Η Βουλή πέρασε την αναστολή του ανώτατου ορίου χρέους που είναι ομως καταδικασμένη στη Γερουσία

Το Καπιτώλιο των ΗΠΑ εμφανίζεται στις 27 Σεπτεμβρίου 2021 στην Ουάσινγκτον, καθώς το Κογκρέσο επιστρέφει σήμερα σε ένα πλήρες πρόγραμμα εκκρεμών νομοθετικών θεμάτων. 

Η Βουλή ψήφισε την Τετάρτη νομοσχέδιο

που αναστέλλει το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ.

  • Οι Ρεπουμπλικανοί θα απορρίψουν τη νομοθεσία στη Γερουσία καθώς λένε ότι δεν θα υποστηρίξουν αύξηση ή αναστολή ορίου χρέους.
  •  
  • Οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να αποτρέψουν δύο πιθανές κρίσεις αυτήν την εβδομάδα: ένα πιθανό κλείσιμο της κυβέρνησης και μια πρώτη χρεοκοπία στις ΗΠΑ.

    Η Βουλή ψήφισε την Τετάρτη νομοσχέδιο για την αναστολή του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ καθώς η χώρα βαδίζει προς την πρώτη χρεοκοπία χωρίς σαφή λύση.

    Οι Ρεπουμπλικάνοι θα βυθίσουν το σχέδιο των Δημοκραικων στη Γερουσία. Η GOP αντιτάχθηκε σε κάθε προσπάθεια αύξησης του ορίου δανεισμού και φαίνεται ότι σκοπεύει να κάνει τους Δημοκρατικούς να το αντιμετωπίσουν ως μέρος της μεγάλης επένδυσής τους σε κοινωνικά προγράμματα και πολιτική για την κλιματικη αλλαγη

    Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen είπε στους νομοθέτες ότι οι ΗΠΑ θα εξαντλήσουν τους τρόπους πληρωμής των λογαριασμών τους περίπου στις 18 Οκτωβρίου. Εάν το Κογκρέσο δεν αναστείλει ή αυξήσει το όριο χρέους πριν από την προθεσμία, οι νομοθέτες διακινδυνεύουν μια αθέτηση που θα μπορούσε να κοστίσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας, θέτοντας σε κίνδυνο την κυβέρνηση και πιθανη συντριβη των χρηματοπιστωτικών αγορών.

    Η Βουλή ψήφισε την αναστολή του ανώτατου ορίου χρέους με ψήφους 219-212. Όλοι οι Δημοκρατικοί εκτός από τους εκπροσώπους. 

    Ο Τζάρεντ Γκόλντεν του Μέιν και ο Κουρτ Σρέιντερ του Όρεγκον το υποστήριξαν.  

    Κάθε Ρεπουμπλικανός αλλά και ο αντιπρόσωπος Adam Kinzinger του Ιλινόις ήταν αντίθετος.

    Νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι , στην Καλιφόρνια, έγραψε ότι το Σώμα ″θα προχωρήσει για να τιμήσει την ευθύνη του να προστατεύσει την αμερικανική οικονομία και τις αμερικανικές οικογένειες από την καταστροφή της αθέτησης, με τη θέσπιση νομοθεσίας για την αναστολή του ορίου χρέους”.

    Αλλά καθώς το νομοσχέδιο πρόκειται να αποτύχει στη Γερουσία, δεν είναι σαφές πώς θα προχωρήσουν οι Δημοκρατικοί για να αποφύγουν την αθέτηση υποχρεώσεων.

     

     

     

     

    Μεταφραση  SINOMOSIOLOGOS


     

     

     ΠΗΓΗ

     

  •  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις