Σε Ευρώπη και Αυστραλία διαδηλώνουν κατά των χουντομέτρων, στην Ελλάδα…υπέρ των Αφγανών

 

Για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο στη σειρά δεν ήταν λίγοι οι Γάλλοι πολίτες που

κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού, αλλά και άλλων πόλεων, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα νέα χουντικά μέτρα της κυβέρνησης Μακρόν.

Ιδιαίτερα η σημερινή διαδήλωση-πορεία που έλαβε χώρα στη γαλλική πρωτεύουσα χαρακτηρίστηκε από τις πιο μαζικές των τελευταίων εβδομάδων:

 

Φυσικά ελάχιστοι από αυτούς φορούσαν μάσκα και φώναξαν συνθήματα κατά του Μακρόν, του “health pass”, της υποχρεωτικότητας των εμβολίων και υπέρ της ελευθερίας: 

 

Οι αστυνομικές δυνάμεις, παρότι ισχυρές, ήταν ανήμπορες να εμποδίσουν το πλήθος, που ωστόσο ειρηνικά διαδήλωσε στις κεντρικές λεωφόρους του Παρισιού:

Θυμίζουμε ότι στις αρχές Ιουλίου ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε πως το νέο υγειονομικό πάσο (που θα αποδεικνύει αν είσαι εμβολιασμένος ή αν έχεις νοσήσει) θα είναι απαραίτητο για την είσοδο σε θέατρα, σινεμά, κλειστούς χώρους εστίασης και σε οποιαδήποτε εκδήλωση υπερβαίνει τα 50 άτομα.

Χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν στους δρόμους της Ολλανδίας

Οι Ολλανδοί λάτρεις της μουσικής έχουν απαγορευτεί εδώ και μήνες να πηγαίνουν σε φεστιβάλ μεγάλης κλίμακας λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού.

Χιλιάδες ερμηνευτές και διοργανωτές φεστιβάλ πραγματοποίησαν πορείες μέσα σε έξι ολλανδικές πόλεις το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για τους αδικαιολόγητους περιορισμούς που οδήγησαν στην ακύρωση των καλοκαιρινών μουσικών φεστιβάλ και άλλων εκδηλώσεων.

Οι διαδηλωτές σε αρκετές περιπτώσεις μετέτρεψαν τις πορείες διαμαρτυρίας σε…υπαίθριο πάρτι, έχοντας δυνατά τη μουσική και χορεύοντας.

Περίοπτη θέση είχαν βέβαια και τα πλακάτ με τα αποδοκιμαστικά συνθήματα ενάντια στο lockdown.

Η ολλανδική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις, όπως τα μουσικά φεστιβάλ, τουλάχιστον μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, εν μέσω φόβων για την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα.

Επιτρέπονται μονοήμερες εκδηλώσεις με μέγιστο αριθμό 750 επισκεπτών και μπορούν να συμμετάσχουν ΜΟΝΟ άτομα που έχουν εμβολιαστεί, νοσήσει ή έχουν αρνητικό τεστ.

Επεισοδιακές διαδηλώσεις στην Αυστραλία

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Μελβούρνης, όταν περίπου 1.000 άτομα διαδήλωσαν κατά των περιοριστικών μέτρων, στο – όπως το ονόμασαν – «συλλαλητήριο της ελευθερίας».

Οι αρχές προχώρησαν σε αρκετές συλλήψεις διαδηλωτών, ενώ έγινε χρήση καπνογόνων και σπρέι πιπεριού για να διαλυθεί το πλήθος.

Όσοι συνελήφθησαν, αλλά και όσοι αναγνωριστούν μέσα από το διαθέσιμο οπτικό υλικό, θα δεχτούν πρόστιμο ύψους 5.000 δολαρίων, για μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

 

 

 Μπαράζ συλλήψεων σημειώθηκε και στο Σίδνεϊ όπου είχε προγραμματιστεί αντίστοιχη διαδήλωση, αλλά εκεί οι αρχές είχαν αποκλείσει από νωρίς όλες τις εισόδους στο κέντρο της πόλης και κατάφεραν να αποτρέψουν την συγκέντρωση πλήθους.

 

 

Η…ελληνική πραγματικότητα

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν σε Ευρώπη και Αυστραλία, στην Ελλάδα, όπου ήδη εργαζόμενοι βγαίνουν σε αναστολή επειδή αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο, επικρατεί μία…σιωπή.

Στους δρόμους τουλάχιστον δύο ελληνικών πόλεων διαδήλωσαν Αφγανοί και αλληλέγγυοι για το Αφγανιστάν, ζητώντας παράλληλα από την Ελλάδα και τις χώρες της Δύσης να δώσουν άσυλο στους εκατομμύρια μετανάστες που έρχονται!!!

Τόσο στα Ιωάννινα , όσο και στη Θεσσαλονίκη αλλοδαποί κατέβηκαν και διαδήλωσαν, την ώρα που οι εκατομμύρια Έλληνες εκβιάζονται για να εμβολιαστούν!

(Θεσσαλονίκη)

Πριν δύο ημέρες τις ίδιες εικόνες είχαμε και στην Αθήνα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις