Το σατανικό πρόσωπο ενός "Φιλάνθρωπου"

 

To σατανικό πρόσωπο ενός Φιλάνθρωπου αναδεικνύουν πλέον τα πιο έγκυρα ΜΜΕ του πλανήτη. Ο Φιλάνθρωπος Bill Gates δεν

είναι ο σπασίκλας που υποδύεται στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις του. Είναι κάτι άλλο, πιο βαθύ, πιο νοσηρό, πιο σκοτεινό.

Και δυστυχώς για την ανθρωπότητα αυτός ο τύπος έχει ρόλο-κλειδί τόσο στην εμφάνιση της πανδημίας όσο και στην αντιμετώπισή της. Αλλά όπως παρατηρούμε καθημερινά στα διεθνή ΜΜΕ το κουβάρι που πιθανόν να οδηγήσει πολλούς στην ηλεκρική καρέκλα για μαζική δολοφονία κατά της ανθρωπότητας έχει αρχίσει να ξετυλίγεται ήδη.

Σήμερα ήταν η σειρά του Forbes να θυμήσει στους αναγνώστες του πως ο Bill Gates έβγαλε από τη μέση τον παιδικό του φίλο και συνιδρυτή της Microsoft Paul Allen ενώ εκείνος έδινε μάχη με το λεύκωμα.

Ο καλύτερος φίλος και συνιδρυτής της παιδικής του ηλικίας, ο Paul Allen, ισχυρίστηκε ότι ο Gates «συνωμότησε με τον πρώτο διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, τον Steve Ballmer, για να μειώσει το μερίδιο του συνιδρυτή του», ενώ εκείνος ανάρρωνε από τη θεραπεία για λεύκωμα. Τελικά ο άνθρωπος πέθανε.

Το Times Magazine έγραφε τον Μάρτιο του 2020, «Αργά την Παρασκευή, συνιδρυτής και αρχικός διευθύνων σύμβουλος Μπιλ Γκέιτς, ο άνθρωπος που ταυτίζεται στενότερα με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή λογισμικού στον κόσμο, είπε ότι θα εγκαταλείψει το το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ώστε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο φιλανθρωπικό ίδρυμά του, το οποίο παίζει βασικό ρόλο στις παγκόσμιες πρωτοβουλίες για την υγεία και επεκτείνεται σε νέους τομείς όπως η κλιματική αλλαγή. ”

Late on Friday, cofounder and original chief executive officer Bill Gates, the man most closely identified with the world’s largest software maker, said he will leave the company’s board to devote more time to his charitable foundation, which is is playing a key role in global health initiatives and expanding into new areas like climate change.”

Η πραγματική ιστορία, σύμφωνα με την Wall Street Journal, ήταν πολύ διαφορετική από την αρχικά αναφερόμενη. “Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft Corp. αποφάσισαν ότι ο Bill Gates έπρεπε να παραιτηθεί από το διοικητικό του συμβούλιο το 2020 καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη μια έρευνα για την προηγούμενη σχέση του δισεκατομμυριούχου με μια γυναίκα υπάλληλο της Microsoft που κρίθηκε ακατάλληλη.”

Τον ίδιο νοσηρό χαρακτήρα είχε δείξει ο Bill Gates και στην υπόθεση καταστροφής της Netscape όταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μήνυσε τη Microsoft για την παράνομη ανατροπή του ανταγωνισμού. Στο θέμα, αναφέρεται διεξοδικά ο αρθρογράφος του Guardian, John Naughton.

Όπως αναφέρει, πριν από είκοσι πέντε χρόνια η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows 95, το πρώτο λειτουργικό της σύστημα που βασίστηκε σε εκείνο που είχε δημιουργηθεί στις αρχές της δεκαετίας του ’70 από την Xerox PARC, το οποίο βέβαια «δανείστηκε» και ο Steve Jobs για το Apple Macintosh που κυκλοφόρησε το 1984.

Άλλωστε πολύ λίγοι ειδικοί στους υπολογιστές που εργάζονταν εκείνη την εποχή θα ξεχάσουν ακόμα και την ιδέα του hoop-la που περιέβαλλε την έναρξη του συστήματος της Microsoft. Επίσης, το διαφημιστικό είχε σαν μουσική επένδυση το «Start Me Up» των Rolling Stones. Ο συμβολισμός του ήταν ότι για να ξεκινήσει να λειτουργεί το Win95 θα έπρεπε να πατήσει κανείς το κουμπί «Έναρξη» (άνθρωποι με χιούμορ σημείωναν επίσης ότι για να απενεργοποιηθεί το λειτουργικό σύστημα έπρεπε επίσης να πατηθεί το… κουμπί «Έναρξη»).

Τότε είχε αναφερθεί ότι η εταιρεία είχε πληρώσει τους Rolling Stones μεταξύ 8 και 14 εκατομμύρια δολάρια, για το δικαίωμα χρήσης του τραγουδιού, αλλά η Microsoft ανέφερε ότι αυτό ήταν απλώς μια φήμη που διαδόθηκε από το συγκρότημα για να αυξήσει την αξία του και ότι η εταιρεία πλήρωσε ένα κλάσμα αυτού του ποσού.

Η κοινότητα των κομπιουτεράδων, η οποία -τότε όπως τώρα- ήταν σκεπτικιστική για το λειτουργικό της Microsoft, είδε το hoop-la με μια συγκεκριμένη ειρωνική στάση. Κάποιοι παρατήρησαν ότι χρειάστηκε 11 χρόνια για να προσπεράσει την Apple, ή 22 χρόνια την PARC. Ωστόσο, η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή της κυκλοφορίας ήταν τα στοιχεία που παρείχε πως ακόμη και το 1995 η Microsoft δεν είχε ακόμη κατανοήσει πλήρως τη σημασία του διαδικτύου.

Η πρώτη έκδοση της τυπικής εγκατάστασης του Win95, για παράδειγμα, δεν περιλάμβανε ούτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, ούτε τα δεδομένα TCP/IP που απαιτούνται για τη σύνδεση ενός υπολογιστή στο δίκτυο. Τα δεδομένα ήταν διαθέσιμα σε ένα πακέτο πρόσθετων, το οποίο οι χρήστες μπορούσαν να εγκαταστήσουν οι ίδιοι και η πρώτη έκδοση του προγράμματος περιήγησης του Internet Explorer δεν ήρθε μέχρι την πρώτη ενημέρωση του Win95.

Αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι τον Μάιο του 1995 ο Bill Gates, τότε ο Διευθύνων Σύμβουλος, είχε πει το ιστορικό «Ωχ τι κάναμε», όσον αφορά το Διαδίκτυο. Στις 26 Μαΐου έστειλε ένα -διάσημο σήμερα- μακρύ σημείωμα σε όλο το εκτελεστικό προσωπικό της εταιρείας. Με επικεφαλίδα, «Το παλιρροιακό κύμα του Διαδικτύου», ο Γκέιτς καταστούσε ξεκάθαρα σαφές ότι η εταιρεία έπρεπε να αλλάξει κατεύθυνση αμέσως για να αντιμετωπίσει την υπαρξιακή απειλή που αντιπροσώπευε το internet.

«Υπάρχει μία τρομακτική πιθανότητα που αποτελεί θέμα συζήτησης από οπαδούς του Διαδικτύου», έγραφε, «να συναντηθούν και να δημιουργήσουν κάτι πολύ λιγότερο ακριβό από ένα PC που θα είναι αρκετά ισχυρό ως προς την περιήγηση στο Διαδίκτυο».

Δεδομένου ότι το μονοπώλιο της Microsoft χτίστηκε γύρω από το PC, αυτό θα ήταν μεγάλο πρόβλημα. Επισήμανε ότι μετά από 10 ώρες περιήγησης στο Διαδίκτυο, «δεν είχε δει ούτε ένα Word.doc, ένα αρχείο AVI, Windows.exe (εκτός από το πρόγραμμα προβολής περιεχομένου) ή άλλη μορφή αρχείου της Microsoft». Ωστόσο, είδε «έναν μεγάλο αριθμό αρχείων QuickTime» και δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να «ταιριάξει ή να νικήσει» τις υπηρεσίες που προσφέρει η Netscape, «ανταγωνιστής που “γεννήθηκε στο Διαδίκτυο”», ο οποίος τότε ισχυριζόταν ότι είχε 70% μερίδιο της αγοράς των προγραμμάτων περιήγησης ιστού.

Γνωρίζουμε τι συνέβη τότε: Η Microsoft έτρεξε όντως να αντιμετωπίσει την απειλή. Ο Gates και οι συνεργάτες του ξεκίνησαν με σκοπό να καταστρέψουν το Netscape πριν μπορέσει να ωριμάσει στην υπαρξιακή απειλή που είχε προβλέψει ο φιλάνθρωπος. Και η καμπάνια πέτυχε.

Το Netscape καταστράφηκε, αν και πριν πεθάνει, ο κώδικας του προγράμματος περιήγησης Netscape ήταν ανοιχτός, επιτρέποντας έτσι τη δημιουργία του Mozilla, της κοινότητας ελεύθερου λογισμικού που παράγει τώρα η Firefox. Ο Internet Explorer της Microsoft έγινε το κυρίαρχο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, κυρίως επειδή κάθε αντίγραφο των Windows συνοδεύτηκε από προεπιλογή προγράμματος.

Έτσι, παρόλο που η απόλυτη αγριότητα του Gates στην εξάλειψη του Netscape πέτυχε, κατέστρεψε επίσης τη Microsoft. Το 1998, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τη μήνυσε για παράνομη ανατροπή του ανταγωνισμού, καθώς υποχρέωνε τους κατασκευαστές υπολογιστών να συμπεριλάβουν το πρόγραμμα περιήγησής του στο Διαδίκτυο κατά την εγκατάσταση των Windows.

Η αρχική απόφαση στην υπόθεση -ότι η Microsoft θα έπρεπε να διαλυθεί- ανατράπηκε κατόπιν έφεσης και το 2001 η κυβέρνηση Τζορτζ Μπους ζήτησε μικρότερη αντιμονοπωλιακή ποινή, κάνοντας συμφωνία με την εταιρεία. Αλλά ήταν λίγο πριν την καταστροφή.

Ωστόσο, λίγοι θα ξεχάσουν τις ηχογραφήσεις από τις καταθέσεις του Gates στο δικαστήριο, στις οποίες ήταν απίστευτα ωμός, κάποιες φορές φευγάτος και μη ανταποκρινόμενος στις ερωτήσεις, σε σημείο που έκανε αρκετές φορές τον δικαστή να γελάσει.

Εκείνες οι καταθέσεις δείχνουν έναν μεγιστάνα που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η κυβέρνηση θα τολμούσε να εμποδίσει τη διαδρομή του προς την παγκόσμια κυριαρχία. Οι ηχογραφήσεις επιβεβαιώνουν επίσης το πόσο ενοχλητικός και επιθετικός ήταν ο Gates εκείνη την περίοδο στη ζωή του (43 ετών). Και το ερώτημα που μπαίνει είναι το εξής: Πώς αυτός ο ανόητος και περιφρονητικός επιχειρηματίας μεταμορφώθηκε στον γενναιόδωρο, φωτισμένο, φιλάνθρωπο που βλέπουμε σήμερα;

Εάν μία τέτοια μεταμόρφωση μπορεί να συμβεί στον παλιό Bill Gates, τότε σίγουρα μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε. Αλήθεια!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις