Ακραία σενάρια για διπλές εκλογές και ακυβερνησία

Ακραία σενάρια για διπλές εκλογές και ακυβερνησία


Το απόλυτο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, στο οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση, τροφοδοτεί μεταξύ των άλλων και σενάρια για διπλές εκλογές.
Αφέθηκε να διαρρεύσει μέσω
του τύπου, άγνωστο από ποιόν, ότι υπάρχει υποτιθέμενη συμφωνία για να κληθούν σε εξεταστικές επιτροπές, εκτός από τον Παπαντωνίου και ο Σημίτης και ο Βενιζέλος για να αποδυναμωθούν πλήρως στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και να μείνει η Γεννηματά παντοδύναμη.
Το αντίτιμο, υποτίθεται, θα είναι να μην στηρίξει μετά τις επόμενες εκλογές κυβέρνηση Μητσοτάκη, ώστε να μην υπάρξει κυβέρνηση και να ξαναπάμε σε απανωτές εκλογές, που θα γίνουν αναγκαστικά με απλή αναλογική, οπότε ο κάθε πικραμένος θα έχει από μερικούς βουλευτές και όπως στην Ολλανδία, το πρώτο κόμμα θα μπορεί να μείνει εκτός κυβέρνησης και να σχηματίσουν αριστερή κυβέρνηση, τα κόμματα που έχασαν τις εκλογές.
Ακούγεται φευγάτο, αλλά αν οι επόμενες εκλογές δεν δώσουνε κυβέρνηση που θα ακυρώσει τον εκλογικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, τότε οι αμέσως επόμενες θα πρέπει να γίνουν με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει την δυνατότητα να σχηματισθεί κυβέρνηση από τους ηττημένους.
Ένα άλλο επίσης δεδομένο, είναι ότι οι Ευρωπαίοι, που γενικά κυβερνώνται από την αριστερά, δεν θέλουν τον Καμμένο.
Τα σενάρια περί επιστροφής του Καραμανλή, είναι εντελώς ακραία και τροφοδοτούνται από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα πρέπει να υπάρχει λόγος για αποχώρηση του Μητσοτάκη και τέτοιος λόγος δεν φαίνεται να υπάρχει αφού προηγείται κατά πολύ του Τσίπρα.
Εκλογές πάντως εδώ και τώρα δεν φαίνονται.
Ή το καλοκαίρι που πρέπει να πληρωθούν οι μεγάλες δόσεις θα πει δεν ψηφίζω τα μέτρα και πάω σε εκλογές, ή θα τα ψηφίσει χωρίς αντιδράσεις για να μην χρεοκοπήσουμε και θα πάει σε εκλογές μετά τις γερμανικές, ελπίζοντας να στηριχτεί με βοήθεια από τον αριστερό Σουλτς, αν κερδίσει αυτός τις γερμανικές εκλογές.
Εκείνο που όλοι οι σεναριογράφοι δεν λαμβάνουν υπόψη, είναι ότι μία κυβέρνηση αριστερή στην Ελλάδα, δεν θα έχει καμία βοήθεια από Ρωσία και ΗΠΑ.
Εκείνο που φοβούνται οι Ευρωπαίοι, είναι η αυτοδυναμία του Μητσοτάκη, που θα τον φέρει σε άμεση συνεργασία με ΗΠΑ και Ρωσία και η Ελλάδα θα χαθεί για τους νεοταξίτες για τα καλά.
Έτσι ξεκίνησε από τον Καμμένο το σενάριο για δήθεν επιστροφή του Καραμανλή, για να πέσει η δημοτικότητα του Μητσοτάκη. Για τον λόγο αυτό, ο γιός του Αχιλλέα Καραμανλή, ο έτερος Κώστας Καραμανλής και ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού, δήλωνε όλη την προηγούμενη εβδομάδα, ότι οι Καραμανλικοί στηρίζουν τον Μητσοτάκη, ενώ είδαμε site και ΜΜΕ που κάποτε κατηγορούσαν τον Καραμανλή τώρα να κόπτονται υπέρ του.
Επίσης τα πάρα πολλά κόμματα και κινήσεις που εμφανίστηκαν στην δεξιά, ανάμεσα στην ΝΔ και την Χρυσή Αυγή, Καρατζαφέρης, Κρανιδιώτης, Καπερνάρος, Νικολόπουλος κτλ, που δεν πρόκειται να μπουν στη βουλή και δεν καταμετρούνται καν στις δημοσκοπήσεις, αποδυναμώνουν τον Καμμένο και την Χρυσή Αυγή και αυξάνουν τα συμμετέχοντα κόμματα που θα μείνουν εκτός βουλής.
Αυτό δίνει την δυνατότητα στο πρώτο κόμμα να πάρει 160 έδρες με 35%. Αν το πρώτο κόμμα είναι η Νέα Δημοκρατία, τότε η σύνδεση με Τραμπ και Πούτιν θα είναι μονόδρομος για την Ελλάδα, αφού η αριστερή Γερμανία, δεν θα της δώσει καμία βοήθεια.
Βέβαια, θα δούμε αν αρχηγός της κεντροδεξιάς στη Γερμανία θα συνεχίσει να είναι η αριστερή Μέρκελ και αν η Γερμανία θα εξακολουθήσει να ελέγχεται από το αντιτραμπικό κατεστημένο. Αν πέσει και η Γερμανία στα χέρια της παλιάς τάξης των πραγμάτων, όπως η Ρωσία και οι ΗΠΑ., τότε θα δούμε να καταρρέει η υποκουλτούρα της νέας τάξης, που έχει διαφθείρει απόλυτα τα μυαλά των ανθρώπων.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις