Ως που μπορεί να φθάσει ο Bill Gates;

 

Ως που μπορεί να φθάσει ο Bill Gates;

Ως που μπορεί να

φθάσει ένας τύπος ο οποίος>

1. Βάζει τη μητέρα του που είχε τις άκρες στο  Duke University, ένα Πανεπιστήμιο της elite στη Βόρεια Καρολίνα να κάνει διεξοδική έρευνα για την τότε φοιτήτρια και μετέπειτα σύζυγό του Melinda French πριν την προσεγγίσει ερωτικά.

2. Καθώς ο παιδικός του φίλος και συνιδρυτής της Microsoft Paul Allen παλεύει με τον καρκίνο ο Bill Gates «συνωμοτεί με τον πρώτο διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, τον Steve Ballmer, για να μειώσει το μερίδιο του», ενώ «αναρρώνει από τη θεραπεία για λέμφωμα». Τελικά ο Paul Allen θα φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο στις 15 Οκτωβρίου 2018.

3. Τον Μάιο του 1995 ο Bill Gates, τότε ο Διευθύνων Σύμβουλος, είχε πει το ιστορικό «Ωχ τι κάναμε», όσον αφορά το Διαδίκτυο. Στις 26 Μαΐου έστειλε ένα -διάσημο σήμερα- μακρύ σημείωμα σε όλο το εκτελεστικό προσωπικό της εταιρείας. Με επικεφαλίδα, «Το παλιρροιακό κύμα του Διαδικτύου», ο Γκέιτς καθιστούσε ξεκάθαρα σαφές ότι η εταιρεία έπρεπε να αλλάξει κατεύθυνση αμέσως για να αντιμετωπίσει την υπαρξιακή απειλή που αντιπροσώπευε το internet.

«Υπάρχει μία τρομακτική πιθανότητα που αποτελεί θέμα συζήτησης από οπαδούς του Διαδικτύου», έγραφε, «να συναντηθούν και να δημιουργήσουν κάτι πολύ λιγότερο ακριβό από ένα PC που θα είναι αρκετά ισχυρό ως προς την περιήγηση στο Διαδίκτυο».

Δεδομένου ότι το μονοπώλιο της Microsoft χτίστηκε γύρω από το PC, αυτό θα ήταν μεγάλο πρόβλημα. Επισήμανε ότι μετά από 10 ώρες περιήγησης στο Διαδίκτυο, «δεν είχε δει ούτε ένα Word.doc, ένα αρχείο AVI, Windows.exe (εκτός από το πρόγραμμα προβολής περιεχομένου) ή άλλη μορφή αρχείου της Microsoft». Ωστόσο, είδε «έναν μεγάλο αριθμό αρχείων QuickTime» και δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να «ταιριάξει ή να νικήσει» τις υπηρεσίες που προσφέρει η Netscape, «ανταγωνιστής που “γεννήθηκε στο Διαδίκτυο”», ο οποίος τότε ισχυριζόταν ότι είχε 70% μερίδιο της αγοράς των προγραμμάτων περιήγησης ιστού.

Γνωρίζουμε τι συνέβη τότε: Η Microsoft έτρεξε όντως να αντιμετωπίσει την απειλή. Ο Gates και οι συνεργάτες του ξεκίνησαν με σκοπό να καταστρέψουν το Netscape πριν μπορέσει να ωριμάσει στην υπαρξιακή απειλή που είχε προβλέψει ο φιλάνθρωπος. Και η καμπάνια πέτυχε.

Το Netscape καταστράφηκε, αν και πριν πεθάνει, ο κώδικας του προγράμματος περιήγησης Netscape ήταν ανοιχτός, επιτρέποντας έτσι τη δημιουργία του Mozilla, της κοινότητας ελεύθερου λογισμικού που παράγει τώρα η Firefox. Ο Internet Explorer της Microsoft έγινε το κυρίαρχο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, κυρίως επειδή κάθε αντίγραφο των Windows συνοδεύτηκε από προεπιλογή προγράμματος.

Έτσι, παρόλο που η απόλυτη αγριότητα του Gates στην εξάλειψη του Netscape πέτυχε, κατέστρεψε επίσης τη Microsoft. Το 1998, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τη μήνυσε για παράνομη ανατροπή του ανταγωνισμού, καθώς υποχρέωνε τους κατασκευαστές υπολογιστών να συμπεριλάβουν το πρόγραμμα περιήγησής του στο Διαδίκτυο κατά την εγκατάσταση των Windows.

Η αρχική απόφαση στην υπόθεση -ότι η Microsoft θα έπρεπε να διαλυθεί- ανατράπηκε κατόπιν έφεσης και το 2001 η κυβέρνηση Τζορτζ Μπους ζήτησε μικρότερη αντιμονοπωλιακή ποινή, κάνοντας συμφωνία με την εταιρεία. Αλλά ήταν λίγο πριν την καταστροφή.

Ωστόσο, λίγοι θα ξεχάσουν τις ηχογραφήσεις από τις καταθέσεις του Gates στο δικαστήριο, στις οποίες ήταν απίστευτα ωμός, κάποιες φορές φευγάτος και μη ανταποκρινόμενος στις ερωτήσεις, σε σημείο που έκανε αρκετές φορές τον δικαστή να γελάσει.

Εκείνες οι καταθέσεις δείχνουν έναν μεγιστάνα που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η κυβέρνηση θα τολμούσε να εμποδίσει τη διαδρομή του προς την παγκόσμια κυριαρχία. Οι ηχογραφήσεις επιβεβαιώνουν επίσης το πόσο ενοχλητικός και επιθετικός ήταν ο Gates εκείνη την περίοδο στη ζωή του (43 ετών). Και το ερώτημα που μπαίνει είναι το εξής: Πώς αυτός ο ανόητος και περιφρονητικός επιχειρηματίας μεταμορφώθηκε στον γενναιόδωρο, φωτισμένο, φιλάνθρωπο που βλέπουμε σήμερα;

4. Παρότι γνώριζε ότι ο Jeffrey Epstein αντιμετώπιζε βαρύτατη κατηγορία για αποπλάνηση ανηλίκου και αργότερα για sex trafficking όχι μόνο έγινε φίλος του ξοδεύοντας ώρες μαζί του, όχι μόνο αγόρασε κατοικία δίπλα στη δική του αλλά του πρότεινε να ασχοληθεί με τις φιλανθρωπίες του Ιδρύματος Gates ώστε να ξεπλύνει το όνομά του στην υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης. Αντιλαμβάνεστε πως χρησιμοποιούσε τις Φιλανθρωπίες του. Σαν ένα εργαλείο. Δεν είχε κανένα πρόβλημα παρότι Φιλάνθρωπος να μοιράζεται τη φιλία του με έναν Παιδόφιλο παρά την οργή της συζύγου γι΄αυτή τη φιλία.

5. Ο Bill Gates, οι σατανικές συμπτώσεις του 2015 και το επικίνδυνο πείραμα της ίδιας χρονιάς

Ο Bill Gates προανήγγειλε την πανδημία το 2015 σε ομιλία του στη ΤEDx.

Την ίδια χρονιά (2015) θα επένδυε σε εταιρία που δούλευε πάνω σε εμβόλια mRNA!

H εταιρία είναι η επίσης γερμανική CureVac που ανήκε στον γερμανό μεγαλοεπιχειρηματία Dietmar Hopp εκ των ιδρυτών του κολοσσού λογισμικού SAP.

H CureVac ετοιμάζει ήδη εμβόλιο τύπου mRNA που υπόσχεται ότι θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεταλλάξεις.

Το Μάιο του 2021 θα συνέχιζε τις επενδύσεις του στο συγκεκριμένο τύπο εμβολίων μέσω της Gavi, The Vaccine Alliance.

To 2019 θα επένδυε άλλα 10 δις ευρώ σε εταιρία βιοτεχνολογίας η οποία στη συνέχεια θα αγόραζε συμμετοχή στις Moderna και Novavax.

Δηλαδή ο Bill Gates εμφανίζεται να έχει επενδύσει ήδη σε 3 εταιρίες που παρασκευάζουν εμβόλια mRNA. Tις Moderna, Novavax και CureVac.

Γερμανοί και Αμερικάνοι πρωταγωνιστούν όσο αφορά τις έδρες των εταιριών.

Που να τολμήσει να ξεμυτίσει φάρμακο ή χάπι σ΄αυτό τον ιμπεριαλισμό των εμβολίων; Στο μεταξύ οι θάνατοι εξαιτίας της παμδημίας προκαλούν τρόμο σε όλους τους ηγέτες. Ο Τραμπ το χειρίστηκε άτσαλα και έχασε τις εκλογές.

Βλέπεις πόσο εύκολο είναι να γίνεις παγκόσμιος ηγέτης βασισμένος πάνω στον τρόμο και έχοντας τα κατά τόπους παπαγαλάκια-βαρύγδουπους καθηγητές να σπέρνουν τον πανικό για την επόμενη πανδημία που θα πρέπει να μας βρει καλύτερα προετοιμασμένους. Την ίδια στιγμή εσύ ο ίδιος προαναγγέλεις τη βιοτρομοκρατία η οποία είναι ήδη εδώ γιατί αυτό που ζούμε είναι τα πρώτα κεφάλαια της βιοτρομοκρατίας.

Και κάπου σε ένα εργαστήριο του πλανήτη υπάρχουν όπως είδαμε πάντα πρόθυμοι νοσηροί επιστήμονες με το άλλοθι δήθεν των πειραμάτων να κλείνουν το μάτι στις χορηγίες της Μεγάλης Φιλανθρωπίας. Έτσι όπως κάνουν κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα, οργανώσεις, κυβερνήσεις και πάει λέγοντας. Ο Μέγας Φιλάνθρωπος και Μέγας Χορηγός διαθέτει πλέον και τα εργαλεία να νομιμοποιήσει το σχέδιό του.

Την ίδια στιγμή ή σύζυγός του εμφανίζεται να τον χωρίζει εξαιτίας της αδυναμίας του να ξεκόψει από τη φιλία του με τον Epstein όπως απεκάλυψε η The Wall Street Journal. Η καθολική Melinda Gates αφιέρωσε 27 χρόνια της ζωής της στο πλευρό του Μέγα Φιλάνθρωπου και φίλου του νεκρού Παιδόφιλου Bill Gates. Αρα γνωρίζει πολλά.

Αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες του διαζυγίου όταν συνελήφθη ο Epstein τρέμοντας στην ιδέα των αποκαλύψεων. Μόνο που κάποιοι έσπευσαν να κλείσουν το στόμα του Epstein ο οποίος πριν δει τα ραδίκια ανάποδα όρισε τρίτο διαχειριστή της διαθήκης του πρώην συνεργάτη του Bill Gates. Στο μεταξύ η πρώην σύντροφος του Παιδόφιλου Epstein βρίσκεται στη φυλακή και επειδή φοβάται μη τη συμβεί κάποιο ατύχημα παρέδωσε όλα τα ντοκουμέντα στους δικηγόρους της. Υπάρχουν τουλάχιστο 9 θύματα του Epstein που έχουν προσλάβει δικηγόρο ο οποίος ζήτησε να καταθέσει ο Bill Gates oικειοθελώς (!) ότι γνωρίζει.

Γιατί όμως ο δικηγόρος των θυμάτων του Epstein ζητά από τον Gates να καταθέσει; Τι στοιχεία έχει στη διάθεσή του ο δικηγόρος;

 

Νοέμβριος 2015.

Ερευνητές στις ΗΠΑ, την Ελβετία και την Κίνα αναφέρουν στην επιθεώρηση Nature Medicine ότι δημιούργησαν τον νέο ιό συνδυάζοντας τμήματα του ιού του SARS και ενός συγγενικού κοροναϊού των νυχτερίδων με την ονομασία SHC014.

Ο υβριδικός ιός που προέκυψε ήταν ικανός να μολύνει ποντίκια και καλλιεργημένα κύτταρα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος.

Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι το πείραμα αποδεικνύει ότι ο ιός SCH014 μπορεί δυνητικά να προσβάλλει ανθρώπους, κάτι για το οποίο οι επιδημιολόγοι θα πρέπει να επαγρυπνούν.

Δεν συμφωνούν όμως όλοι ότι τα ευρήματα δικαιολογούν το ρίσκο. Έπειτα από το θόρυβο που είχαν προκαλέσει πειράματα με επικίνδυνους ιούς γρίπης, η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε πέρυσι μορατόριουμ στην ομοσπονδιακή χρηματοδότηση ανάλογων ερευνών που αφορούν το τη γρίπη, το SARS και τον συγγενικό ιό του MERS.

Η τελευταία μελέτη είχε ήδη ξεκινήσει πριν επιβληθεί το μορατόριουμ τον Οκτώβριο του 2014, και η αμερικανική κυβέρνηση έκρινε αργότερα ότι δεν υπήρχε λόγος διακοπής της.

Πιο ανήσυχος δηλώνει ωστόσο ο Σάιμον Γουέιν-Χόμπσον, ιολόγος του Ινστιτούτου Παστέρ στο Παρίσι. «Αν ο ιός κατάφερνε να αποδράσει, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τις εξελίξεις» προειδοποιεί στο δικτυακό τόπο του Nature.

Την ίδια άποψη εκφράζει και ο Ρίτσαρντ Έμπραϊτ, ειδικός σε θέματα βιοασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς του Νιου Τζέρσι. «Το μόνο που προκύπτει από αυτή τη μελέτη είναι η δημιουργία ενός νέου, μη φυσικού ρίσκου» εκτιμά.

Ralph Baric

Η ερευνητική ομάδα επιμένει ωστόσο ότι τα οφέλη αντισταθμίζουν τον κίνδυνο. Σύμφωνα με τον Ralph Baric (αυτός υπήρξε ο εγκέφαλος του Πειράματος) του Πανεπιστημίου της Βορείου Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ, μέλος της συντακτικής ομάδας, χωρίς τη μελέτη κανείς δεν θα είχε συνειδητοποιήσει ότι ένας ιός των νυχτερίδων μπορεί να είναι έτοιμος να προκαλέσει ανθρώπινες επιδημίες.

Κι όμως εδώ δεν χωρούν δικαιολογίες μια και ένα αντίστοιχο πείραμα είχε προηγηθεί αυτή τη φορά σε εργαστήριο του Ρότερνταμ σύμφωνα με τους New York Times.

Βρισκόμαστε στον Απρίλιο του 2020, ένα χρόνο πριν.

Ο καθηγητής επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Β. Καρολίνα, Ralph Baric (ο ίδιος που συμμετείχε στο επικίνδυνο πείραμα) υποστηρίζει ότι ο ίδιος και η ερευνητική του ομάδα ανέπτυξαν ένα νέο ευρέος φάσματος αντιικό φάρμακο σε μορφή χαπιού, με την προσωρινή ονομασία EIDD-2801.

-“Το νέο φάρμακο όχι μόνο έχει μεγάλες δυνατότητες να θεραπεύσει ασθενείς με Covid-19, αλλά επίσης φαίνεται αποτελεσματικό για τη θεραπεία και άλλων σοβαρών λοιμώξεων από κορωνοϊούς»

Το φάρμακο, που δοκιμάστηκε σε καλλιέργειες ανθρωπίνων κυττάρων πνευμόνων και σε πειραματόζωα (ποντίκια), υπήρξε αποτελεσματικό στο να αποτρέψει τη σοβαρή πνευμονία και τον θάνατο.

Το φάρμακο -ένα από τα πολλά που δοκιμάζονται διεθνώς- ανακαλύφθηκε στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Φαρμάκων Έμορι (EIDD) των ΗΠΑ και οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», σχεδιάζουν να αρχίσουν σύντομα- εντός της άνοιξης- κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, παραλείποντας το σύνηθες ενδιάμεσο στάδιο της δοκιμής σε μεγάλα ζώα (πιθήκους ή μαϊμούδες), λόγω της επείγουσας κατάστασης που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Οι δημιουργοί του αισιοδοξούν ότι το φάρμακο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης της νόσου.

«Αυτό το νέο φάρμακο όχι μόνο έχει μεγάλες δυνατότητες να θεραπεύσει ασθενείς με Covid-19, αλλά επίσης φαίνεται αποτελεσματικό για τη θεραπεία και άλλων σοβαρών λοιμώξεων από κορωνοϊούς», όπως οι ιοί που προκάλεσαν τις νόσους SARS και MERS, είχε δηλώσει ένα χρόνο πριν ο καθηγητής Ralph Baric.

Όταν το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε προφυλακτικά στα τρωκτικά, απέτρεψε τη σοβαρή βλάβη των πνευμόνων, ενώ όταν χορηγήθηκε 12 έως 24 ώρες μετά τη λοίμωξη με Covid-19, μείωσε επίσης το ιικό φορτίο και την πνευμονική βλάβη. Το «παράθυρο ευκαιρίας» για τη χορήγησή του αναμένεται να είναι μεγαλύτερο στους ανθρώπους, αλλά πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι όντως «δουλεύει» και στους ασθενείς.

Έκτοκτε δεν ακούσαμε νέα από τον καθηγητή Ralph Baric και την ομάδα του. Τι απέγινε το φάρμακο;

Ρότερνταμ_Δεκέμβριος 2011

Ο νεαρός επιστήμονας πλησίασε τον διευθυντή του, τον διευθυντή του ιολόγο κ. Ron Fouchier του Ιατρικού Κέντρου «Ερασμος» του Ρότερνταμ, και με φωνή που έτρεμε του είπε: «Δεν θα το πιστέψετε, αλλά δημιουργήσαμε ένα στέλεχος του ιού της γρίπης Η5Ν1 που μεταδίδεται με τον αέρα».

Ο δρ Ron Fouchier (με αδυναμία στα κάπως ιδιαίτερα φωτογραφικά του πορτραίτα-τον βλέπετε στις φωτό) και οι συνεργάτες του είχαν πάρει έναν από τους πιο θανατηφόρους ιούς της γρίπης και τον είχαν κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο, τροποποιώντας ελάχιστα το γενετικό του υλικό έτσι ώστε να μεταδίδεται ευκολότερα-θα σημείωναν οι New York Times στο ρεπορτάζ τους στις 31.12.2011

Οι αμερικανικές αρχές αμέσως ζήτησαν από τα επιστημονικά περιοδικά που επρόκειτο να δημοσιεύσουν τη μελέτη να μην αποκαλύψουν όλα τα στοιχεία της έρευνας, από φόβο μήπως και έβαζαν ιδέες ή ακόμα και όπλιζαν τα χέρια κάθε επίδοξου τρομοκράτη.

Ακόμα και ο ίδιος ο δρ Fouchier (!!!!!), αν και αρχικά είχε αντιρρήσεις, συμμορφώθηκε με την αμερικανική έκκληση.

Ο ιός της γρίπης Α (Η5Ν1) ακόμα και στη φυσική του κατάσταση είναι εξαιρετικά θανατηφόρος, με ποσοστό θνησιμότητας που ανέρχεται περίπου στο 50%. Ομως, αυτό που μας σώζει είναι ότι μεταδίδεται πάρα πολύ δύσκολα και έχουν καταγραφεί ελάχιστα ποσοστά απευθείας μετάδοσης μεταξύ ανθρώπων. Αν όμως ο παθογόνος παράγοντας αποκτούσε ικανότητα εύκολης μετάδοσης, θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με την πιο θανατηφόρα πανδημία γρίπης όλων των εποχών.

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η μελέτη των Ολλανδών δεν έπρεπε να γίνει. Ο Ρίτσαρντ Εμπραϊτ, καθηγητής χημείας και βιολογικών όπλων στο Πανεπιστήμιο Ράτζερς, είχε εδώ και καιρό προειδοποιήσει για τον μεγάλο κίνδυνο που ενέχουν τέτοια πειράματα. Οπως λέει, τέτοιοι ιοί διαφεύγουν συχνά από τα αμερικανικά εργαστήρια. Πολύ πιθανόν, λοιπόν, να συμβεί το ίδιο και με τον νέο υπερ-ιό.

Ο δρ Fouchier, από την άλλη, αντικρούει αυτά τα επιχειρήματα λέγοντας απλά ότι αυτό που έγινε στο εργαστήριο μπορούσε να συμβεί και στη φύση και η μελέτη του πρέπει να κάνει τα κράτη στα οποία ενδημεί ο ιός να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα.

Η επικινδυνότητα αυτών των ιών ήταν εξ αρχής γνωστή. Το Ιατρικό Κέντρο «Ερασμος» του Ρότερνταμ οικοδόμησε για την έρευνα ειδικό εργαστήριο, όπου αέρας φιλτράρεται διαρκώς και λαμβάνεται κάθε δυνατό μέτρο ώστε να κρατηθούν εκτός οι απρόσκλητοι επισκέπτες και να μη διαφύγουν οι ιοί. Ο δρ. Fouchier προσθέτει ότι τα μέτρα ασφάλειας, μετά τη δημοσιοποίηση της εργασίας του, έχουν γίνει πολύ αυστηρότερα.

Η εργασία των Ολλανδών αφορούσε τη δημιουργία μεταλλάξεων στο στέλεχος Η5Ν1 και την έγχυση των μεταλλαγμένων ιών σε νυφίτσες. Τα ζώα αυτά αποτελούν το καλύτερο πρότυπο για τη μελέτη της μετάδοσης του ιού της γρίπης, επειδή προσβάλλονται ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο με τον άνθρωπο. Οταν αρρώσταιναν τα πειραματόζωα από τα νέα μεταλλαγμένα στελέχη της γρίπης, οι ερευνητές έπρεπε να συγκεντρώνουν δείγματα από τη βλέννα τους και να εκθέτουν σε αυτήν άλλα ζώα. Μετά την επανάληψη της διαδικασίας, διαπιστώθηκε ότι οι άρρωστες νυφίτσες μετέδιδαν τον ιό σε ζώα που βρίσκονταν σε γειτονικά κλουβιά χωρίς παρέμβαση των ερευνητών. Ο δρ Fouchier θυμάται ότι όταν έμαθε την εξέλιξη η έκπληξή του ήταν τόση που το μόνο που ήθελε ήταν να πιει μία μπίρα για να συνέλθει.

Επαναλαμβάνοντας το πείραμα ξανά και ξανά οι ερευνητές επαλήθευσαν ότι ο ιός της γρίπης των πτηνών Η5Ν1 που είχαν τροποποιήσει μεταδιδόταν με τον αέρα. Ενας «δολοφόνος» είχε γεννηθεί.

The Gates Foundation, Ebola, Covid-19 and Global Health Imperialism

Περίληψη των σημείων που τέθηκαν σε δύο άρθρα των Jacob Levich και Sophie Harman.

Και τα δύο άρθρα έχουν να κάνουν με το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates.

Ο Levich στο άρθρο του προτείνει έναν νέο όρο: «Παγκόσμιος Ιμπεριαλισμός Υγείας» αντί του Παγκόσμια Διακυβέρνηση Υγείας για να αποδείξει τα κίνητρα των ιδρυμάτων, των κυβερνήσεων και των θεσμών στη νέα εποχή.

Η Harman ελέγχει εάν αυτά τα ιδρύματα, συγκεκριμένα το BMGF [BillMelinda Gates Foundation] μπορεί να χαρακτηριστεί νόμιμο.

Ένας ορισμός του GHG [Global Health Governance] παρουσιάστηκε από τον Levich για να δείξει την αλλαγή στα προηγούμενα μοντέλα διεθνούς υγειονομικής περίθαλψης:

«Η χρήση επίσημων και άτυπων θεσμών, κανόνων και διαδικασιών από κράτη, διακυβερνητικούς οργανισμούς και μη κρατικούς φορείς για την αντιμετώπιση προκλήσεων στην υγεία που απαιτούν τη διασυνοριακή συλλογική δράση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση. (Fidler 2010: 3) Εξηγεί ότι ο παραπάνω ορισμός σημαίνει ότι τώρα οι μη κρατικοί φορείς έχουν εξουσία στον τομέα δράσης που είχε προηγουμένως τεθεί στην αρμοδιότητα των εθνικών κυβερνήσεων.

Στο παρελθόν, η παγκόσμια υγεία θεωρούνταν συνήθως μια συνεργατική προσπάθεια, μεταξύ κυρίαρχων εθνών υπό την καθοδήγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στη θέση του προέκυψε «μια ομάδα μερικώς αλληλεπικαλυπτόμενων και μη ιεραρχικών καθεστώτων» (Youde 2012) – δηλαδή, μια αφθονία θεμελιωδών και κρατικών χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ, που βασίζονται κυρίως στη Δύση και χρηματοδοτούνται άμεσα από πολλούς δισεκατομμυριούχους.

Το BMGF είναι ένας από αυτούς. Ένας παγκόσμιος φιλάνθρωπος που έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια, στρατιωτικοποιημένη, υπερεθνική αρχή ικανή να ανταποκριθεί αποφασιστικά σε κρούσματα μολυσματικών ασθενειών (Gates 2015a). Μετά την υπόθεση Έμπολα η Δύση απέκτησε μια λευκή επιταγή για μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Έτσι, η επιδημία του Έμπολα χρησιμοπιήθηξε για να εισαγάγει μια αιτιολόγηση και ένα σχεδόν νομικό πλαίσιο για την πραγματοποίηση της στρατιωτικοποιημένης «παγκόσμιας διακυβέρνησης της υγείας» – με δυνατότητα παρέμβασης οποτεδήποτε, οπουδήποτε στον αναπτυσσόμενο κόσμο, υπό την κάλυψη ανθρωπιστικής ανησυχίας.

Η Μεγάλη Φιλανθρωπία, λοιπόν, αναλαμβάνει κάθετες πρωτοβουλίες που είναι δυνητικά κερδοφόρες για διεθνικές εταιρείες με έδρα τη Δύση — για παράδειγμα, εμβόλια και άλλα φαρμακευτικά προϊόντα – αντί να υποστηρίζει την πρωτοβάθμια περίθαλψη και να ενισχύει τα εθνικά συστήματα υγείας. Φάρμακα και άλλα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης που παράγονται από Δυτικές TNC χρηματοδοτούνται από τους φόρους των φτωχών.

 

 

 Ένα παράδειγμα αυτών των διαδικασιών δίνεται από τον Levich: Τον Μάρτιο του 2015, το ίδρυμα ανακοίνωσε ότι είχε λάβει μερίδιο 52 εκατομμυρίων δολαρίων στην CureVac, μια ιδιωτική φαρμακευτική εταιρεία που συμμετείχε στην ανάπτυξη εμβολίων χρησιμοποιώντας γενετικά τροποποιημένο mRNA (Herper 2015).

Για πρώτη φορά, η BMGF θα είχε άμεσο οικονομικό συμφέρον στην επιτυχία μιας εμπορικής φαρμακευτικής επιχείρησης. Εξαιτίας του γεγονότος ότι το ίδρυμα διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση των αγορών εμβολίων από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, η επένδυση αποτέλεσε μια σαφή σύγκρουση συμφερόντων.

Ωστόσο, ο κόσμος της Μεγάλης Φιλανθρωπίας, ενώ στο παρελθόν καυχιόταν για την ανεξαρτησία του από τις έντονες εμπορικές πιέσεις, παρέμεινε σιωπηλός και δεν εμφανίστηκε κριτική στον δημοφιλή ή επιχειρηματικό τύπο. Το δημόσιο συμφέρον ήταν τώρα τόσο καλά συνυφασμένο με ιδιωτικό κέρδος που η ιστορία του CureVac δεν φαινόταν αξιοσημείωτη.

Η BMGF κατόρθωσε επίσης να βοηθήσει τη Big Pharma στις προσπάθειές της να παρακάμψει τα ρυθμιστικά καθεστώτα, υποστηρίζοντας τις δοκιμασίες για φάρμακα με μειωμένες τιμές στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ως αποτέλεσμα, τα υπάρχοντα συστήματα διεθνούς διακυβέρνησης υγειονομικής περίθαλψης αντικαθίστανται από νέες μορφές υπερεθνικής διακυβέρνησης που περιλαμβάνουν τους επίσημους θεσμούς του παγκόσμιου καπιταλισμού. Ο Levich δηλώνει ότι ο «παγκόσμιος ιμπεριαλισμός υγείας» είναι σαφώς ανοδικός.

Αυτό που δίνουν τα μέρη που εμπλέκονται σε αυτό το νέο πλαίσιο παγκόσμιας υγειονομικής περίθαλψης ως δικαιολογία για το φαινόμενο που λέει ο Levich, είναι το εξής: «Ο κόσμος, λένε οι υποστηρικτές, τώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη, άνευ προηγουμένου στιγμή – εκείνη στην οποία η επιτάχυνση της, τα συνοριακά ταξίδια, η αστικοποίηση και το εμπόριο έχουν καταστήσει αναπόφευκτες και δυνητικά καταστροφικές «αναδυόμενες μολύνσεις».
(Αυτό επιβεβαιώνεται ως αυτονόητο, παρά το γεγονός ότι δύο από τις τρεις πιο θανατηφόρες πανδημίες του περασμένου αιώνα – η ισπανική γρίπη του 1918 και η ασιατική γρίπη του 1957–1958 – πραγματοποιήθηκαν δεκαετίες πριν η «παγκόσμια διασύνδεση» να γίνει μοντέρνα έννοια.)

   

Η απειλή διαμορφώνεται πάντοτε με όρους που αντικατοπτρίζουν αποικιοκρατικές υποθέσεις και καλούν φυλετικούς φόβους: οι μεταδοτικές ασθένειες συζητούνται ως φαινόμενα που αναδύονται από φτωχές χώρες και απειλούν τον Δυτικό Κόσμο. Η θεωρία της GHG είναι «παγκόσμια» με μια πολύ συγκεκριμένη έννοια: ασχολείται με την αντιμετώπιση των αντιληπτών απειλών για τον πλούσιο πυρήνα που θέτει η φτωχή περιφέρεια. Είναι μια ιδεολογία που ταιριάζει με την παρούσα φάση του ιμπεριαλισμού.

Η Harman στο άρθρο της εγείρει το ζήτημα της νομιμότητας του BMGF.
Υποστηρίζει ότι για να θεωρηθεί ένας θεσμός νόμιμος, εκτός από τη συγκατάθεση και την αμφισβήτηση των κυβερνηθέντων, απαιτεί επίσης αιτιολόγηση των κανόνων και αποδείξεις δυσαρέσκειας.

Η συγκατάθεση από εκείνους εκτός της παγκόσμιας ελίτ οι οποίοι τελικά είναι οι αποδέκτες των σχεδίων και ιδεών του BMGF είναι λιγότερο εμφανής καθώς θα υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων. Τα ιδρύματα που λαμβάνουν χρηματοδότηση δεν μπορούν να αντικρούσουν τους δωρητές τους. Ενώ καθώς το BMGF έχει ήδη κερδίσει την αποδοχή του κοινού μέσω της παρουσίας του στα μέσα ενημέρωσης και το γεγονός ότι έχει τοπικές κυβερνήσεις ως εταίρους, δεν υπάρχει δημόσια αμφισβήτηση. .

Η απουσία δημόσιας αμφισβήτησης δεν αποτελεί πλεονέκτημα για το BMGF, αλλά υπονομεύει τη νομιμότητα τόσο του ιδρύματος όσο και των ευρύτερων διαδικασιών των ελίτ παγκόσμιας διακυβέρνησης υγείας που αναπαράγει.
Συνοψίζοντας, η εμφάνιση του νέου παγκόσμιου ιμπεριαλισμού υγείας από μια παγκόσμια υπερεθνική αρχή είναι προφανής και πρέπει να αμφισβητηθεί η νομιμότητά του.

6. To Ίδρυμα B&M Gates εμφανίζεται χορηγός του Tony Blair Institute and Oracle Launch Africa. Ο Tony Blair επίσης θέλει να σώσει τα παιδάκια της Αφρικής και γενικά την Αφρική με τους εμβολιασμούς. Μεγάλη πρεμούρα οι εμβολιασμοί για Φιλάνθρωπους όπως οι Gates και Blair.

7. Oι πρόσφατες αποκαλύψεις για άγριο πέσιμο σε γυναίκες υπαλλήλους στη Microsoft και το Ιδρυμα Gates θα θεωρηθούν από τη πλειοψηφία του ανδρικού πληθυσμού σαν κάτι φυσιολογικό-αυτό λοιπόν αυτό περισσότερο τη σύζυγό του και λιγότερο τον πλανήτη.

42. Ναι 42. Αυτό όμως που αφορά τον πλανήτη και την ανθρωπότητα εάν μετά από τα παραπάνω που διαβάσατε υποθέσουμε ότι κάποιοι διεφθαρμένοι επιστήμονες γνωρίζοντας ότι ο Bill Gates επενδύει σε εταιρίες που δουλεύουν πάνω σε εμβόλια mRNA του έκαναν τη χάρη να αμολύσουν αυτόν τον χειροποίητο ιό-χίμαιρα που στο μεταξύ παρασκεύαζαν. Άλλωστε τι νόημα είχε για έναν πανέξυπνο επενδυτή όπως ο Gates να επενδύσει σε ένα προιόν (τα εμβόλια mRNA) που η ανθρωπότητα δεν θα τα χρειάζονταν άμεσα; Άλλωστε ο ίδιος έχοντας προαναγγείλει την πανδημία ήταν πλέον σαν να περίμενε την πραγμάτωσή της. Κι εκεί έξω όπως πιθανόν θα αποδειχθεί υπάρχουν πολλά μισάνθρωπα κτήνη που κρύβονται κάτω από το προφίλ του επιστήμονα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. 1) Πολλοί θεωρούν ιδιοφυϊα τον Gates, γιατί εμπνεύστηκε και δημιούργησε τα Windows. Η αλήθεια είναι ότι ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας και αυτός αγόρασε μια εταιρεία λογισμικού του Σιάτλ, η οποία έβγαλε όλη τη δουλειά.

    2) Δεν πιστεύω ότι ο Επστάιν είναι νεκρός. Πώς είναι δυνατόν να κρεμαστεί κάποιος στη φυλακή από ένα κρεβάτι ύψους 1.70-1.80 χρησιμοποιώντας ένα σεντόνι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις