Eμπλέκουν και το κορυφαίο ΜΙΤ στη σκοτεινή σχέση Gates-Epstein!

 

Ο Μπιλ Γκέιτς έκανε δωρεές στο MIT μέσω του Τζέφρι Έπσταϊν – ορίστε οι διασυνδέσεις του μεγιστάνα της

τεχνολογίας με τον χρηματοδότη
Ο ιδρυτής της Microsoft, φιλάνθρωπος και πρώην πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Bill Gates είχε διασυνδέσεις με τον πρώην χρηματοδότη Jeffrey Epstein στο παρελθόν.
Τώρα, αναφέρθηκε μια επιπρόσθετη σύνδεση μεταξύ τους από το The New Yorker, το οποίο έχει email από διευθυντές του MIT Media Lab που λένε ότι ο καταδικασμένος σεξουαλικός δράστης “ωθούσε” τον Γκέιτς να δωρίσει 2 εκατομμύρια δολάρια στο ερευνητικό εργαστήριο τον Οκτώβριο του 2014.
Η πιο πρόσφατη σύνδεση μεταξύ τους έρχεται μετά από αναφερόμενες συναντήσεις μεταξύ των δύο πλούσιων ανδρών, συμπεριλαμβανομένης και μιας στη Νέα Υόρκη το 2013 που προηγήθηκε μιας βόλτας στο Palm Beach σε ένα από τα ιδιωτικά αεροπλάνα του Epstein, καθώς και το γεγονός ότι ο πρώην επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του Γκέιτς ανακηρύχθηκε αναπληρωτής εκτελεστής της διαθήκης του Epstein.

Τα συνεχή μπλεξίματα του Έπσταϊν με τον Γκέιτς δείχνουν για άλλη μια φορά πως ο τεράστιος πλούτος ανοίγει πόρτες, ανεξάρτητα από το ποινικό υπόβαθρο, καθώς ο Έπσταϊν καταδικάστηκε δύο φορές για προώθηση ανήλικων κοριτσιών σε πορνεία πριν γίνουν γνωστοί οι δεσμοί του με τον Γκέιτς.

Ένας εκπρόσωπος του Gates είπε στο Business Insider ότι «Παρόλο που ο Epstein κυνήγησε τον Μπιλ Γκέιτς επιθετικά, οποιαδήποτε αναφορά μιας επιχειρηματικής συνεργασίας ή προσωπικής σχέσης μεταξύ των δύο είναι κατηγορηματικά λανθασμένη».
Μέσω εκπροσώπου, ο πρώην πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε προσωπική σχέση ή επιχειρηματική συνεργασία με τον εκλιπόντα χρηματοδότη και καταδικασμένο σεξουαλικό εγκληματία Jeffrey Epstein.

Τα email όμως που έχει στην κατοχή του και δημοσίευσε το The New Yorker έχουν διαφορετική άποψη. Ένα email που γράφτηκε από τον διευθυντή του εργαστηρίου MIT Media Joi Ito αναφέρει ότι ο Gates “ωθήθηκε” από τον Epstein να δωρίσει 2 εκατομμύρια δολάρια στο ερευνητικό εργαστήριο τον Οκτώβριο του 2014
Αυτό έρχεται να προστεθεί σε πολλά άλλα μπλεξίματα μεταξύ των δύο πλουσίων ανδρών, χρόνια μετά την καταδίκη του Epstein για προώθηση ανήλικων κοριτσιών σε πορνεία στο Palm Beach της Φλόριντα το 2008. Τον Ιούλιο, ο Epstein συνελήφθη με την κατηγορία της σεξουαλικής διακίνησης ανηλίκων και συνωμοσία, και αυτοκτόνησε στη φυλακή τον Αύγουστο.

Ένας εκπρόσωπος του Gates είπε στο Business Insider ότι «Παρόλο που ο Epstein κυνήγησε τον Μπιλ Γκέιτς επιθετικά, οποιαδήποτε αναφορά μιας επιχειρηματικής συνεργασίας ή προσωπικής σχέσης μεταξύ των δύο είναι κατηγορηματικά ψευδής», και αρνήθηκε το περιεχόμενο του email από την Ito, λέγοντας «Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι ο Epstein κατεύθυνε οποιαδήποτε προγραμματισμένη ή προσωπική επιχορήγηση από τον Μπιλ Γκέιτς είναι εντελώς ψευδής. ”

Μέσα από ένα ευρύ δίκτυο διασυνδέσεων υψηλού προφίλ στο modelling, τις επιχειρήσεις, την ψυχαγωγία, την πολιτική και πολλά άλλα, ο Epstein μπόρεσε να χρησιμοποιήσει τον εκτεταμένο πλούτο και τα περιουσιακά του στοιχεία για να ζήσει πολυτελώς και να επηρεάσει ανθρώπους, εταιρείες και αγορές με τρόπους που δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητοί. . Εδώ είναι όλες οι γνωστές διασυνδέσεις μεταξύ του αποθανόντος χρηματοδότη και του Γκέιτς.
Διαβάστε περισσότερα: Ο Jeffrey Epstein έδωσε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια στο Media Lab του MIT και ο ιδρυτής του είπε ότι θα δεχόταν τις δωρεές ξανά εάν του δινόταν η ευκαιρία
Ένας τρόπος με τον οποίο ο Epstein άσκησε την επιρροή του ήταν μέσω της φιλανθρωπίας. Ιδρύματα όπως το MIT και το Χάρβαρντ έχουν επιβεβαιώσει δημοσίως ότι ο Epstein δώρισε μεγάλα χρηματικά ποσά σε διάφορα προγράμματα στα πανεπιστήμια.

Το MIT δεν ήταν τόσο φιλικό δημοσίως, σύμφωνα με το The New Yorker, όσον αφορά τα email που ελήφθησαν και δημοσιεύθηκαν σε ένα άρθρο που συνδέει τον Epstein με τον Gates.

Ο διευθυντής του εργαστηρίου, Ito, μαζί με τον πρώην Διευθυντή Ανάπτυξης και Στρατηγικής του, Peter Cohen και άλλους υπαλλήλους του Media Lab, έκαναν συνεχείς προσπάθειες για αρκετά χρόνια να λάβουν ανώνυμες δωρεές από τον Epstein και του έδωσαν τη δυνατότητα να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο δαπανήθηκαν, Ο New Yorker ανέφερε.

Ο Epstein βοήθησε επίσης το MIT Media Lab να λάβει χρηματοδότηση μέσω δωρεών από άλλους ισχυρούς, πλούσιους συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένου του Gates και του επενδυτή Leon Black.
Το προαναφερθέν email που έστειλε η Ito τον Οκτώβριο του 2014 ανέφερε: “Αυτό είναι ένα δώρο 2 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Bill Gates ωθούμενο από τον Jeffrey Epstein” Ο Cohen απάντησε με “Για σκοπούς καταγραφής δώρων, δεν θα αναφέρουμε το όνομα του Jeffrey ως κινητήριο δύναμη για αυτό το δώρο.”

Η άρνηση από τον εκπρόσωπο του Γκέιτς έρχεται σε αντίθεση με το περιεχόμενο των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά ο New Yorker δημοσίευσε επίσης ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Epstein προς το Ito όπου ο χρηματοδότης έγραψε “Ο GAtes [sic] θα ήθελε μια αναφορά για ένα από τα επιστημονικά μας προγράμματα για την επόμενη εβδομάδα.”

Ο Ίτο ρώτησε τον Έπσταϊν να διευκρινίσει τι είδους αναφορά, και ο Έπσταϊν απάντησε «πιο συγκεκριμένη [sic] για να μπορεί να χρηματοδοτήσει» Το εργαστήριο εξασφάλισε τελικά 7,5 εκατομμύρια δολάρια από την Gates and Black, τον ιδρυτή μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, χρησιμοποιώντας κατά τα φαινομενα τον Epstein ως μεσάζοντα.

Ένας εκπρόσωπος από το MIT Media Lab κατεύθυνε το Business Insider στην ανοιχτή επιστολή που έγραψε ο πρόεδρος του MIT μετά το ξεσκέπασμα της υπόθεσης, ανακοινώνοντας εσωτερική έρευνα.
Ο πρώην επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του Γκέιτς ορίστηκε ως αναπληρωτής εκτελεστής της διαθήκης του Έπσταϊν, αφήνοντάς τον «σοκαρισμένο»
Δύο ημέρες πριν από το θάνατό του, ο Epstein υπέγραψε μια τελευταία διαθήκη στην οποία όρισε έναν από τους στενότερους συνδέσμους του Γκέιτς ως αναπληρωτή εκτελεστή της περιουσίας του, εάν οι μακροχρόνιοι δικηγόροι του δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους
Το Bloomberg ανέφερε ότι ο Μπόρις Νίκολιτς, ένας ανοσολόγος και επιχειρηματίας βιοτεχνολογίας που στο παρελθόν υπηρέτησε ως επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του Γκέιτς μέχρι το 2014, «σοκαρίστηκε» όταν είδε ότι ορίστηκε αναπληρωτής εκτελεστής από τον Έπσταϊν.

Δεν ζητήθηκε η γνώμη μου στο συγκεκριμένο θέμα και δεν έχω καμία πρόθεση να εκπληρώσω αυτά τα καθήκοντα,” είπε σε δήλωση που έλαβε το Bloomberg. Ο εκπρόσωπός του λέει επίσης ότι ο Έπσταϊν δεν επένδυσε ποτέ στις επιχειρήσεις του Νίκολιτς ούτε είχε επιχειρηματικές σχέσεις μαζί του.
Ομοίως, ο εκπρόσωπος της Gates είπε στο Business Insider ότι “η Epstein δεν παρείχε ποτέ φορολογικές υπηρεσίες ή κτηματομεσιτικές υπηρεσίες στον Bill Gates.”
Ο Γκέιτς συναντήθηκε με τον Έπσταϊν τουλάχιστον μία φορά στη Νέα Υόρκη το 2013 και πέταξε με ένα από τα ιδιωτικά του αεροπλάνα στο Παλμ Μπιτς, σύμφωνα με τα αρχεία πτήσεων.
Το σπίτι του Epstein στο Palm Beach της Φλόριντα φαίνεται παραπάνω. Το σπίτι είναι εκεί όπου φέρεται να έχει γίνει μεγάλο μέρος της κακοποίησης.
Οι εκπρόσωποι του Γκέιτς δεν αμφισβήτησαν ότι οι δύο συναντήθηκαν, όπως ανέφερε το CNBC ότι έκαναν πολλές φορές πριν από το θάνατο του Έπσταϊν, συμπεριλαμβανομένης μίας φοράς στη Νέα Υόρκη το 2013, όταν ο Γκέιτς ήταν ακόμα πρόεδρος της Microsoft
“Ο Μπιλ έλαβε μέρος σε μια συνάντηση στη Νέα Υόρκη, μαζί με άλλους, η οποία επικεντρωνόταν στη φιλανθρωπία. Ενώ ο Epstein ήταν παρών, ποτέ δεν παρείχε υπηρεσίες οποιουδήποτε τύπου στον Μπιλ”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γκέιτς στο Business Insider.
Πηγές που έχουν να κάνουν άμεσα με το γεγονός ανέφεραν στο CNBC ότι οι επιχειρηματικοί συνεργάτες της Epstein “επιθετικά” κυνηγούσαν τον Γκέιτς πριν από τη συνάντηση για λογαριασμό του σεξουαλικού δράστη, βομβαρδίζοντας τον με κλήσεις και επαφές
Η συνάντηση από ότι φαίνεται προηγήθηκε μιας πτήσης που ο Γκέιτς έκανε σε ένα από τα ιδιωτικά αεροπλάνα του Epstein στο Palm Beach της Φλόριντα, όπου ο χρηματοδότης ήταν σεσημασμένος δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων . Ο Γκέιτς αναφέρεται στα ημερολόγια πτήσης ενός από τα αεροπλάνα του Έπσταϊν ότι είχε ταξιδέψει από το Αεροδρόμιο του Τέτερμπορο στο Νιου Τζέρσεϋ, όπου ο Έπσταϊν συνελήφθη τον Ιούλιο, στο Παλμ Μπιτς την 1η Μαρτίου 2013.
Σε μια συνέντευξη στο The Wall Street Journal, ο Γκέιτς αρνήθηκε ότι είχε δωρίσει χρήματα μέσω του Έπσταϊν ή ότι έχει ταξιδέψει μαζί του στη Φλόριντα.
«Τον συνάντησα. Δεν είχα καμία επιχειρηματική σχέση ή φιλία μαζί του. Δεν πήγα στο Νέο Μεξικό ή τη Φλόριντα ή το Palm Beach ή κάτι τέτοιο», είπε. «Υπήρχαν άνθρωποι γύρω του που έλεγαν, αν θέλεις να συγκεντρώσεις χρήματα για την παγκόσμια υγεία και να πάρεις περισσότερη υποστήριξη για φιλανθρωπικούς σκοπούς, γνωρίζει πολλούς πλούσιους ανθρώπους. Κάθε συνάντηση μου μαζί του ήταν μαζί με άλλους. Δεν ήμουν ποτέ σε οποιοδήποτε πάρτι ή κάτι τέτοιο. Δεν έδωσε ποτέ χρήματα σε οτιδήποτε εγώ γνωρίζω. ”
Ο Γκέιτς ήταν στενός με άλλους διάσημους φίλους του Έπσταϊν, συμπεριλαμβανομένου του επιστήμονα Steven Pinker.

Υπάρχει φωτογραφία του κοινωνικού επιστήμονα και ψυχολόγου Steven Pinker δίπλα στον Epstein σε ένα δείπνο, και είναι μέσα σε μια μεγάλη λίστα επιφανών επιστημόνων και ερευνητών που είχαν δεσμούς με τον καταδικασμένο σεξουαλικό εγκληματία. Ο Pinker πέταξε επίσης με το ιδιωτικό αεροπλάνο της Epstein που ονομάστηκε «Lolita Express», καθώς οι κατήγοροί του κατέθεσαν ότι γινόταν σεξουαλική εμπορία σε αυτό.
Ο Pinker είναι ο αγαπημένος συγγραφέας του Γκέιτς και ο πολυδισεκατομμυριούχος βοήθησε στην ώθηση του συγγραφικού έργου του επιστήμονα προς την εμπορική επιτυχία.

Δεδομένου ότι ο Epstein περιβαλλόταν από ανθρώπους που ήταν διάσημοι για τη νοημοσύνη τους, αλλά και για τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και την κοινωνική τους θέση, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτός και ο Γκέιτς κινούνταν στους ίδιους κύκλους ή είχαν συναντήσεις μεταξύ τους.

Φυσικά, στις στιγμές που συναντήθηκε με τον Γκέιτς, ήταν ήδη καταδικασμένος παιδόφιλος, αλλά όπως έδειξαν τα τελευταία χρόνια της ζωής του, αυτό ποτέ δεν εμπόδισε τον Έπσταϊν να ζήσει πλούσια και να ασκήσει τη δύναμη και την επιρροή του. Τα email που ελήφθησαν από το The New Yorker υποδηλώνουν ότι μπορεί να υπήρχε ακόμη πιο στενή σύνδεση μεταξύ των δύο από ό, τι ήταν προηγουμένως γνωστό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις