Ο στρατηγός Berger τελος ως Διοικητής των Λευκών Καπέλων

 

Οι εντάσεις μεταξύ

του προέδρου Ντόναλντ Τζ. Τραμπ και του στρατηγού του Σώματος Πεζοναυτών Ντέιβιντ Χ. Μπέργκερ οδήγησαν τον τελευταίο να «παραιτηθεί» από τη θέση του ως διοικητής της ομαδας Λευκών Καπέλων του αμερικανικού στρατού, δήλωσε πηγή από το γραφείο του στρατηγού την Πέμπτη το απόγευμα.

Ο στρατηγός Μπέργκερ, ο οποίος ήταν επικεφαλής των Λευκών Καπέλων για δύο χρόνια και ενορχήστρωσε αρκετές συλλήψεις του Deep Sate, πήρε την απόφασή του πριν από μια σύντομη τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο Τραμπ σήμερα το απόγευμα. Ο στρατηγός είπε στον Τραμπ ότι εκτιμούσε την εμπιστοσύνη του, αλλά δεν μπορούσε πλέον να ηγηθεί αποτελεσματικά του συνασπισμού των Λευκών Καπέλων επειδή ένιωθε «εξω από τον κύκλο και στο βαθυ σκοτάδι».

"Κύριε Πρόεδρε, αν δεν συνετισετε τις κινήσεις σας, θέτετε σε κίνδυνο τη θέση μου. Έχω δώσει έναν σημαντικό όρκο και τον κράτησα. Η απροθυμία σας, κύριε, να με κρατήσετε ενήμερο για το τι σκοπεύετε να κάνετε έχει αποδυναμώσει το πεδιο μου», είπε ο στρατηγός Μπέργκερ στον Τραμπ.

Η πηγή μας, που μίλησε με τον στρατηγό Μπέργκερ μετά το τηλεφώνημα, μοιράστηκε αυτό που μετέφερε ο Τραμπ στον στρατηγό: «Μπορώ να μιλήσω μόνο σε ό,τι μου είπε ο στρατηγός Μπέργκερ. Ο Τραμπ υποτίθεται ότι του είπε αν δεν είχε πίστη στο σχέδιο, τότε ίσως ήταν καιρός να αφήσει κάποιον άλλον να αναλάβει την ευθύνη, κάποιον που θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά του χωρίς να αμφισβητήσει τα κίνητρα και τις μεθόδους του Τραμπ. Ο στρατηγός Μπέργκερ συμφώνησε. Είπε ότι θα παραμείνει ως συμβουλευτικός και όχι ως επικεφαλης».

Ο στρατηγός Μπέργκερ είπε στον Τραμπ ότι τόσο ο στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών Έρικ Μ. Σμιθ όσο και ο Στρατηγός του Στρατού των ΗΠΑ Μάρκους Έβανς ήταν εξίσου ικανοί να ηγηθουν αυτης της τοσο σημαντικης θεσης.

«Ο πρόεδρος Τραμπ είπε στον στρατηγό Μπέργκερ να επιλέξει με σύνεση», είπε η πηγή μας.

Αυτό είναι το μόνο που έχουμε αυτή τη στιγμή.

Το δικαστήριο της Πελόζι βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη από τις 2 μ.μ.

 

 

 


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις