Η πτώση των γεννήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο ονομάστηκε «Καλό για τον πλανήτη»


 Η πτώση των γεννήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο ονομάστηκε «Καλό για τον πλανήτη» καθώς ο αριθμός των μωρών που γεννήθηκαν ηταν η χειροτερη  τα τελευταια 20 χρόνια

 Ο κορυφαίος ειδικός σε δημογραφικά στοιχεία της Βρετανίας δήλωσε ότι η μείωση του αριθμού των μωρών που γεννιούνται στη Βρετανία είναι «καλό», αφού νέα στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των γεννήσεων έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών.

Η καθηγήτρια Sarah Harper CBE, ιδρύτρια και διευθύντρια του Ινστιτούτου της Οξφόρδης για τη Γήρανση του Πληθυσμού και πρώην κυβερνητική σύμβουλος, είπε ότι η πτώση των ποσοστών γεννήσεων στη Δύση είναι «καλή για… τον πλανήτη μας».

 Τα σχόλιά της ήρθαν αφού επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) έδειξαν ότι υπήρχαν 605.479 γεννήσεις ζωντανών γεννήσεων στην Αγγλία και την Ουαλία πέρυσι, ο χαμηλότερος αριθμός από το 2002.

Το σύνολο μειώθηκε κατά 3,1% σε σύγκριση με το 2021 και αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης μείωσης του αριθμού των γεννήσεων σε ολόκληρη τη Βρετανία και τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Ο καθηγητής Χάρπερ είπε στην Telegraph: «Νομίζω ότι είναι καλό που οι χώρες υψηλού εισοδήματος και υψηλής κατανάλωσης του κόσμου μειώνουν τον αριθμό των παιδιών που κάνουν. Είμαι αρκετά θετικός σε αυτό.”

 Ο ακαδημαϊκός είπε ότι η μείωση της γονιμότητας στις πλούσιες χώρες θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση της «γενικής υπερκατανάλωσης που έχουμε αυτή τη στιγμή », η οποία έχει αρνητικό αντίκτυπο στον πλανήτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Ε! ΡΕ ΤΡΕΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις