Σοκ με τον συνδικαλιστή της ΔΕΗ Ρίζο Ρίζο: Εχει offshore στην Κύπρο, πολλά λεφτά και πολυτελή ακίνητα!


Σοκ με τον συνδικαλιστή της ΔΕΗ Ρίζο Ρίζο: Εχει offshore στην Κύπρο, πολλά λεφτά και πολυτελή ακίνητα!
Νέα εκρηκτική τροπή παίρνει η υπόθεση του συνδικαλιστή της ΔΕΗ Ρίζου Ρίζου αφού φέρεται να έχει μεγάλα ποσά σε λογαριασμούς οffshore στην Κύπρο καθώς και πολυτελή ακίνητα ενώ δήλωνε ...ψίχουλα στην Εφορία.

Εκτός από τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απάτη, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου που αντιμετωπίζει και επισύρουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη, ο κ. Ρίζος είναι πλέον κατηγορούμενος και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς βρέθηκαν 750.547,84 ευρώ σε offshore στην Κύπρο, όπως αποκάλυψε το Εθνος της Κυριακής.

Offshore στην Κύπρο με τις κόρες του

Στην ίδια υπόθεση φέρονται εμπλεκόμενες και οι δύο κόρες του, Χριστιάνα και Ιωάννα, που εμφανίζονται ως συμμέτοχοι της υπεράκτιας εταιρείας.

Τα αδικήματα σε βάρος του συνδικαλιστή της ΔΕΗ αφορούσαν μέχρι τώρα τις «χορηγίες» της επιχείρησης προς τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για πολυδάπανα ταξίδια στο εξωτερικό, την πολυτελή φιλοξενία ξένων συναδέλφων τους και άλλα, που φέρονται ότι ζημίωσαν την επιχείρηση με το ποσόν του 1.160.470,40.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», αποκαλύφτηκε, έπειτα από έρευνες της Αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος (ξέπλυμα) και του προέδρου της, αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, ο άγνωστος... κουμπαράς του συνδικαλιστικού στελέχους της ΓΕΝΟΠ με 750.547,84, με αποτέλεσμα να επεκταθεί η εναντίον του ποινική δίωξη.

Πρόκειται για «μαύρο χρήμα» που αποκαλύφτηκε στην Κύπρο, σε δύο λογαριασμούς offshore εταιρείας, που ανήκουν στον συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ και στις δύο κόρες του, τη Χριστιάνα, που αντιμετώπιζε κατηγορίες στην ίδια υπόθεση, και στην Ιωάννα, δικηγόρο.

Εβγαλε τα λεφτά στην Κύπρο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα κατατεθειμένα στους παραπάνω λογαριασμούς ποσά αποτελούν τμήμα του προαναφερθέντος εγκληματικού προϊόντος απάτης, ύψους 1.160.470,40 ευρώ», δηλαδή των χρημάτων με τα οποία ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο από τις «χορηγίες» της ΔΕΗ προς τους συνδικαλιστές.

Του έκαναν δέσμευση σε 4 ακίνητα-φιλέτα

Προκειμένου μάλιστα να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα θα επιστρέψουν με κάποιον τρόπο στα δημόσια ταμεία, με ενέργειες του προέδρου της Αρχής κ. Νικολούδη, και όπως ορίζει ο νόμος, δεσμεύτηκαν τέσσερα πολυτελή ακίνητα της οικογένειας Ρίζου, σε περιοχές-φιλέτα της Αθήνας, η αξία των οποίων αντιστοιχεί σε τμήμα του «εγκληματικού προϊόντος».

Δήλωναν ...ψίχουλα

Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται ακόμη ότι «ενδεικτικά για το έτος 2013 έχουν δηλώσει εισόδημα ο πρώτος 30.356 ευρώ, η δεύτερη 5.160 ευρώ και η τρίτη 4.700 ευρώ», όπως προκύπτει από τα συνημμένα αντίγραφα των φορολογικών τους δηλώσεων.

Οπως προκύπτει επίσης από τα στοιχεία του πορίσματος της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, οι έρευνες του προέδρου της, Παναγιώτη Νικολούδη, έβγαλαν «λαβράκι», όταν εντόπισαν την offshore εταιρεία «ARCELOR LTD», με χώρα εγγραφής το Μπελίζ, αριθμό εγγραφής 101.605 και επαγγελματική διεύθυνση τη λεωφόρο Κένεντυ 12 στη Λευκωσία της Κύπρου.

Δικαιούχοι και μέτοχοι της παραπάνω εταιρείας εμφανίζονταν οι Ρίζος Ρίζος, Χριστιάνα Ρίζου και Ιωάννα Ρίζου.

Τα ευρήματα σε δύο λογαριασμούς της offshore ήταν αρκούντως αποκαλυπτικά, καθώς:

«Στον υπ' αριθμόν 001- ...... λογαριασμό γραμματίου (time deposit account), που τηρεί η παραπάνω εταιρεία στην κυπριακή τράπεζα EUROBANK CYPRUS LTD βρέθηκαν κατατεθειμένα 650.547,84 ευρώ. Ο λογαριασμός ανοίχτηκε στις 23/1/2013 και η ημερομηνία λήξης αυτού έχει οριστεί την 23/1/2014.

Στον υπ' αριθμόν 001 - ... ιδίου τύπου λογαριασμό, της ίδιας παραπάνω εταιρείας, στην ίδια τράπεζα βρέθηκαν κατατεθειμένα 100.000,00 ευρώ. Ο λαγαριασμός ανοίχτηκε στις 22/2/2013 και ημερονηνία λήξης έχει οριστεί την 24/2/2014».

Η δέσμευση ακινήτων

Η Αρχή δέσμευσε τα εξής ακίνητα, η αξία των οποίων αντιστοιχεί σε τμήμα εγκληματικού προϊόντος.

α. Διαμέρισμα 3ου ορόφου επιφανείας 290,50 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 189,49 τ.μ. στη Βούλα Αττικης, στην οδό... και ανήκει στον Ρίζο Ρίζο.

β. Διαμέρισμα 3ου ορόφου, επιφανείας 119,08 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 15 τ.μ., στον Δήμο Ζωγράφου, στην οδό... και ανήκει στη Χριστιάνα Ρίζου.

γ. Διαμέρισμα 4ου ορόφου επιφανείας 25,24 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 15 τ.μ., στον Δήμο Ζωγράφου, στην οδό... και ανήκει κατά 100% στη Χριστιάνα Ρίζου.

δ. Διαμέρισμα 2ου ορόφου, επιφανείας 126,70 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 5 τ.μ., που βρίσκεται στο Δήμο Αθηναίων, επί της οδού... και ανήκει κατά 100% στην Ιωάννα Ρίζου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις