ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΚΑΠΕΛΩΝ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

 

Οι ερευνητές του JAG το πρωί του Σαββάτου

«πήραν συνέντευξη» από τον πρώην υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Τσαντ Γουλφ,κατι λιγότερο από 12 ώρες αφότου ο δημοσιογράφος Matt Taibbi, μέσω του Elon Musk, αποκάλυψε ότι ο πρώην επικεφαλής του Trust & Safety του Twitter, Yoel Roth είχε συνεννοηθεί με υπηρεσίες ασφαλειας, συμπεριλαμβανομένου του DHS. και το FBI—για να λογοκρίνουν, να συκοφαντουν τον Πρόεδρο Τραμπ τόσο πριν όσο και μετά την ημέρα των εκλογών, οργανώνοντας ουσιαστικά ένα ψηφιακό πραξικόπημα εναντίον ενός εν ενεργεία προέδρου.

Ο Wolf οδήγησε ως επικεφαλης το DHS κατά τη διάρκεια αυτής της επίμαχης φάσης.

Η JAG ήθελε να μάθει εάν ο Wolf συμμετείχε ή είχε γνώση των συνομιλιών DHS-Twitter.

Ο Wolf, μια πηγή της JAG ειπε, ούτε κατηγορήθηκε επίσημα ούτε συνελήφθη όταν οι ερευνητές έφτασαν στο κατώφλι του σπιτιού του στη Βιρτζίνια νωρίς το πρωί του Σαββάτου για να του "πάρουν συνέντευξη". Ο Γουλφ και η σύζυγός του, Χόουπ, προσκάλεσαν με χαρά τους ερευνητές μέσα, προσφέροντάς τους μάλιστα καφέ και κρουασάν. Όταν οι ερευνητές ρώτησαν εάν ο Γουλφ είχε δει τα ενημερωτικά Tweets του Taibbi, ο Wolf είπε ότι δεν το είχε δει και αρνήθηκε κατηγορηματικά την ανάμειξη και τη γνώση οποιασδήποτε συνωμοσίας του DHS με στόχο την ανατροπή του προέδρου Trump.

«Αν συνέβη κάτι τέτοιο, συνέβη πίσω από την πλάτη μου. Έχω πει μόνο καλά πράγματα για τον Τραμπ. Είναι φίλος μου», φέρεται να είπε ο Wolf.

Οι ερευνητές αναρωτήθηκαν πώς ο Wolf, ο οποίος διαχειριζόταν το DHS, θα μπορούσε να αγνοεί τις πράξεις προδοσίας κάτω από τη μύτη του.

«Το DHS απασχολεί περίπου 150.000 άτομα, αλλά είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζετε. Δεν μπορώ να καταθέσω τι έκαναν 150.000 άνθρωποι ανά πάσα στιγμή. Αν υπονοείτε ότι είχα κάποιο ρόλο σε αυτό το χάος, κάνετε λάθος. Κάλεσε τον Τραμπ, ρώτησε τον. Θα σου πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπερδεύομαι με ό,τι νομίζεις ότι συμβαίνει», είπε ο Γουλφ.

«Τον καλέσαμε», είπαν οι ερευνητές.

«Ο ναύαρχος Crandall εξέτασε τα Tweet του Matt Taibbi και ένιωσε ότι η JAG είχε δικαιολογία να πάρει συνέντευξη από τον Wolf. Επειδή ο Wolf και ο Trump είναι φίλοι, ο ναύαρχος Crandall ειδοποίησε εκ των προτέρων τον Trump ότι οι ερευνητές της JAG θα τον ανακρίνουν. Ο Τραμπ έδωσε λευκή κάρτα στον ναύαρχο και είπε «Κάνε ό,τι πρέπει να γίνει. Φτάστε στο τερμα. Έχετε την εγκριση μου», είπε η πηγή μας.

Όταν άκουσε ότι ο Τραμπ ενέκρινε τη συνέντευξη, ο Γουλφ κοίταξε για λίγο τους ανακριτές με έκπληκτη σιωπή και μετά είπε: «Όπως είπα, δεν ξέρω τίποτα, αλλά θα έχετε την πλήρη συνεργασία μου».

Οι ερευνητές πέρασαν 30 λεπτά στο σπίτι του, κάνοντας διερευνητικές ερωτήσεις, αλλά δεν έλαβαν ενοχοποιητικές απαντήσεις.

Οι ερευνητές τους είπαν καλή μέρα, λέγοντας ότι πιθανότατα θα είχαν επιπλέον ερωτήσεις στο εγγύς μέλλον, στις οποίες ο Γουλφ απάντησε: «Οποτεδήποτε. Δεν έχω τίποτα να κρύψω." Ήταν έτοιμοι να φύγουν όταν ο επικεφαλής ερευνητής, με το χέρι στο πόμολο της πόρτας εκανε μια τελευταια ερωτηση: «Μόνο ένα πράγμα. Αμέσως αφότου σας διόρισε ο Τραμπ, είχατε τρεις συναντήσεις σε τρεις ημέρες με την Κίρστιεν Νίλσεν. Γνωρίζουμε ότι εργάστηκε υπό τον Μπους και για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ...»

«—Τι σχέση έχει αυτό με εμένα», παρενέβη ο Γουλφ.

«Μάλλον τίποτα», είπε ένας ερευνητής. «Ο Τραμπ είναι κατά του WEF, έτσι δεν είναι;»

«Πιστεύω ότι ναι, και αφού προφανώς θα ρωτήσετε, η Kirstjen με κάλυπτε στη δουλειά. Γι' αυτό συναντηθήκαμε», είπε ο Γουλφ.

Αλλά δεν ήταν ο άμεσος προκάτοχός σου - αυτός θα ήταν ο Κέβιν ΜακΆλιναν».

«Ο McAleenan έλαβε το ρόλο μόνο έξι μήνες. Δεν ήταν σε θέση να με συμβουλέψει», είπε ο Γουλφ.

«Ευχαριστώ που το ξεκαθάρισες», είπε ο επικεφαλής ερευνητής και μαζί με τη σύντροφό του τον άφησαν την κατοικία του.

Κλείνοντας, ο Wolf φαίνεται να είναι ο κατεξοχήν Ρεπουμπλικανός συντηρητικός - σε αντίθεση με άλλους που υπηρέτησαν υπό τον Τραμπ, ο Wolf δεν έχει δεσμούς με τις κυβερνήσεις των Δημοκρατικών. Παρά τον παλιό του ρόλο ως επικεφαλης του DHS, μιας εγκληματικής υπηρεσίας που σφυρηλατήθηκε στις πυρκαγιές της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Wolf απέσπασε υψηλούς επαίνους μεταξύ των συντηρητικών για τον ρόλο του να βοηθήσει τον Τραμπ να διασφαλίσει τα νότια σύνορα της χώρας.

«Κανείς εδώ δεν λέει ότι ο Wolf είναι ένοχος, αλλά πρέπει να σηκωσουμε κάθε πέτρα. Πολλοί άνθρωποι του Τραμπ στράφηκαν εναντίον του. Θα κάνουμε κακό στον Τραμπ και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν δεν ερευνήσουμε κάθε προβάδισμα», είπε η πηγή μας.

 

 

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις