ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.....!!!

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Δέκα γεγονότα σχετικά με την ρύπανση της  ατμόσφαιρας - Έμβολος 

Δειτε τι συμβαινει στον κοσμο....

1-Τα δώρα που βρήκαν οι Ταλιμπάν είναι περισσότερα από τα παρακάτω:
 
2000 τεθωρακισμένα οχήματα συμπεριλαμβανομένα αρκετά MRAP και Humvees, 75,989 στρατιωτικά οχήματα, 45 ελικόπτερα UH-60 Blackhawks, 50 ελικόπτερα MD530G, στρατιωτικά drones ScanEagle, 30 Cessnas, 29 βομβαρδιστικά αεροπλάνα A-29 Super Tocano βραζιλιάνικης κατασκευής, 208 αεροσκάφη, 600,000 όπλα, 20,040 χειροβομβίδες, 162,000 αντικείμενα επικοινωνίας, 16,000 γυαλιά νυχτερινής όρασης και θερμικά γυαλιά, 10,000 πυραύλους, συστήματα αναγνώρισης ISR, 2,520 βόμβες, laptops, κινητά και υπολογιστές, μπαλέτες με εκατομμύρια δολάρια, 35 εκατομμύρια διαφόρων τύπων σφαίρες, και πολλά άλλα μηχανήματα και αντικείμενα που και χιλιάδες στρατιωτικές στολές. Οι Ταλιμπάν δεν τα κατέσχεσαν τα βρήκαν.
 
2-Σύμφωνα με δηλώσεις του Mohammad Daoud Sultanzoy δήμαρχος της Καμπούλ, οι Ταλιμπάν του ζήτησαν να παραμείνει στο αξίωμα και ότι οι δρόμοι και τα σύνορα θα ανοίξουν σε μια εβδομάδα. Και πρόσθεσε ότι όλοι και όλα θα γυρίσουν στην "κανονικότητα" και ότι σε μία εβδομάδα θα επανέλθει η ομαλή λειτουργία της χώρας.
 
3-Ο Μπάιντεν διέταξε τις εταιρείες Delta, United και American Airlines και άλλες τρεις αεροπορικές εταιρείες να διαθέσουν 18 εμπορικά αεροπλάνα για να βοηθήσουν στην μεταφορά Αφγανών στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
4-Οι φορτηγατζήδες στην Αυστραλία σχεδιάζουν να κλείσουν τη χώρα και ζητάνε από τους πολίτες να προμηθευτούν τα απαραίτητα διότι με το κλείσιμο θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση.
 
5-Η κυβέρνηση του Βιετνάμ προειδοποιεί ότι το θα εξαπολύσει τον στρατό στους δρόμους των σημαντικότερων πόλεων για την επιβολή των μέτρων αποκλεισμού της Καραντίνας.
 
6-Ο πρώην υπουργός Juliari Batubara κατηγορήθηκε για διαφθορά σε σχέση με την τρέχουσα υπόθεση του κουνουπιασμού και καταδικάστηκε στην Τζακάρτα σε 12 χρόνια ποινή φυλάκισης.
 
7-Εκατοντάδες διαδηλωτές εναντίον του πιστοποιητικού εισέβαλαν στο κτίριο της έδρας της εταιρείας τηλεοπτικής παραγωγής ITN στο Λονδίνο.
 
8-Ο Γενικός γραμματέας της ατλαντικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ Stotenberg, αποκάλυψε ότι δεν γνωρίζει πόσα όπλα από τις χώρες της συμμαχίας έμειναν στα χέρια των Ταλιμπάν μετά από την αποχώρηση διεθνών στρατευμάτων και ομολογεί ότι δεν προέβλεψε τη γρήγορη νίκη τον Ταλιμπάν.
 
9-Παραιτήθηκε ο υπουργός τουρισμού του Ουρουγουάη Germán Cardoso ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά αφού προέκυψαν αναφορές για παράτυπες αγορές στο υπουργείο του.
 
10-Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Hockley County κοντά στο Χιούστον.
 
11-Η πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Jeanine Añez προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή της στο γυναικείο σωφρονιστικό ίδρυμα όπου βρίσκεται λίγο πριν την έναρξη της δίκης της.
 
12-Κάποιοι γιατροί ανησυχούν με τα συμπτώματα του Μπάιντεν που συνδέονται με προβλήματα μνήμης, είναι 78 ετών με δύο ανευρύσματα και μια καρδιακή πάθηση.
 
13-Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Janez Jansha μίλησε κατά της παροχής διαδρομών στους αφγανούς για να διαφύγουν στην ευρωπαϊκή ένωση. Εάν οι γυναίκες μπορούν να οργανωθούν και να πολεμήσουν τους Ταλιμπάν σε ορισμένες περιοχές του Αφγανιστάν, οι άντρες μπορούν μπορούν να το κάνουν και να μείνουν να πολεμήσουν για την πατρίδα τους.
 
14-Τα απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα των συμβολαίων αγοράς των "κουνουπιών" διέρρευσαν στην Δομινικανή Δημοκρατία τα οποία καίνε την κυβέρνηση και ξεσκεπάζει τους πάντες, επίσης διέρρευσαν στην Κολομβία, Βραζιλία και Νικαράγουα. 

15-Τεράστια έκρηξη στην υποθαλάσσια πλατφόρμα πετρελαίου PEMEX Ku-Alfa στο κόλπο του Μεξικού όπου πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν.
 
16-Ο πρόεδρος της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι θα δεχτούν αφγανούς πρόσφυγες, το ίδιο ο πρόεδρος του Μεξικού, της Νικαράγουας και της Βενεζουέλας και ότι η Ουάσιγκτον αναλαμβάνει όλα τα έξοδά τους.
 
17-Τουλάχιστον 22 νεκρούς, 50 αγνοούμενοι και τεράστιες υλικές ζημιές άφησαν οι καταιγίδες και οι πλημμύρες στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

  1. Που τα βρήκαν οι Ταλιμπανέζοι τόσα όπλα;! Στις σπηλιές ή έσκαβαν και αντί για πετρέλαιο βρήκαν τον μισό Αμερικάνικο εξοπλισμό; Τα βρήκαν!!!!!! Εμείς γιατί δεν βρίσκουμε ούτε σφεντόνα ρε παιδιά; Αρίμνηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη μαύρη αγορά υπάρχουν. Ειδικά από Κρήτη.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις