ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ PFIZER---FDA---ALBERT BOURLA

 

Στις 28 Δεκεμβρίου 2019, ακριβώς όταν οι ειδήσεις για την "πανούκλα" της Γουχάν βούτηξαν τα δόντια τους στην

αμερικανική κοινωνία, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, αντιμετώπισε τον τότε διευθυντή του FDA Stephen Hahn με αυτό που περιέγραψε ως ένα δυσεπίλυτο δίλημμα: ο Bourla θρήνησε για την «απώλεια εσόδων» της Pfizer, με μια περίεργη επιλογή λέξεων για να περιγράψει έναν φαρμακευτικό κατασκευαστή που κέρδισε 16,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, ο διευθύνων σύμβουλος του οποίου κέρδισε 17 εκατομμύρια δολάρια το 2019 και 22 εκατομμύρια δολάρια το 2020-αφού το εμβόλιο της εταιρείας Covid-19 έφτασε στα ράφια. Αυτά τα στοιχεία αποκλείουν τα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που παίρνει ο Bourla από παροχές, μεροκάματα και δικαιώματα προαίρεσης μετοχών, περιουσιακά στοιχεία τα οποία, αν προστεθούν στον ετήσιο μισθό του, τον κατατάσσουν στους πιο ακριβοπληρωμένους CEOs στον κόσμο.

Ο Χαν, ο Μπουρλά και ένα σωρό αξιωματούχοι του FDA και της Pfizer πραγματοποίησαν ιδιωτικές συνομιλίες για να συζητήσουν τα αυτονόητα οικονομικά δεινά της Pfizer. Η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε στην εταιρική έδρα της Pfizer στο Μανχάταν. Ούτε συνέβη το συνέδριο στο συγκρότημα μαμούθ του FDA στο Silver Springs, Maryland. Αυτό ήταν ασυνήθιστο επειδή οι επίσημες συνομιλίες μεταξύ του FDA και του μεγάλου φαρμακείου συμβαίνουν συνήθως σε μία από αυτές τις δύο τοποθεσίες και όχι σε σουίτα αίθουσας συνεδριάσεων στο ξενοδοχείο Hay-Adams στην Ουάσινγκτον, D.C.

Ο Μπουρλά είχε ζητήσει μια κρυφη συγκέντρωση, έχοντας πει στον Χαν ότι θα αναλυθούν τα εμπορικά μυστικά και ότι η κωδικοποιημένη συμφωνία της Pfizer με τον FDA όριζε ότι η Pfizer είχε την εξουσία να ζητά μυστικές συζητήσεις για να αποτρέψει τη δημόσια διάδοση εμπιστευτικών πληροφοριών. Η αποδοχή αυτών των όρων από την FDA δείχνει ότι η ίδια και το μεγάλο φαρμακείο μοιράζονται έναν "παρανομο γαμο"

Στη συνάντηση, η Μπουρλά δεν αποκάλυψε κανένα εμπορικό μυστικό. Αντιθέτως, μίλησε για το πώς η Pfizer είχε χάσει την τελευταία δεκαετία «δυνητικά δισεκατομμύρια δολάρια» καθώς πολλά από τα επικερδή φάρμακα της έχασαν την προστασία διπλώματος ευρεσιτεχνίας και έγιναν γενικά διαθέσιμα.

Για αναφορά: Σύμφωνα με το καταστατικό του FDA, ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φαρμάκων διαρκεί 20 χρόνια από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την οποία άλλοι φαρμακευτικοί κατασκευαστές μπορούν να εμπορεύονται το προϊόν χρησιμοποιώντας το όνομα του χημικού συστατικού του. Το παυσίπονο Vicodin, για παράδειγμα, κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Abbott Laboratories το 1978. το 1999, ο FDA παραχώρησε στους κατασκευαστές άδειες Mallinckrodt και Qualitest για την εμπορία του προϊόντος, με ένα κομμάτι των κερδών να επιστρέφεται στον αρχικό κάτοχο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας - Abbott Laboratories. Παρά τις μίζες, τα περισσότερα μεγάλα αρχεία φαρμάκων για επεκτάσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, τα οποία συχνά δίνονται. Σήμερα, περισσότερες από 46 εταιρείες παγκοσμίως παράγουν το Vicodin με διάφορες ετικέτες, με κυριότερη την υδροκοδόνη/APAP. Η προστασία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ισχύει ακόμη και για τους εμβολιασμούς, αν και ο FDA έχει την εξουσία να άρει τους περιορισμούς διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε περιόδους εθνικής κρίσης ή εάν οι φαρμακολογικοί μηχανισμοί μεταξύ δύο εμβολίων διαφέρουν αλλά παράγουν παρόμοια ανοσολογική απάντηση.

Ο Μπουρλά είπε ότι καταλαβαίνει ότι ο Χαν ήταν ανίσχυρος να αναθεωρήσει «αθέμιτα» προγράμματα προστασίας διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, αλλά πρότεινε μια συμφωνία που θα αποδειχθεί κερδοφόρα τόσο για την Pfizer όσο και για τον FDA.

Ισχυρίστηκε ότι «κατέλαβε» την ακολουθία του Γονιδιώματος για μια εξαιρετικά μεταδοτική λοίμωξη του αναπνευστικού που καταστρέφει τη Γουχάν της Κίνας και αναμφίβολα θα μολύνει την Αμερική. Περιγράφοντας τον ιό, ο Bourla είπε, «Φαίνεται ότι δεν είναι πιο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη. Φαίνεται να είναι αερομεταφερόμενο και εξαπλώνεται γρήγορα μεταξύ των μολυσμένων πληθυσμών. Τα συμπτώματα μπορεί να φαίνονται επικίνδυνα, αλλά με βάση την ανάλυσή μας, ο μέσος άνθρωπος έχει 99,6% πιθανότητες πλήρους ανάρρωσης ».

Ο Bourla έθεσε μια ατζέντα: Εάν ο FDA ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο ήταν ήδη στα σκαριά, η Pfizer θα ανακάμψει το 15% του κέρδους τους επόμενους 36 μήνες. «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρήματα για τη διασπορά ερευνητικών επιχορηγήσεων ή για ό, τι θέλετε», είπε η Μπουρλά στον Χαν. «Για να πω την αλήθεια, πιθανότατα δεν χρειαζόμαστε εμβόλιο για αυτό, αλλά είναι σημαντικό να εντυπωσιάσετε τους συνομηλίκους σας, το CDC και άτομα όπως ο Anthony Fauci, ότι ένα εμβόλιο είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η επιβίωση του αμερικανικού λαού. Η κυβέρνηση Τραμπ πρέπει να το πιστέψει αυτό. Όσο πιο γρήγορα το κάνουμε αυτό, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να διανείμουμε το εμβόλιο και οι άνθρωποι θα αισθάνονται ασφαλείς ».

Ο Μπουρλά πρότεινε ένα πενταετές σχέδιο εμβολιασμού, το οποίο να περιλαμβάνει ενισχυτικά εμβόλια, για να μεγιστοποιήσει το κέρδος. Εάν η κοινωνία αρχίσει να αισθάνεται ασφαλής, μια παραλλαγή του ιού θα μπορούσε να εφευρεθεί για να τρομάξει τους αφελείς ανθρώπους να απαιτήσουν εμβολιασμούς, αναφέρει ο Μπουρλά.

Σε απάντηση, ο Χαν έκανε μια εκπληκτική εξομολόγηση: ένας από τους ανταγωνιστές της Pfizer είχε ήδη εφαρμόσει ένα παρόμοιο σχέδιο με τον FDA. Χωρίς να κατονομάσει τον ανταγωνιστή, ο Χαν είπε ότι η άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να μοιραστεί μεταξύ των «αξιόπιστων» κατασκευαστών εμβολίων, ότι «θα υπάρχει μια αρκετά μεγάλη φέτα πίτας για να απολαύσουν όλοι».

Η παραδοχή του Χαν αποδεικνύει ότι τα μεγάλα φαρμακευτικά ιδρύματα έχουν συλλογική νοοτροπία - κέρδους μπροστά στους ανθρώπους.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα κέρδη από την παγκόσμια διανομή, θα συμφωνήσω ότι όλοι έχουμε κέρδος. Μπορείτε να ξεφύγετε από τις άδειες χρήσης έκτακτης ανάγκης, αλλά είναι σημαντικό για εμάς να λάβουμε πρώτα την πλήρη έγκριση, αφήνοντας σε εσάς και τους ανθρώπους σας να καθορίσουν πότε θα συμβεί αυτό », είπε η Bourla. «Και θα δειτε οτι ολοι θα ειμαστε κερδισμενοι....













ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις