Θα μας τρελάνει η ΕΡΤ

Θα μας τρελάνει η ΕΡΤ


Αίσθηση προκαλεί η απαίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ να εξαιρεθεί η ΕΡΤ από την μέτρηση της τηλεθέασης της εταιρείας μετρήσεων Nielsen – AGB!
Οι συνδικαλιστές της ΕΡΤ καταγγέλλουν
την «ασυδοσία του μονοπωλίου της εταιρείας μετρήσεων Nielsen – AGB» παραθέτοντας δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν έρευνα για τα πεπραγμένα της».
Ζητούν δε από τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να γίνει μια ρύθμιση η οποία θα πάψει το μονοπώλιο των ″μετρήσεων″ της Nielsen - AGB και «ότι αυτή η ρύθμιση θα διαφυλάσσει την αξιοπιστία και δικαιοσύνη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο για το εκπεμπόμενο πρόγραμμα και να προασπίζει τη δημόσια περιουσία και όχι τα συμφέροντα των ιδιωτών, όπως γίνεται μέχρι σήμερα».
Επιπλέον, η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί την διοίκηση της ΕΡΤ, όπως κάνει και με την Focus Bari (δεν δέχεται και δεν πληρώνει μετρήσεις στο ραδιόφωνο) να επιβάλλει να μην γίνονται μετρήσεις για την ΕΡΤ από την εταιρεία Nielsen - AGB, έως ότου λυθεί το θέμα της διαφάνειας και της αξιοπιστίας.
Το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ ισχυρίζεται ότι «ο τρόπος μέτρησης της τηλεθέασης από την Nielsen - AGB δεν είναι ολοκληρωμένος, αφού δεν περιλαμβάνει την θέαση από υπολογιστή, τηλέφωνο, δορυφόρο κ.λπ., δεν καλύπτει ολόκληρη την επικράτεια, δεν λαμβάνει υπόψη της την θέαση στην ομογένεια, τοποθετεί μετρητές σε σπίτια με πολλές τηλεοράσεις, και δημιουργεί βάσιμες αμφιβολίες για αναξιοπιστία».
Άραγε αυτό είναι ο λόγος ή μήπως επιδιώκεται να καλυφθεί η ελάχιστη τηλεθέαση της Δημόσιας τηλεόρασης, η οποία δεν δικαιολογεί το χαράτσι που πληρώνεται για την λειτουργία της;
Μήπως το επόμενο βήμα θα είναι η απαγόρευση όλων των υπόλοιπων ΜΜΕ;
Να κλείσουν τα τρία κανάλια της ΕΡΤ και της Βουλής και να υπάρχει μόνο ένα κρατικό κανάλι που να μας ενημερώνει όλους όπως πρέπει. Αν και αυτό το κανάλι δεν μπορεί να καλύπτει τα έξοδά του από διαφημίσεις όπως τα ιδιωτικά κανάλια να κλείσει εντελώς. 







ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις