Ο στρατηγός Μπέργκερ δινει τ ονομα του αντικαταστάτη του

 

Ο στρατηγός Ντέιβιντ Χ. Μπέργκερ

το βράδυ της Πέμπτης έβαλε ένα γρήγορο τέλος στις εικασίες σχετικά με το ποιος θα ηγειται ως διοικητής του τμήματος Λευκα Καπελα του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών. Είχε καλέσει το συμβούλιο του -επί του παρόντος 12 υψηλόβαθμους αξιωματικούς από όλους τους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων- σε μια κρυπτογραφημένη βιντεοκλήση για να μεταδώσει τα νέα: Ο διάδοχός του θα ήταν ο Βοηθός Διοικητής του Σώματος Πεζοναυτών Eric M. Smith, ένας γενναίος, μάχιμος- σκληραγωγημένος αξιωματικός που είχε οδηγήσει τους πεζοναύτες σε μάχη στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Οι αξιέπαινες διακρίσεις του είναι θρυλικές και οι πεζοναύτες τον σέβονται. Εκτός από το Αφγανιστάν και το Ιράκ, ο στρατηγός Σμιθ διοικούσε τη Νότια Διοίκηση των Δυνάμεων Πεζοναυτών των ΗΠΑ, την 1η Μεραρχία Πεζοναυτών, την III Εκστρατευτική Δύναμη Πεζοναυτών και τη Διοίκηση Ανάπτυξης Μάχης του Σώματος Πεζοναυτών.

Πιο πρόσφατα, είχε βοηθήσει στη σύνταξη του σχεδίου μάχης που επέτρεψε σε μια κοινή ειδική ομάδα ειδικών επιχειρήσεων να καταλάβει το οχυρό Mount Weather της FEMA.

Ο στρατηγός Σμιθ, ο οποίος απουσίαζε από την κλήση, θα αναλάβει τη διοίκηση όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων των Λευκων Καπέλων από την 1η Ιανουαρίου, είπε ο στρατηγός Μπέργκερ, προσθέτοντας ότι θα διατηρήσει την εξουσία στο ενδιάμεσο.

«Ο στρατηγός Σμιθ είναι ο κατάλληλος πεζοναύτης για αυτή τη δουλειά», είπε ο στρατηγός Μπέργκερ στο συμβούλιο. «Πολλοί από εσάς τον έχετε γνωρίσει και γνωρίζετε τη φήμη του. Οι λίγοι από εσάς που δεν το έχετε γνωρίσει θα τον γνωρίσετε αρκετά σύντομα. Δεν είναι τυχαιος. Πεζοναύτης και αληθινός πατριώτης. Θα ταρακουνήσει τα πράγματα και θα του δείξετε τον ίδιο σεβασμό που δείξατε σε εμένα. Θα είμαι ακόμα τριγύρω, συμβουλεύοντας πισω από τις γραμμές. Αλλά ο στρατηγός Σμιθ θα είναι στρατηγός».

Ο στρατηγός Μπέργκερ δεν θα εξήγησε δημόσια τους λόγους για την παραίτησή του, είπε μια πηγή που γνωρίζει την κλήση, αλλά είπε: «Οποιεσδήποτε ιστορίες που αιωρούνται γύρω από ένα φουντωμένο μίσος μεταξύ εμένα και του Προέδρου Τραμπ είναι υπερβολικά υπερβολικές. Είχαμε μερικές διαφορές τελευταία, αυτό είναι όλο. Οι λόγοι μου είναι δικοί μου. Και θα σας τα πω κι αυτο, ο στρατηγός Σμιθ δεν θα ανεχθεί τις ανοητες ιστορίες για έναν κλώνο του Ντόναλντ Τραμπ ή έναν σωσια που κάθεται στο Μαρ-α-Λάγκο, οπότε βάλτε το κεφάλι σας σε ευθεία θέση. Ο Τραμπ μας έδωσε αυτή την επιλογη και εσείς, όλοι σας, απαντήσατε στο κάλεσμά του».

Κλείνοντας, η πηγή μας είπε ότι ο στρατηγός Μπέργκερ παρακολούθησε μια σύντομη, εγκάρδια ομιλία, λέγοντας ότι ένιωθε ότι είχε υπηρετήσει την κοινότητα των Λευκών Καπέλων και τον πρόεδρό του με υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια και τιμή, και ικέτευσε το συμβούλιο να «συνεχίσει να πολεμά τον καλό αγώνα , ακόμα και τις πιο σκοτεινές μέρες».



Σημείωση: Το δικαστήριο της Nancy Pelosi ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα. Θα μου πάρει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας για να το γράψω. Επειδη εχω δυο προσωπικες υποχρεωσεις σήμερα, οπότε ενδέχεται να μην δημοσιευτούν μέχρι το Σάββατο. Η ετυμηγορία δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη....





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Διοικητης στα λευκα καπελα ενας εβραιος ε? Πρασινα καπελα ειναι αυτα οπως πρασινα αλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝ ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΣΑΣ.

    ΘΥΜΙΖΕΙ ΜΕΣΑΊΩΝΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΛΉΘΟΣ ΠΕΤΆΓΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΦΩΝΆΖΟΝΤΑΣ ΜΑΑΑΓΙΙΙΣΑΑΑ
    ΚΙΟΛΟΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΝ... ΈΤΣΙ!


    Ι'Μ ΠΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις