Δείτε τι θα ψηφίσουν οι Τούρκοι στο δημοψήφισμα

Δείτε τι θα ψηφίσουν οι Τούρκοι στο δημοψήφισμα


Ενώ η κόντρα Τουρκίας-Ε.Ε. κινείται σε όλο και μεγαλύτερα επίπεδα, τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων και εφημερίδες έχουν διεξάγει πολλαπλές έρευνες και δημοσκοπήσεις όσον
αφορά το επερχόμενο δημοψήφισμα τον Απρίλιο. Δημοσκόπηση της εταιρείας AKAM, το 42,4% των ψηφοφόρων έχει ήδη λάβει την απόφασή του και ενδέχεται να ψηφίσει υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης, ενώ του 57,6% θα ψηφίσει αρνητικά. Ωστόσο, η δημοσκόπηση άλλης εταιρείας, της ORC δίνει 57,2% υπέρ το «ΝΑΙ» και 42,8% εναντίον του.
Σύμφωνα με ειδικούς, μεγάλη διακύμανση παρατηρείται σε Τούρκους που κατοικούν στο εξωτερικό και κυρίως σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Περίπου 5,5 εκατομμύρια έχουν μεταναστεύσει από την Τουρκία, εκ των οποίων τα 1,4 εκατομμύρια ζουν στην Γερμανία.
Την ίδια στιγμή, την άποψη ότι δεν έχει σημασία τι θα βγει από τις κάλπες του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου, η Τουρκία θα βυθιστεί στο χάος έτσι κι αλλιώς, εξέφρασε σε άρθρο του στην τουρκική Τ24 ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Χασάν Τζεμάλ.
Ο Χασάν Τζεμάλ υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας είναι ο πρόεδρος Ερντογάν κι ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένα εναλλακτικό πρότυπο. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί η εναλλακτική τότε μετά τις 16 Απριλίου η χώρα θα βυθιστεί στο χάος ανεξαρτήτως αποτελέσματος.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις