Παγκόσμιος σάλος! Ο Μπάιντεν εκβίαζε τον Αφγανό Πρόεδρο, ώστε να πει ψέματα για την προέλαση των Ταλιμπάν. Ένοχος εσχάτης προδοσίας!

Παγκόσμιος σάλος! Ο Μπάιντεν εκβίαζε τον Αφγανό Πρόεδρο, ώστε να πει ψέματα  για την προέλαση των Ταλιμπάν. Ένοχος εσχάτης προδοσίας! | The Flag Report 

Σαν να μην ήταν ήδη αρκετά άσχημα για τον Sleepy Joe, ακόμη και το βαθύ κράτος έχει αρχίσει να τον ρίχνει κάτω από

το λεωφορείο για την ανικανότητά του στο Αφγανιστάν.

Την Τρίτη, το πρακτορείο Reuters απέκτησε τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που διέρρευσαν από το τελευταίο τηλεφώνημα του Μπάιντεν με τον Άσραφ Γάνι – τον πρόσφατα αποχωρήσαντα πρόεδρο του Αφγανιστάν – πριν οι Ταλιμπάν ολοκληρώσουν την ανατροπή της χώρας.

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος στις 23 Ιουλίου, ο Γάνι γνωστοποίησε πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση, λέγοντας ότι η χώρα δέχεται επίθεση από μια “εισβολή πλήρους κλίμακας” περίπου “10.000-15.000 διεθνών τρομοκρατών”. Εξήγησε επίσης ότι οι Ταλιμπάν είχαν πλήρη υλικοτεχνική υποστήριξη και σχεδιασμό, ευγενική χορηγία του Πακιστάν.

Ο Μπάιντεν δεν έδωσε καμία σημασία, πίεσε τον τότε πρόεδρο να δημιουργήσει μια “αντίληψη” ότι οι Ταλιμπάν δεν προχωρούσαν με τόσο γρήγορο ρυθμό, “είτε είναι αλήθεια είτε όχι”.

“Δεν χρειάζεται να σας πω ότι η αντίληψη σε όλο τον κόσμο και σε μέρη του Αφγανιστάν, πιστεύω, είναι ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά όσον αφορά τη μάχη κατά των Ταλιμπάν”.

“Και υπάρχει ανάγκη, είτε είναι αλήθεια είτε όχι, να προβάλλουμε μια διαφορετική εικόνα”.

Στη συνέχεια, ο Μπάιντεν προσέφερε στον Γάνι στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής υποστήριξης, εάν συμφωνούσε να πει ψέματα για την κατάσταση στο έδαφος. Ζήτησε επίσης από τον Αφγανό πρόεδρο να συγκεντρώσει ισχυρούς πολέμαρχους στην περιοχή για να βοηθήσουν να αλλάξει η αφήγηση περί νίκης των Ταλιμπάν.

“Έχετε σαφώς τον καλύτερο στρατό, έχετε 300.000 καλά εξοπλισμένες δυνάμεις έναντι 70-80.000 και είναι σαφώς ικανοί να πολεμήσουν καλά, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στενή αεροπορική υποστήριξη, αν γνωρίζουμε ποιο είναι το σχέδιο και τι κάνουμε”, είπε.

‘Αλλά πραγματικά πιστεύω, δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, πόσο μεγάλη είναι η αντίληψη σε όλο τον κόσμο ότι αυτό μοιάζει με μια χαμένη πρόταση, κάτι που δεν είναι, όχι ότι είναι απαραίτητα αυτό, αλλά έτσι το συμπέρασμα που σας ζητώ να εξετάσετε είναι να φέρετε όλους μαζί από τον [πρώην αντιπρόεδρο Abdul Rashid] Dostum, μέχρι τον [πρώην πρόεδρο Hamid] Karzai και ενδιάμεσα’, είπε.

‘Αν σταθούν εκεί και πουν ότι υποστηρίζουν τη στρατηγική που χαράξατε μαζί, και βάλουν έναν πολεμιστή επικεφαλής, ξέρετε έναν στρατιωτικό, τον Χαν υπεύθυνο για την εκτέλεση αυτής της στρατηγικής, αυτό θα αλλάξει την αντίληψη, και αυτό θα αλλάξει πάρα πολλά νομίζω’.

Ο Αφγανός πρόεδρος αρνήθηκε την ξεδιάντροπη προσφορά του Μπάιντεν.

Λιγότερο από ένα μήνα μετά το τηλεφώνημα, ο Γάνι εγκατέλειψε το προεδρικό μέγαρο της Καμπούλ – και η κυβέρνηση που είχαν οικοδομήσει οι αμερικανικές δυνάμεις τα τελευταία 20 χρόνια είχε επισήμως πέσει.

Άλλο ένα “quid-pro-quo”, ίσως;

Ακούγεται σαν την Ουκρανία πάλι από την αρχή – μόνο που αυτή τη φορά η χώρα δεχόταν ενεργά επίθεση όταν ο Μπάιντεν αρνήθηκε να στείλει βοήθεια, και 13 μέλη του αμερικανικού στρατού είναι τώρα νεκροί επειδή αναγκάστηκαν να εμπιστευτούν τους Ταλιμπάν για την ασφάλειά τους.

Ποιον θα κατηγορήσουν αυτή τη φορά, τώρα που δεν έχουν τον Τραμπ για να φορτώσουν τη διαφθορά του Τζο;

Δεν ήταν μόνο ο Μπάιντεν που προσπάθησε να πιέσει την αφγανική κυβέρνηση να διαδώσει την προπαγάνδα, αλλά και ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ πίεσε τον Γάνι, αφού αυτός αρνήθηκε την πρώτη φορά, σε ένα επόμενο τηλεφώνημα αργότερα την ίδια ημέρα.

‘Η αντίληψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ένα αφήγημα για την ορμή των Ταλιμπάν και ένα αφήγημα για τη νίκη των Ταλιμπάν. Και πρέπει να διαδηλώσουμε συλλογικά και να προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε αυτή την αντίληψη, αυτή την αφήγηση”.

Τους μήνες που προηγήθηκαν της εφιαλτικής εκκένωσης του Αφγανιστάν, ο Μπάιντεν έλεγε στο κοινό ότι η απόσυρση θα γινόταν ομαλά και ότι οι Αφγανοί σύμμαχοι της Ουάσινγκτον είχαν τον έλεγχο.

Τα πρόσφατα αποκαλυφθέντα απομαγνητοφωνημένα κείμενα επιβεβαιώνουν ότι αυτό δεν ίσχυε ποτέ.

Η προσπάθεια του Μπάιντεν να εξαναγκάσει τον Γάνι να υποβαθμίσει τις προόδους των Ταλιμπάν αποδεικνύει απλώς ότι ο ίδιος – και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ του – έλεγε ψέματα για την κρίση στο Αφγανιστάν από την αρχή.

Αυτοί οι απατεώνες γνώριζαν από την αρχή ότι οι αφγανικές δυνάμεις ήταν απροετοίμαστες για να αντιμετωπίσουν την επίθεση των τρομοκρατών, ειδικά από τη στιγμή που τους παραδόθηκαν δισεκατομμύρια σε όπλα υψηλής τεχνολογίας, όταν οι ΗΠΑ έφυγαν απότομα στη μέση της νύχτας – Αλλά ο Μπάιντεν έδωσε εντολή να αποσυρθούν όλα τα στρατεύματα ούτως ή άλλως.

Το καθεστώς του έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι “κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει” ότι η χώρα θα έπεφτε στα χέρια τρομοκρατών. Ο Μπάιντεν επανέλαβε μάλιστα αυτό το ψέμα στην ομιλία του την Τρίτη.

‘Αυτή η υπόθεση ότι η αφγανική κυβέρνηση θα ήταν σε θέση να αντέξει για ένα χρονικό διάστημα πέραν της στρατιωτικής αποχώρησης αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ακριβής.

‘Αλλά εξακολουθώ να δίνω εντολή στην ομάδα εθνικής ασφαλείας μας να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Και αυτό κάναμε.

‘Έτσι, ήμασταν έτοιμοι όταν οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, μετά από δύο δεκαετίες μάχης για τη χώρα τους και χάνοντας χιλιάδες δικούς τους, δεν άντεξαν όσο περίμενε κανείς.

Ο Μπάιντεν κράτησε σταθερά τη γραμμή αυτού του ψεύδους, αρνούμενος μάλιστα ότι οι δικές του υπηρεσίες πληροφοριών είχαν προβλέψει την κατάρρευση του Αφγανιστάν στους Ταλιμπάν.

Η Daily Mail συγκέντρωσε μερικές από τις πιο εξωφρενικές δηλώσεις του από τον περασμένο μήνα:

“Δεν νομίζω ότι κανείς το περίμενε αυτό”, δήλωσε ο Μπάιντεν στο ABC News όταν ρωτήθηκε για την ταχεία αποσύνθεση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

‘Δεν είναι αναπόφευκτο’.  

Όταν ο Μπάιντεν ρωτήθηκε αν εμπιστεύεται τους Ταλιμπάν, ο πρόεδρος απάντησε: “Όχι. Αλλά εμπιστεύομαι την ικανότητα του αφγανικού στρατού, ο οποίος είναι καλύτερα εκπαιδευμένος, καλύτερα εξοπλισμένος και πιο ικανός όσον αφορά τη διεξαγωγή πολέμου”.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος ρωτήθηκε σχετικά με την εκτίμηση της δικής του κοινότητας πληροφοριών ότι η αφγανική κυβέρνηση πιθανότατα θα καταρρεύσει.

‘Αυτό δεν είναι αλήθεια’, απάντησε ο Μπάιντεν. ‘Δεν κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα’.

‘Η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών δεν είπε, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο να καταρρεύσει όπως συνέβη’, δήλωσε ο Μπάιντεν στο ABC News νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο Μπάιντεν είπε ότι δεν του είπαν ότι οι Ταλιμπάν θα αναλάμβαναν την εξουσία τόσο γρήγορα όσο το έκαναν. Αντίθετα, είπε ότι υπήρχε η πιθανότητα να χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

‘Ούτε κατά διάνοια’, είπε ο Μπάιντεν.

Στο παρασκήνιο, ο Μπάιντεν και το αντιαμερικανικό του καθεστώς γνώριζαν ότι η κατάσταση ήταν ασταθής, αλλά αποφάσισαν να προχωρήσουν ούτως ή άλλως με το χειρότερο φιάσκο εξωτερικής πολιτικής στην αμερικανική ιστορία.

Η καταστροφική του λήψη αποφάσεων και η επακόλουθη αργοπορία του, οδήγησαν την ίδια του την κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών να αρχίσει να διαρρέει ανώνυμα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά, ώστε να μπορούν να φορτώσουν τα εγκλήματά τους στον Πρόεδρο, προστατεύοντας παράλληλα το βαθύ κράτος.

Ο Μπάιντεν δεν είναι υπεύθυνος για τίποτα, αλλά σίγουρα φέρει ευθύνη.

Το πρόβλημα όμως είναι πολύ βαθύτερο από αυτόν, πολλοί άνθρωποι στην Ουάσιγκτον πρέπει να συρθούν από εκεί με χειροπέδες.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι προδότες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. 3 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΖΟ ΓΚΑΜΗΛΑ ΑΝΕΥ ΧΑΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΠΕΛΟΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις