«Σκανδαλάρα» στην Ιαπωνία!!! Απέσυραν 1,63 εκατ. δόσεις εμβολίων, που βρέθηκαν «ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ» – Στην Ελλάδα γίνονται έλεγχοι...?

 

Η Ιαπωνία ανέστειλε την χρήση 1,63 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου COVID -19 της Moderna Inc (MRNA.O) την Πέμπτη, περισσότερο

από μία εβδομάδα αφότου ο εγχώριος διανομέας έλαβε αναφορές για μολυσματικούς παράγοντες σε ορισμένα φιαλίδια. Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το υπουργείο Υγείας της χώρας, γράφουν για ξένα υλικά-σωματίδια που εντοπίστηκαν (foreign materials).

Προκειμένου να τηρηθούν τα προσχήματα, τόσο η Ιαπωνία όσο και η Moderna δήλωσαν ότι δεν έχουν εντοπιστεί ζητήματα ασφάλειας ή αποτελεσματικότητας και ότι η αναστολή ήταν απλώς μια προφύλαξη.

Ωστόσο, η κίνηση ώθησε αρκετές ιαπωνικές εταιρείες να ακυρώσουν τους εμβολιασμούς των εργαζομένων που είχαν προγραμματιστεί για την Πέμπτη.



«Η Moderna επιβεβαιώνει ότι έχει ειδοποιηθεί για περιπτώσεις σωματιδίων που παρατηρούνται σε φιαλίδια φαρμακευτικών προϊόντων του εμβολίου COVID-19», ανέφερε η Moderna σε ανακοίνωσή της.

«Η εταιρεία ερευνά τις αναφορές και παραμένει δεσμευμένη να συνεργαστεί γρήγορα με τον εταίρο της, την Takeda και τις ρυθμιστικές αρχές για να το αντιμετωπίσει αυτό», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην ιαπωνική Takeda Pharmaceutical (4502.T).

Τι γίνεται με τα εμβόλια της Moderna στην Ελλάδα;;; Γίνονται έλεγχοι;;;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις