Οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες εργάζονται επάνω στα ψηφιακά νομίσματα καθώς οι πόλεις αλλάζουν σε «σμάρτ» ΦΥΛΑΚΗ

 

Η κεντρική τράπεζα της Νιγηρίας ανακοίνωσε

ότι θα περιορίσει τις αναλήψεις μετρητών από τράπεζες και ΑΤΜ σε μόλις 45 δολάρια την ημέρα από τον Ιανουάριο ως μέρος της κίνησής της προς μια οικονομία χωρίς μετρητά, γράφει ο Leo Hohmann.
Οι μεγάλες πράπεζες στην Κίνα, την Ινδία, τη Ρωσία, τη Βραζιλία, τη Σουηδία, τις ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες έχουν ανακοινώσει παρόμοια φρικτά νέα μέτρα τους τελευταίους μήνες, όλα υποδεικνύοντας μια επικείμενη μετάβαση σε ένα παγκόσμιο σύστημα ψηφιακού χρήματος.

Στις ΗΠΑ, η Federal Reserve ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι ξεκίνησε ένα «πιλοτικό πρόγραμμα» 12 εβδομάδων για τη δοκιμή ενός νέου ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC) με έξι μεγάλες τράπεζες.

Η ανακοίνωση της Πέμπτης στη Νιγηρία είναι επίσης σημαντική, καθώς η Νιγηρία είναι μία από τις μόλις εννέα χώρες που έχουν ήδη ξεκινήσει ένα επίσημο CBDC. Αυτό συνέβη νωρίτερα φέτος, και τώρα ήδη εργάζονται για να περιορίσουν τη χρήση μετρητών. Αυτό αποδεικνύει ότι τα ψηφιακά νομίσματα δεν σχεδιάστηκαν ποτέ για να λειτουργούν παράλληλα με τα χάρτινα νομίσματα, αλλά μάλλον για να τα αντικαταστήσουν.

Το Fox News αναφέρει ότι η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας θα περιορίσει τις εβδομαδιαίες αναλήψεις μετρητών σε 100.000 νάιρα (225 $) για ιδιώτες και 500.000 νάιρα (1.124 $) για επιχειρήσεις.

Ο Χαρούνα Μουσταφά, διευθυντής τραπεζικής εποπτείας της κεντρικής τράπεζας, είπε ότι θα μπορούσαν να επιτραπούν μεγαλύτερες αναλήψεις μετρητών υπό “επιτακτικές συνθήκες, όχι περισσότερο από μία φορά το μήνα”.

Δεν είναι ωραίο από αυτόν;

Είναι σχεδόν εξίσου άσχημα στις ΗΠΑ και ΕΕ. Δοκιμάστε να πάτε στην τράπεζά σας και να τους πείτε ότι θέλετε να κάνετε ανάληψη μόνο 5.000 $ και θα διαπιστώσετε ότι πρέπει να δηλώσετε την υπόθεσή σας και να αποδείξετε ότι έχετε επίσης έναν νόμιμο «επιτακτικό» λόγο για να θέλετε τόσα χρήματα.

Φυσικά όλα είναι για το καλό μας, σωστά; «Ασφάλεια», μας λένε.

Οι υπεύθυνοι χάραξης αυτής της πολιτικής στη Νιγηρία λένε ότι οι περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών μαζί με το νέο ψηφιακό νόμισμα της χώρας «θα φέρουν περισσότερους ανθρώπους στο τραπεζικό σύστημα και θα περιορίσουν τη συσσώρευση χρημάτων, τις παράνομες ροές χρήματος και τον πληθωρισμό», σύμφωνα με το Fox News.

Φυσικά, θα κάνει ακριβώς το αντίθετο, αποκόπτοντας περισσότερους ανθρώπους από την ευκαιρία να αγοράζουν και να πωλούν ελεύθερα.

Το ίδιο επιχείρημα – η καταπολέμηση του εγκλήματος, η συσσώρευση χρημάτων και ο πληθωρισμός – μπορεί και θα χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο. Αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι ο πραγματικός λόγος δεν έχει να κάνει με την καταπολέμηση του εγκλήματος ή την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Πρόκειται για την ψηφιακή μετάβαση, αντικαθιστώντας τα μετρητά με μια πιο ελεγχόμενη, πιο ανιχνεύσιμη μορφή ανταλλαγής.

Θυμηθείτε τι είπε η παγκοσμιοποιήτρια οικονομολόγος Pippa Malmgren στη Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, όταν είπε:

«Είμαστε στα πρόθυρα μιας δραματικής αλλαγής όπου πρόκειται, και το λέω ειλικρινά, να εγκαταλείψουμε το παραδοσιακό σύστημα του χρήματος και της λογιστικής και να εισαγάγουμε ένα νέο σύστημα. Και το νέο? η νέα λογιστική είναι αυτό που ονομάζουμε blockchain… Σημαίνει ψηφιακό, σημαίνει σχεδόν τέλεια καταγραφή κάθε συναλλαγής που συμβαίνει στην οικονομία, που θα μας δώσει πολύ περισσότερη σαφήνεια για το τι συμβαίνει».

Η οικονομία της Νιγηρίας δεν διαφέρει από άλλες, καθώς βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ανεπίσημες δραστηριότητες εκτός του νομικού πλαισίου και των κυβερνητικών κανονισμών, όπως η γεωργία, το εμπόριο στο δρόμο και την λαική αγορά, υπαίθριες αγορές, τα καταστήματα πολλών ειδών, οι οδηγοί ταξί κ.λπ. Σε αυτές τις επιχειρήσεις, συνήθως για συναλλαγές προτιμούν μετρητά καθώς πολλοί δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό ή απλά δεν θέλουν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Οι παγκοσμιοποιητές το γνωρίζουν και έτσι θέλουν να σημαδέψουν ψηφιακά τους πάντες και να τους εξαρτήσουν από αποκλειστικά ψηφιακές συναλλαγές για όλες τις ανάγκες τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζουν πόσο φυσικό αέριο ή πετρέλαιο θέρμανσης χρησιμοποιείτε, πόσο κρέας καταναλώνετε και όλα αυτά αθροίζονται στο ατομικό αποτύπωμά σας διοξ. άνθρακα, φορολογώντας σας για οποιαδήποτε χρήση που υπερβαίνει το όριο σας. Εάν επιμείνετε να ξεπεράσετε την ποσότητα φαγητού και καυσίμου που σας έχει παραχωρηθεί, μπορείτε τώρα να ελέγχεστε απλώς κόβοντας την προσφορά ψηφιακού χρήματος, που στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου χρήματα με την παραδοσιακή έννοια. Είναι περισσότερο ένα σύστημα κουπονιών.

Αυτό θα είναι εύκολο να επιτευχθεί μόλις κλειδώσουν τα χρήματα όλων σε έναν τραπεζικό λογαριασμό και αντικαταστήσουν τα πραγματικά χρήματα με ψηφιακά μάρκες. Τη στιγμή που η αμερικανική μεσαία τάξη αποδεχθεί ένα τέτοιο σύστημα, θα τελειώσει το παιχνίδι και θα δούμε την τυραννία να σαρώνει τον κόσμο ακόμα πιο γρήγορα από ό,τι είναι τώρα. Οι τραπεζίτες και οι εταιρικοί τιτάνες θα έχουν τους πάντες παγιδευμένους στο ψηφιακό θηρίο σύστημα τους, το οποίο λειτουργεί σαν ένα φεουδαρχικό σύστημα υψηλής τεχνολογίας, όπου δεν έχετε πλέον τίποτα στην πραγματικότητα. Γίνεσαι το ισοδύναμο ενός μετόχου στο παλιό φεουδαρχικό σύστημα του Μεσαίωνα – η υπακοή σου στους νέους κανόνες που θεσπίζουν για «αειφόρο διαβίωση» δεν θα είναι πλέον προαιρετική, αλλά υποχρεωτική.

Οι κανόνες βιωσιμότητας θα ξεκινήσουν ως «προτάσεις» ή «συστάσεις», για να γίνουν απαιτητικοί και υποχρεωτικοί αργότερα, με βαριές ποινές για ανυπακοή. Εάν πιστεύετε ότι μπορείτε να αγνοήσετε τα πρόστιμα, κάνετε λάθος, καθώς μπορούν πλέον να έχουν απευθείας πρόσβαση στο ψηφιακό σας πορτοφόλι και απλώς να απενεργοποιούν όλα τα ψηφιακά δεδομένα σε αυτόν τον λογαριασμό.

Ορισμένοι αναλυτές, όπως η Rebecca Walser του WalserWealth.com, έχουν προβλέψει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα κυκλοφορήσει το ψηφιακό της δολάριο ήδη από τον Μάιο του 2023.

Μόλις υιοθετήσουν το ψηφιακό νόμισμα, το επόμενο μεγάλο βήμα θα είναι ο περιορισμός των αεροπορικών και ταξιδιών με αμάξι, τρε΄νο, πλοιο κτλ.

Σε περίπτωση που χάσατε την εικόνα και τι σας περιμένει, να γνωρίζετε ότι οι παγκοσμιοποιητές πειραματίζονται ήδη και με αυτό.

Η ηλεκτρονική φυλακή σας είναι έτοιμη..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις