Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΑΒΑΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΟΠΛΑ


Υπάρχουν ανησυχητικοί ισχυρισμοί από κατοίκους του νησιού ότι οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από τη χρήση ενός σύγχρονου όπλου:  Όπλο Κατευθυνόμενης Ενέργειας (Directed-energy weapon - DEW). Τέτοια όπλα μεταδίδουν ενέργεια προς την υποδεικνυόμενη κατεύθυνση χωρίς τη χρήση αγωγών και ήταν ήδη σε λειτουργία τη δεκαετία του 1970. Οι τύποι όπλων DEW είναι ηλεκτρομαγνητικά, με λέιζερ με ηλεκτρικές εκκενώσεις ή με ακτινοβολία φωτός, υπέρυθρη θερμική, με όπλα ιόντων, με δέσμη, ηχητικά, και με πυρηνική κατευθυνόμενη δράση.

Το πρώτο αξιόπιστα λειτουργικό βητατρόνιο (betatron) δημιουργήθηκε από τον DV Kerst το 1940–1941 στις ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις.



Η Γερμανία κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δημιούργησε όπλα ακτίνων Χ από τους Heinz Schmellenmeier, Richard Hans και Fritz Hutermans. Κατασκεύασαν τον επιταχυντή ηλεκτρονίων Rheotron για να δημιουργήσουν δέσμες ακτίνων Χ για τη γερμανική Πολεμική Αεροπορία. Σχεδιάστηκε να χρησιμοποιηθεί ως αντιαεροπορικό όπλο για να διαταράξει την ανάφλεξη στους κινητήρες των αεροσκαφών και να τους απενεργοποιήσει εντός εμβέλειας του αντιαεροπορικού πυροβολικού. Αυτό το όπλο ήταν επιτυχημένο, αλλά καταλήφθηκε από τους Αμερικανούς το 1945.

Το 1965, το πρόγραμμα ανάπτυξης όπλων λέιζερ Terra ξεκίνησε στην ΕΣΣΔ. Από τη δεκαετία του 1970, έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες στην ΕΣΣΔ για τη δημιουργία όπλων λέιζερ με βάση το αεροσκάφος Il-76MD.ф 


 

Ήταν το εργαστήριο A-60, που χρησιμοποιήθηκε από το 1981 έως τη δεκαετία του 1990. Το 2012, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέταξε το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα να συνεχίσει τις εργασίες για τη δημιουργία μαχητικά λέιζερ Sokol-Echelon ικανών να χτυπήσουν αεροσκάφη, δορυφόρους και βαλλιστικούς πυραύλους.



Στην Κίνα, τα μαχητικά λέιζερ έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος του εξοπλισμού ορισμένων αρμάτων μάχης, χρησιμοποιούνται ως μέσο καταστολής εχθρικών συσκευών οπτοηλεκτρονικής επιτήρησης.

Η γαλλική εταιρεία DCNS σκοπεύει να δημιουργήσει ένα πολεμικό πλοίο με «πυροβολικό» λέιζερ μέχρι τα μέσα της δεκαετίας. Η Raytheon λάνσαρε το συγκρότημα κινητών μικροκυμάτων PHASER (στη φωτογραφία) για δοκιμή. Προφανώς, είναι θεωρητικά δυνατό να πυρποληθεί ένα συγκεκριμένο κτίριο με την κατευθυντική πρόσκρουση ενός όπλου DEW.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΧΑΒΑΗ;

Οι χρήστες του διαδικτύου δίνουν προσοχή στα ακόλουθα γεγονότα: στις αναφορές βίντεο και στη φωτογραφία των τόπων της τραγωδίας, ήταν τα σπίτια που καταστράφηκαν, το τοπίο με τα δέντρα και άλλα μέρη της χλωρίδας δεν υπέστη ζημιές.

Ο κυβερνήτης της Χαβάης Γκριν είπε:

«Η Λεχάινα, με σπάνιες εξαιρέσεις, πρακτικά έχει καταστραφεί. Η ιστορική πόλη έχει εξαφανιστεί.Αυτό που είδαμε είναι καταστροφικό. Φαίνεται σαν μια βόμβα να έσκασε εδώ».
















ΠΗΓΗ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις