To σύστημα των Δημοκρατικών υπέβαλε το Ν.Τραμπ σε φυλάκιση 20 λεπτών και… εκτόξευσε την δημοτικότητά του ενόψει εκλογών


Το σύστημα των Δημοκρατικών

προχώρησε στην πρωτοφανή κίνηση να φυλακίσει για 20 λεπτά έναν πρώην Αμερικανό πρόεδρο, συγκεκριμένα το Ν.Τραμπ, σε μία προσπάθεια να ανακόψει την κάθοδό του στις εκλογές του 2024, φοβούμενο την δημοφιλία του σε μία περίοδο που η διακυβέρνηση Μπάιντεν έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην αμερικανική οικονομία.

Το μόνο που κατάφερε όμως ήταν να αυξήσει κι άλλο την δημοτικότητά του και την συσπείρωση των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικανών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος νυν ή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που του υποβλήθηκε η νομική διαδικασία σύλληψης, φωτογράφισης, λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και κρατήθηκε σε φυλακή της Ατλάντα για δήθεν προσπάθεια ανατροπής των εκλογικών αποτελεσμάτων  το 2020 στη Τζόρτζια.

 

 

 Οι αρχές που ελέγχονται από τους Δημοκρατικούς τον μεταχειρίστηκαν ως κρατούμενο με τον αριθμό P01135809 ο οποίος παραδόθηκε στις αρχές στη φυλακή της κομητείας Φούλτον μετά την ποινική δίωξη στις 14 Αυγούστου με τις υποτιθέμενες κατηγορίες όπως εκβιασμός, συνωμοσία, ψευδείς δηλώσεις και ότι ζήτησε από έναν δημόσιο υπάλληλο να παραβιάσει τον όρκο του.

Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 200.000 δολαρίων και συμφώνησε στον περιοριστικό όρο να μην δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μάρτυρες ή συγκατηγορούμενους στην υπόθεση.

Ο 77χρονος μεγιστάνας παρέμεινε στη φυλακή της κομητείας Φούλτον για περίπου 20 λεπτά και αποχωρώντας κατήγγειλε την «παρωδία δικαιοσύνης και την ανάμιξη στις εκλογές του 2024 από τις αρχές στην πολιτεία της Τζόρτιζα», όπου του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

«Δεν έκανα τίποτα κακό και το ξέρουν όλοι», είπε ο Ν.Τραμπ, που είναι το φαβορί για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024 και οι Δημοκρατικοί κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν την κάθοδό του, στήνοντας ένα πρωτοφανές νοσηρό πολιτικό σκηνικό.

Οι τέσσερις ποινικές διώξεις είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα για την κυβέρνηση Μπάιντεν και η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί ενώ συσπειρώνονται οι ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικανών κάτ το οποίο συνήθως… κερδίζει εκλογές.

Προηγείται με πελώρια διαφορά στην κούρσα για την ανάδειξη του υποψήφιου του GOP.

Δεκάδες υποστηρικτές του, κρατώντας πλακάτ και αμερικανικές σημαίες, είχαν συγκεντρωθεί χθες έξω από τη φυλακή του δικαστηρίου.

Ανάμεσά τους ήταν η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, βουλευτής που εκλέγεται στην πολιτεία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πάντως, μεταφόρτωσε χθες Πέμπτη στο X (το πρώην Twitter) την ιστορική φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά τη σύλληψή του στο κρατητήριο του δικαστηρίου της κομητείας Φούλτον στην Ατλάντα, σηματοδοτώντας την επιστροφή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης αυτόν έπειτα από δυο χρόνια και πλέον.

 Ο πρώην πρόεδρος είχε να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης από τον Ιανουάριο του 2021, μερικές ημέρες μετά τα γεγονότα στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο.

 

 

 

 Στο τελευταίο tweet του ο Τραμπ στις 8 Ιανουαρίου του 2021 είχε γράψει: «Σε όλους όσους ρωτούν, δεν θα πάω στην ορκομωσία στις 20 Ιανουαρίου», αναφερόμενος στην ορκομωσία του Τζο Μπάιντεν ως 46ος Προέδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις