Μαθήτρια από το Αφγανιστάν μετέφερε την Σημαία στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα!
Μια μαθήτρια από το Αφγανιστάν που φορούσε μαντίλα παρέλασε ως σημαιοφόρος στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα η οποία ολοκληρώθηκε
λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας.
Η εικόνα δημιουργεί δύο οξύμωρα. Τον Σταυρό της Σημαίας τον μετέφερε μια μουσουλμάνα και το κορίτσι αυτό συμμετείχε στον εορτασμό της επετείου της έναρξης του αγώνα της Εθνεγερσίας ενός χριστιανικού Έθνους εναντίον μιας μουσουλμανικής δύναμης.
Θεωρούμε ότι οι γονείς της κοπέλας τα γνωρίζουν αυτά οπότε πάλι θεωρούμε ότι αντιμετωπίζουν την Σημαία ως εθνικό και όχι θρησκευτικό σύμβολο.
Αυτές δεν είναι εικόνες από το μέλλον αλλά από το... παρόν. Δεν έρχονται, είναι ήδη εδώ. Φυσικά δεν τίθεται θέμα για την αξία του κοριτσιού αλλά μακάρι όλος αυτός ο έξωθεν αναγκαστικός «πολυπολιτισμός» να μην αποβεί μοιραίος για τον Ελληνισμό.
Τουλάχιστον ελπίζουμε στην ισχυρή αφομοιωτική δύναμη του ελληνικού τρόπου ζωής για τα παιδιά αλλοδαπών που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του
Φυσικά η μαθήτρια δεν ευθύνεται για απολύτως τίποτα, η ευθύνη είναι του πολιτικού συστήματος διαχρονικά που επέτρεψε την αθρόα αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας.
Τίθεται
πάντως ένα ακόμη οξύμωρο ζήτημα. Η μουσουλμανική μαντίλα, αποτελεί για
την Δύση και τις δυτικές γυναίκες σύμβολο της καταπίεσης των γυναικών
από το Ισλάμ και παρουσιάζεται πάλι σε μία παρέλαση εθνικής επετείου η
οποία γίνεται σε ιστορική υπόμνηση του αγώνα που έδωσε το Εθνος πριν από
196 χρόνια ακριβώς για να μην υπάρχει (και...) τέτοια καταπίεση.
Αρκετοί
ήταν αυτοί που παραξενεύτηκαν όταν είδαν το κορίτσι, το οποίο διέφερε
ενδυματολογικά από όλες τις υπόλοιπες συμμαθήτριές της οι οποίες ως...
είθισται έκαναν παρέλαση με κοντές φούστες και πουκάμισα (που και αυτό
συζητιέται κατά πόσο πρέπει να επιτρέπεται σε μια παρέλαση απόδοσης
τιμών)
Σημειώνεται ότι πέρσι είχε προκαλέσει
εντύπωση μαθήτρια από την Αίγυπτο πάλι στην μαθητική παρέλαση για την
επέτειο της 25ης Μαρτίου.Στην παρέλαση προπορεύτηκε, ως είθισται, το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός», με παραδοσιακές φορεσιές και το λάβαρο της επανάστασης του 1821.
Στην παρέλαση συμμετέχουν τα σχολεία της Α' Αθηνών με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, καθώς επίσης και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Οδηγισμού, η ομάδα των Special Olympics ο σύλλογος Αρεοπολιτών Μάνης και η Παγκρήτιος Ένωση Αθηνών.
Πάντως όπως θα δέιτε από τις εικόνες που ακολουθούν από το e-radio.gr η συμμετοχή παιδιών που γεννήθηκαν από αλλοδαπούς και είναι μαθητές στα ελληνικά σχολεία ήταν ιδιαίτερα εμφανής.
Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Aγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτική ηγεσία της χώρας και έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Μεταξύ άλλων, στην παρέλαση παρίσταται, εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
ΠΗΓΗ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου