Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο καταστρεφόμαστε ως έθνος και ως κράτος

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο 

Μια φωτογραφία, 1000 λέξεις, 1000 εγκλήματα, 10 εκατομμύρια

ευθύνες για όλους μας.
Στην πάνω φώτο βλέπουμε πως ο κόσμος της Ρόδου υποδέχτηκε τον Τζέιμς Καφετζη, όταν μετά απο 5 μήνες επέστρεψε στο νησί, αφού είχε συμμετάσχει σε ενα ριάλιτι επιβίωσης. Το Survivor

Επι 5 μήνες δεν έκανε απολύτως τίποτα, δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα σε κανεναν και αμειβόταν ικανοποιητικά απο την παραγωγή του προγράμματος.

Αυτό το τίποτα, ο κόσμος, το εκτίμησε δεόντως και το υποδέχτηκε με τιμές ηγέτη.

Στην κάτω φώτο βλέπουμε τον Β. Γεωργιάδη, μαθητή 3ης λυκείου το 2017, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα μαθηματικών της Βραζιλίας.

Θα θέλαμε πολύ δίπλα στην φωτογραφία του μαθητή, να υπήρχε αντίστοιχη με την πρώτη φωτογραφία υποδοχής, αλλα δυστυχώς δεν υπάρχει.

Βλέπετε ο Β. Γεωργιάδης έκανε ΚΑΤΙ, σε αντίθεση με τον Τ. Καφετζή, που δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ και σ’ αυτή τη χώρα ξέρουν πολύ καλά να επιβραβεύουν το ΤΙΠΟΤΑ.

Έχει κανείς αμφιβολία γιατί έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει σαν λαός και χώρα;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

  1. Έχω την εντύπωση ότι είμαστε ο ηλιθιότερος λαός της Γης, αλλά δεν είμαι σίγουρος, γιατί δεν έχω γνωρίσει όλους τους λαούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακραία διεφθαρμένος λαός. Εμείς πάθαμε την χειρότερη μετάλλαξη του κορωνοϊού από το 1981. Ποιά Ινδική, Βρεττανική και Αφρικάνικη. Η Πασοκική μετάλλαξη αποδείχτηκε στην πράξη η φονικότερη που πέρασε και στις επόμενες γενιές.
    Αριμνηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα έχει καταντήσει ο βόθρος της Ευρώπης. Και το χειρότερο είναι ότι θεωρούμε τους εαυτούς μας έξυπνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Etsi kratioudai laoi se apraxia kai apoblakosi.Koitodas tiv epibiosi kapion se mia zougla xexnane ti diki tus zougla sti kathimerinotita.Etsi i eleipsi epidosis metatrepetai kapote se ftoxo epidoma epibiosis me apotelesma va kerdizouv kapioi kai oi perisoteroi va,xanouv to prosopiko tus surviror stiv pragmatikotita.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύγε στον νεαρό Γεωργιάδη για την διάκριση του – μακάρι να βαδίζει ήδη σε δρόμους που θα τον οδηγήσουν στην καταξίωση – μέσα από την ανάδειξη των ταλέντων του.

    Ανατρέχοντας στην αρχική δημοσίευση, από τα σχόλια, διαπιστώνεται ότι ο νεαρός – παίχτης του παιχνιδιού – δεν είναι του πεταματού... σπούδασε φαρμακευτική χημεία στην Αγγλία.

    Ουδέποτε παρακολούθησα το παιχνίδι, ούτε η οικογένεια – η τηλεόραση είναι σχεδόν διακοσμητική.

    Το θέμα είναι η υποδοχή «ήρωα» του νεαρού από τον κόσμο.

    Αυτές οι συμπεριφορές είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής της α-παιδείας στην χώρα, εδώ και 40 χρόνια. Κάποιοι «προλάβαμε» να μάθουμε γράμματα στο σχολείο – είμαι του ΄77 – τα παιδιά μας όμως, δίχως την δική μας παρέμβαση, θα παραμείνουν ημιμαθή και ουδέποτε θα κατανοήσουν την έννοια ΕΛΛΗΝ και ΕΛΛΑΣ.

    Τα σχολεία έπαψαν να είναι κυψέλες γνώσεων και οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δυστυχώς, είναι άχρηστοι. Έτσι τους θέλει το σύστημα.

    Χρειάζεται η ενεργός συμμετοχή των γονέων στην εκπαίδευση των παιδιών, αν μπορούν φυσικά – γνώσεις και χρόνος ελεύθερος.

    Διαφορετικά, εργάζονται για να πληρώνουν εκπαιδευτές – εμείς το κάνουμε – για να διδαχθούν, ότι το σύστημα εξουσίας απεχθάνεται.

    Αυτόν τον λαό δεν τον φοβάμαι. Είναι πλανεμένος, είναι ημιμαθής, είναι ζορισμένος – κυριολεκτικά φτωχοποιημένος πνευματικά και υλικά. Ένα «ξύπνημα» χρειάζεται, το dna δεν χάθηκε. Όταν ή εάν μάθει, από πού έρχεται, θα καταλάβει που βρίσκεται, πως οφείλει να πράττει και πως θα δικαιώσει την κληρονομιά που έχει εδώ και χιλιάδες χρόνια.

    ΖΕΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις