Κ.Μητσοτάκης: "Οι Ρώσοι εγκληματούν και θα τιμωρηθούν γι’ αυτό..."

Κ.Μητσοτάκης: «Οι Ρώσοι εγκληματούν και θα τιμωρηθούν γι’ αυτό – Έλληνες μεταφέρουν το σιτάρι της Ουκρανίας» 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

είχε συνάντηση, μετά απο προτροπη του ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ των ΗΠΑ, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Μαξίμου και στη συνέχεια οι δύο ηγέτες έκαναν δηλώσεις. 

Οπρωθυπουργός εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα της Ουκρανίας και είπε ότι «τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται στο έδαφος της Ουκρανίας πρέπει να βρουν τιμωρία από τη διεθνή Δικαιοσύνη».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας από τη Ρωσία» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

«Μια θέση δίπλα σας για εμάς είναι θέμα αρχής» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Ουκρανό πρόεδρο, σημειώνοντας πως ως χώρα είμαστε αντίθετοι σε κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σε κάθε παράνομο κατοχικό τετελεσμένο.

«Και η δική μας χώρα γνώρισε στο παρελθόν αναθεωρητισμό άλλων χωρών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα πως είμαστε στο πλευρό των Ουκρανών, γιατί οι δύο λαοί συνδέονται με μακροχρόνιους ιστορικούς δεσμούς. Χαρακτηριστικά ανέφερε τη Μαριούπολη, «μια πόλη με ελληνικό όνομα και ελληνικό αίμα», όπως σημείωσε, και τα εγκλήματα που έχουν τελεστεί εκεί, αλλά και την Οδησσό.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην κρίση πληθωρισμού και υποστήριξε ότι η «Ρωσία χρησιμοποίησε ως όπλο το φυσικό αέριο», αλλά και στη συμφωνία για τα σιτηρά, υποστηρίζοντας ότι «περισσότερο από το 50% ουκρανικών των σιτηρών εξάγονται από πλοία ελληνικών συμφερόντων». Βέβαια εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πλοία ελληνικών συμφερόντων μεταφέρουν και το περισσότερο πετρέλαιο της Ρωσίας. 

Ο Κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι η Αθήνα στήριξε όλες τις κυρώσεις κατά της Μόσχας, ενώ πρόσθεσε ότι στηρίζει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.

Τέλος, στάθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο χαρακτήρισε ως «κόμβο για την αποστολή βοήθειας από τους Συμμάχους στην Ουκρανία». 

Καταλήγοντας, είπε ότι η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, κυρίως στην Οδησσό, και έκλεισε τις δηλώσεις του, επικαλούμενος τον Νίκο Καζαντζάκη: «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς αν νικήσουμε ή αν νικηθούμε, πολέμα».

«Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία με την Ελλάδα» απάντησε ο Ουκρανός πρόεδρος, σημειώνοντας ότι «χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Ελλάδας για την εκπαίδευση των πιλότων των F16», καθώς επίσης ότι «χρειαζόμαστε βοήθεια, για να είναι σταθερός ο διάδρομος για τα σιτηρά». Ο κ. Ζελένσκι αναφέρθηκε και στην υπόσχεση Μητσοτάκη για την ανοικοδόμηση της Οδησσού.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έκλεισε τις δηλώσεις του, λέγοντας: «Ευχαριστώ την Ελλάδα, ζήτω η Ουκρανία».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. «Που πάς ρε Τρύφωνα; Το ξέρει η μανούλα σου; Να σου κάνω πλάτες να φύγεις;»

    Τεράστιε Βέγγο, πόσο πιο επικαίρος!

    Παπουτσωμένος Γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΊ ΚΑΤΗΓΟΡΟΎΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΉΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΎΣΤΑΤΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΟΙΚΤΡΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΓΛΥΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΦΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΕΖΡΑΕΛ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΥΤΌΧΘΟΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΙΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΕ ΗΔΟΝΉ ΔΑΙΜΟΝΙΚΉ.

    ΕΣΣΕΤ'ΗΜΑΡ....

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΙΤΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑΠΩΣΕΣ. ΑΛΛΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΜΑΚΑΚΑΣ ΘΕΕ ΜΟΥ! ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑ....
    ΔΕΙΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΤΩΝ ΟΠΙΣΘΟΓΛΕΝΤΗΔΩΝ ΧΕΒΡΕ ΤΟ ΤΖΑΚΙ...
    ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΟΣ ΕΙΜΕΘΑ;
    ΟΤΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΏΝ ΣΟΥ ΡΩΜΑΙΩΝ ΣΕ ΓΛΥΠΤΗ ΠΡΌΣΟΨΗ;
    ΠΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΊΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ;ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΝΕΤΟΙ ΒΕΝΕΤΟΙ ΓΕΝΟΥΆΤΕΣ ΡΩΜΑΝΟΙ ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΟΝΘΎΛΕΥΜΑ ΛΑΏΝ ΕΧΘΡΙΚΏΝ ΠΡΟΣ ΗΜΑΣΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΟΥ;
    ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΎΠΟΛΗ ΚΙ ΈΧΤΙΣΑΝ ΤΗΝ ΝΕΑ NUOVA ROMA,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ;
    ΉΘΕΛΑΝ ΔΙΑΚΑΩΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΎΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΚΛΟΠΗ ΝΑΩΝ ΚΙ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΝΑ ΝΤΎΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΡΠΕΤΆ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΌ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΩΝ.

    ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΉΡΗΜΑ ΦΟΥΛΦΟΡΝΤ, ΟΙ ΔΟΛΟΦΌΝΟΙ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΚΛΑΣΣΙΚΆ ΚΑΙ ΡΩΜΑΪΚΆ (ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ)ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ Η ΜΑΎΡΟΙ ΉΛΙΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΡΩΜΑΊΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΝΑΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΘΟΥΝ ΔΙΑΚΑΩΣ ΝΑ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΆ ΤΟΥ.ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΘΕΪΚΟΎ ΟΝΤΩΣ ΑΝΔΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΆΧΤΗΚΕ ΑΛΛΑ ΔΙΔΑΞΕ,ΔΕΝ ΥΠΟΤΆΧΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΥΠΕΤΑΞΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΌΣΟΥΣ ΟΛΒΙΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΥΡΑΝΙΕΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ.
    ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΆ ΠΟΘΟΎΝ ΟΙ ΑΓΥΡΤΕΣ ΕΡΠΕΤΙΚΟΙ ΓΟΝΟΙ ΤΟΥ CLUB OF ROME.
    ΕΧΟΥΝ ΜΕΝ ΚΛΈΨΕΙ ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΓΗ ΑΛΛΑ ΓΌΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!
    ΕΤΣΙ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΎΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ "ΚΟΥΚΟΙ" ΣΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΕΙΑΔΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ.

    ΤΟ ΜΈΓΙΣΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΟΥ ΔΈΧΤΗΚΕ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΙΕΡΑΤΕΊΟ ΗΤΑΝ Η ΊΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΉΣ ΡΩΜΑΪΚΉΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΊΑΣ.
    ΕΊΚΟΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΉΘΗΚΑΝ ΤΟΤΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΌΓΕΙΟ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΛΕΓΧΌΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ....
    ΑΝΑΦΈΡΘΗΚΕ Ο PEDOPHILE KOULIS ΣΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΉ ΠΡΟ ΕΛΕΥΣΕΩΣ ΡΩΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ.ΟΤΑΝ Ο ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΣ ΑΛΟΊΓΚΟΡ ΒΑΝΖΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛ TOURK OGLOU ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ,ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ;ΑΛΛΑ ΧΑΙΡΕΤΑΓΕ ΧΑΙΡΕΚΑΚΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΧΑΖΑΡΟΦΑΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΣΦΑΖΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ;
    ΓΙΑΤΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΜΑΣ ΕΚΕΙ,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΤΟΝ ΤΑΙΖΑΝ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΙ ΝΑΖΙ,ΚΥΝΗΓΑΓΕ ΤΟΝ ΕΛΛ.ΠΛΗΘΥΣΜΟ,ΚΙ ΕΝΩ ΣΚΌΤΩΝΑΝ ΟΙ ΟΡΚΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΕΚΕΙ,ΟΥΔΕΙΣ ΜΙΛΑΓΕ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΆΘΛΙΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ;
    ΓΙ'ΑΥΤΆ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΓΚΛΉΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ ΛΟΙΠΟΝ ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΏΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΤΙΜΗΜΑ.

    ΕΛΛΗΝΙΣΜΌΣ =ΦΩΣ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΝ ΚΑΙ ΘΕΊΟΝ, ΦΑΡΟΣ ΣΟΦΙΑΣ.
    Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΌΣ ΦΆΡΟΣ ΘΑ ΦΩΤΊΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΈΝΗ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ MEΓΑΡΟ MAXIMUS ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΩΝ MAXIMUS,ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ,ΚΑΙ ΤΑ ΣΎΜΒΟΛΑ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΊΑΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΎΝ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΈΣΤΡΕΦΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΠΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΤΗ.ΕΡΡΩΣΘΕ!

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις