ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΑΡΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ!

thraki_paraoikonomia

Τεράστια ποσά δαπανά κάθε χρόνο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα και να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της Τουρκίας στην Ελληνική Θράκη. Ο ετήσιος προϋπολογισμός λειτουργίας του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής ξεπερνάει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Την χρονιά που πέρασε, με προσωπική απόφαση και εντολή του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας διέθεσε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής το εξωφρενικό ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία διατέθηκαν «καταλλήλως» από τον τούρκο πρόξενο και τα
φερέφωνά του στην Ελληνική Θράκη, είτε μέσω της αύξησης «επιδότησης μαντήλας», είτε μέσω των χρηματικών ενισχύσεων για «παιδαγωγικές ανάγκες» (τουρκικά νηπιαγωγεία, ιδιωτικά μειονοτικά σχολεία), είτε μέσω της στήριξης «τουρκικών» πολιτικών συλλόγων (με σχεδόν μηδενική δραστηριότητα) που ξεπηδούν σαν μανιτάρια στην περιοχή και στηρίζουν τα μέλη τους στους δύσκολους καιρούς που ζουν στην Ελλάδα. Αξιοπρόσεκτος (και ίσως θα έπρεπε να υπάρξει μία προσεκτική και ενδελεχής παρέμβαση του ΣΔΟΕ) είναι και ο ξαφνικός πλουτισμός ορισμένων κατοίκων (χριστιανών και μουσουλμάνων) της περιοχής, ενώ η άνοδος συγκεκριμένων επιχειρήσεων (με ιδιοκτήτες μουσουλμάνους ή με συνεταίρους χριστιανούς και μουσουλμάνους), οι οποίες «ξεπήδησαν» δημιουργώντας πλείστες όσες απορίες για την ξαφνική ανοδική τους -και απροβλημάτιστη οικονομικά- πορεία.
Το τουρκικό χρήμα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην Ελληνική Θράκη, δεν είναι απλά ορατό, αλλά εγείρει πλείστα όσα ερωτήματα για την περίοδο «ανοχής» του, αφού ο κύριος σκοπός είναι η άλωση της οικονομίας της περιοχής και η εξάρτησή της από τις διαθέσεις εκείνων που το διακινούν.


Στο σημείο αυτό θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές πως ο μεγάλος όγκος των τεράστιων ποσοτήτων χρήματος γίνεται μέσω μίας τραπεζικής παραοικονομίας και όχι μέσω της γνωστής για την δραστηριότητά της Ziraat Bank (η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες κατασχέσεων περιουσιών χριστιανών οφειλετών της).
Ένα υπάρχον κύκλωμα παραοικονομίας, που αυτή τη στιγμή κινείται ελεύθερα στην Ελληνική Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έχει ήδη καταστήσει οικονομικά υποτελείς αρκετούς επιχειρηματίες της περιοχής, μέσα από μία σειρά δανεισμών χρηματικών ποσών που δεν είναι δυνατό πλέον να αποπληρωθούν.
Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και μετά την παύση οικονομικών δραστηριοτήτων (δάνεια) εκ μέρους των τραπεζών, το κύκλωμα αυτό –για του οποίου τη δράση έχουν ενημερωθεί εδώ και έναν χρόνο οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες της Ελλάδας- ήρθε να αντικαταστήσει τις τράπεζες και να γίνει ο άτυπος υποστηρικτής της τοπικής οικονομίας (από στήριξη ΜΜΕ έως απλές οικοδομικές εργασίες), διακινεί πολύ μεγάλα ποσά και στηρίζει ελληνικές επιχειρήσεις, με έμφαση στον τομέα των ποτών και τροφίμων, ενώ δεν είναι δυνατόν να αποκρυφτούν οι «πηγές χρηματοδότησης», κυρίως λόγω της ευκολίας «δανεισμού» και λόγω της μη ύπαρξης χρονικών περιθωρίων για την εύρεση των προς δανεισμό χρηματικών ποσών.
Σε αρκετές περιπτώσεις το κύκλωμα δεν δανείζει χρήματα, αλλά δίνει απ’ ευθείας τα επιθυμητά εμπορεύματα (μέρος των οποίων έχουν κατασκευαστεί στην Τουρκία), πετυχαίνοντας με τον τρόπο αυτό τόσο την άμεση πληρωμή (υπό τη μορφή προμήθειας αντιπροσώπου) στον μεσάζοντα – τούρκο πράκτορα και την έμμεση χρέωση (έως και υπερχρέωση) του επαγγελματία που έχει βρεθεί σε μεγάλη οικονομική ανάγκη. Κάποιες φορές, μάλιστα, οι «δανειστές» γίνονται κάτι περισσότερο από «παροδικοί χρηματοδότες», γίνονται συνέταιροι και άτυποι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που τις εξωθούν στην χρεοκοπία και στην μετέπειτα διαδικασία κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων εκείνων των συνεταίρων που οφείλουν και δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να ανταποκριθούν.
Το «φαινόμενο» αυτό παρατηρείται με ιδιαίτερη έμφαση στις πόλεις της Ξάνθης και της Καβάλας, επιχειρήσεις των οποίων είναι αντιμέτωπες με το φάσμα της πτώχευσης και εκποίησης των εταιρικών ή προσωπικών περιουσιακών στοιχείων των ιδιοκτητών τους.
Η κρίση σίγουρα «γεννά» ευκαιρίες. Και αυτές οι ευκαιρίες είναι κατά πολύ μεγαλύτερες για τους φίλα προσκείμενους στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, το οποίο διαθέτει τεράστια κονδύλια για να στηρίξει την οικονομική αποσάθρωση της Θράκης, την τουρκοποίηση της τοπικής οικονομίας και την δημιουργία συνθηκών απόλυτης τουρκικής ισχύος…
Ένα μικρό παράδειγμα – απόσπασμα από καταγγελίες που μας έχουν σταλεί:
Ενδεικτικό παράδειγμα αυτών που σας γράφω είναι η εξομολόγηση φίλου μου που δουλεύει σε μεγάλη κάβα που δραστηριοποιείται σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Μου είπε λοιπόν πως πριν 3,5 χρόνια τον προσέγγισε ιδιοκτήτης άλλης προβληματικής κάβας από την Ξάνθη, με σκοπό να μεσολαβήσει στο αφεντικό του ώστε εκείνος να αγοράσει τα φορτηγά της προβληματικής κάβας, διότι εκείνη σε λίγο θα έκλεινε. Το αφεντικό της μεγάλης κάβας αρνήθηκε να τα αγοράσει, διότι λίγο καιρό πριν είχε παραλάβει καινούρια ιδιόκτητα φορτηγά και το θέμα έκλεισε εκεί.
Ένα χρόνο μετά, ο ιδιοκτήτης της προβληματικής κάβας βγήκε στην αγορά με νέο τιμοκατάλογο και φοβερές τιμές για τα δεδομένα του λιανεμπορίου, με αποτέλεσμα να αποσπάσει πολλούς πελάτες από την μεγάλη κάβα, ειδικά μέσα στην πόλη της Ξάνθης.
Τι μεσολάβησε;
Όπως ακούγεται έντονα στην πιάτσα, τον στηρίζει ο (όνομα του νεόπλουτου μουσουλμάνου που «στηρίζει» οικονομικά ελληνικές επιχειρήσεις).
Ποιος και πως, λοιπόν, θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό;
Τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει μία σειρά από συλλήψεις μουσουλμάνων της Θράκης, οι οποίοι προερχόμενοι από την Τουρκία μετέφεραν αρκετά μεγάλα ποσά σε ευρώ, χωρίς να διαθέτουν προσωπική οικονομική επιφάνεια στην Ελλάδα ή κάποια περιουσία στην Τουρκία. Οι αρχές είναι πεπεισμένες για την ύπαρξη και δράση συγκεκριμένου κυκλώματος που εισάγει λαθραία ευρώ στην Ελλάδα, προκειμένου αυτά στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν τις πολύμορφες “δράσεις” του τουρκικού παρακράτους που δρα οργανωμένα στην Ελληνική Θράκη.
Οι εξ Αθηνών κυβερνώντες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά (μέσα από την ενημέρωση που τους παρέχεται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες της περιοχής) τα όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Θράκη. Το ερώτημα που προκύπτει, πλέον, για την κυβέρνηση είναι απολύτως σαφές και προσδιορίζεται σε 5 λέξεις: «Θέλει η Αθήνα την Θράκη Ελληνική»;
ΥΓ: Στη διάθεσή μας υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για την δράση του κυκλώματος παρα-οικονομίας και τοκογλυφίας των τουρκοπρακτόρων στην Αν. Μακεδονία και Θράκη. Και οι επώνυμες καταγγελίες αφορούν και τα στοιχεία εκείνων που διακινούν το τουρκικό μαύρο χρήμα. Απορίας άξιο είναι πως, ενώ οι ελληνικές υπηρεσίες γνωρίζουν, δεν έχουν συλλάβει ακόμη τους πρωταγωνιστές αυτής της παράνομης οικονομικής (και αντεθνικής δραστηριότητας). Εκτός και εάν είναι προτιμότερη η παρακολούθηση των “υπόπτων”, παρά η οικονομική διάσωση των θυμάτων τους…

kostasxan

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις