«Απειλή για την ζωή και την κοινωνία» οι μετανάστες λέει το 60% των Ελλήνων!

 
 
 
«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΑΠ’ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ»
Απειλή για την ζωή και την κοινωνία θεωρούν τους μετανάστες έξι στους δέκα ΄Ελληνες, όπως έδειξαν τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Ερευνών. Το 65% μάλιστα απάντησε στην έρευνα πως οι μετανάστες κάνουν κακό στην ελληνική οικονομία.
Αντίστοιχα, το 59% δήλωσε ότι οι μετανάστες του παίρνουν τις δουλειές, ενώ ίδιο ποσοστό κρίνει ότι οι μετανάστες κάνουν μεγαλύτερη χρήση των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, σε σχέση με τους φόρους που πληρώνουν. 
Τέλη της δεκαετίας του 2000, που είχε γίνει αντίστοιχη έρευνα, τα ποσοστά αυτά ήταν γύρω στο 10% χαμηλότερα, με σχεδόν τους μισούς Έλληνες πάντως να θεωρούν τους μετανάστες απειλή, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Ταυτόχρονα, οι Έλληνες πιστεύουν σε ποσοστό 63% πως η χώρα έχει γίνει χειρότερο μέρος για να ζει κανείς εξαιτίας των μεταναστών, ενώ για το 57% των ερωτηθέντων, η πολιτιστική ζωή της Ελλάδας υποβαθμίζεται και δεν εμπλουτίζεται από την παρουσία των μεταναστών.
Τέλος, το 44,4% όσων απάντησαν στην έρευνα, πιστεύει πως η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται και αντιμετωπίζει με καλύτερο τρόπο τους μετανάστες αντί για τους Έλληνες πολίτες.
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις