Παραιτήθηκαν 27 πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ λόγω εντολής εμβολιασμού για Covid-19

 

Είκοσι επτά χειριστές πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ παραιτήθηκαν

από τις μοναδες τους τους λόγω της αντισυνταγματικότητας της εντολής του υπουργού Άμυνας Lloyd Austin που απαιτεί από όλα τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων να λάβουν αμέσως εμβόλιο Covid-19.

Η έξοδος ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου, με 12 πιλότους από την 1η πτέρυγα μαχητικών στη κοινή βάση Langley-Eustis, Βιρτζίνια, να υποβάλλουν στον διοικητή τους επιστολές παραίτησης λίγες ώρες αφότου έλαβαν ένα γραπτό μήνυμα 4:00 π.μ. Εμβόλια Covid-19 έως τις 10:00 το πρωί την ίδια ημέρα. Δεν είναι γνωστό εάν οι πιλότοι συνεργάστηκαν πριν από την παραίτησή τους, αλλά και οι 12 παραιτήσεις παραδόθηκαν μέσα σε διάστημα 90 λεπτών.

Ένας αξιωματικός, ένας 29χρονος πιλότος του F-22 Raptor, είπε για την κατάσταση: «Υποβάλλονται σε φυσιολογικές προπονήσεις και πρέπει να πληρούμε αυστηρά πρότυπα φυσικής κατάστασης για να παραμείνουμε σε υπηρεσία πτήσης. Νομίζω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι όλοι οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Πρέπει να υπομείνουμε το άγχος της δύναμης G στο σώμα μας. Δεν υπάρχει λόγος να κινδυνεύουμε από Covid-19 ή να αρρωστήσουμε από αυτόν. Ξέρω ότι δεν είμαι μόνος μου στην απόρριψη αυτού του δυνητικά επικίνδυνου και υγιώς ανελέητου πυροβολισμού ».

Πιλότοι σε άλλες αεροπορικές βάσεις προφανώς ενώθηκαν μαζί του αλληλέγγυα.

Μια μέρα αργότερα, 15 πιλότοι του 2ου Bomb Wink στο Μπαρκσντέιλ της Λουιζιάνα υπέβαλαν επιστολές παραίτησης αφού και αυτοί έλαβαν εντολή να πάρουν το τρύπημα. Οι διαταγές ανέφεραν ρητά ότι κάθε αξιωματικός που αρνείται έναν εμβολιασμό Covid-19 θα θα υπόκειται σε πειθαρχική δίωξη, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής απαλλαγής από την υπηρεσία.

Ένας πιλότος με τη 2η πτέρυγα βόμβαρδιστικων ότι αυτός και οι πιλότοι του εισέβαλαν στο γραφείο του διοικητή τους και έριξαν τις επιστολές παραίτησης στο γραφείο του. Πρόσθεσε ότι οι αεροπόροι και τα συνεργεία συντήρησης - στρατευμένα άτομα που δεν μπορούν απλώς να παραιτηθούν από την υπηρεσία - είναι επίσης έξαλλα για την υποχρεωτική απαίτηση εμβολιασμού. Αρκετοί από αυτούς, είπε έχουν στείλει επιστολές ζητώντας πρόωρη απόλυση από την Πολεμική Αεροπορία, κυρίως επειδή δεν έχουν πίστη σε ένα εμβόλιο που έχει σκοτώσει χιλιάδες υγιείς ανθρώπους, στρατιωτικούς και πολίτες.

"Αυτό είναι μόνο η αρχή. Πολύ περισσότεροι από εμάς θα γυρίσουμε την πλατη μας σε αυτο », είπε. 














ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις