Κατέστρεψαν αρχεία του ΣΔΟΕ που αφορούν υποθέσεις μεγαλοοφειλετών και τεράστιας φοροδιαφυγής

 

Οπως αποκαλύπτει σήμερα

το Documento, με προφορική εντολή του διευθυντή της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Ηλία Κωνσταντέα καταστράφηκαν εκατοντάδες πορίσματα των τελευταίων ετών και συγκεκριμένα όσα έχουν συνταχθεί επί θητείας του για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που δεν έχουν παραγραφεί και έχουν απασχολήσει ή συνεχίζουν να απασχολούν ελληνικές και ευρωπαϊκές εισαγγελικές αρχές, αλλά και τις αρμόδιες ΔΟΥ. Οπως είναι για παράδειγμα υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονταν πολιτικά πρόσωπα ή αφορούν σε επιχορηγήσεις σε ξενοδοχεία αλλά και περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων, καπνικών προϊόντων κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, οι υπάλληλοι που ανέλαβαν το έργο της καταστροφής φέρονται να κράτησαν ελάχιστα από τα δεκάδες πορίσματα που τηρούνταν στο αρχείο της υπηρεσίας, όπως για υποθέσεις ελέγχων σε βενζινάδικα και σε γνωστή επιχείρηση υποδημάτων.

Μέσα σε λίγες ώρες, δεκάδες χιλιάδες έγγραφα του δημοσίου έγιναν χαρτοπόλεμος και πετάχτηκαν με μαύρες σακούλες στα σκουπίδια, λίγες μόλις μέρες αφότου ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης εξέφρασε την πρόθεση να ψηφιοποιηθεί το αρχείο του ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης. Ολα αυτά φέρεται να έγιναν δίχως να έχει συνταχθεί καν το απαραίτητο υπηρεσιακό πρωτόκολλο καταστροφής και να έχει τηρηθεί η τυπική διαδικασία που ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αναβρασμό αλλά και ερωτήματα σε υπαλλήλους του ΣΔΟΕ που έχουν «ματώσει» για να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή βάζοντας το κεφάλι τους στον ντορβά, όπως λένε χαρακτηριστικά. Αναρωτιούνται μάλιστα αν και τι ήθελε να κρύψει ο διευθυντής του ΣΔΟΕ και έδωσε τη συγκεκριμένη εντολή, ενώ κάποιοι συνδέουν την καταστροφή του αρχειακού υλικού, την εξαφάνιση δηλαδή κάθε ίχνους από εκατοντάδες πορίσματα από την υπηρεσία, και με την πρόσφατη επίσκεψη συνεργατών του κ. Θεοχάρη. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση χρήζει άμεσης εισαγγελικής παρέμβασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τυχόν έχουν διαπραχτεί ποινικά αδικήματα, αλλά και τι κρύβεται πίσω από την προφορική εντολή Κωνσταντέα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Ο ΧΛΕΜΠΟΝΙΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΦΥΛΉΣ.
    ΘΑ ΕΣΒΗΣΕ ΟΠΟΤΕ Ο ΕΤΕΡΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΗΣ Ο ΕLIAS ΨΕΥΔΟΜΑΝΙΑΤΗΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΟΜΟΑΙΜΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΏΝ ΚΑΘΟΤΙ ΑΝ ΘΥΜΆΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑΚΌ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΊΟ ΠΡΙΝ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΗΣ,ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ SAGRADA FAMILIA.


    PITA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις