Η Φωτιά στο Σχινο εχει σχέση με τις εξορύξεις βοξιτη και την εγκατάσταση ανεμογεννητριών?

  

Εκκρεμούν 4 αδειοδοτήσεις για εξορύξεις βωξίτη και εγκατάσταση

ανεμογεννητριών στα Γεράνεια Ορη, όλες συμφερόντων ομίλου Μυτιληναίου.

Στο μεταξύ, το ΣτΕ έχει εγκρίνει με απόφασή του, επί προεδρίας Σακελλαροπούλου, τα αιολικά σε αναδασωτέες εκτάσεις!!
Απο χθες καίγεται η συγκεκριμένη περιοχή στα Γεράνεια Ορη…Αλλωστε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να γινει η επένδυση στον Ερημίτη ειχε δηλώσει οτι αν δεν γινει η επένδυση θα καει και ΚΑΗΚΕ…
Ετσι και στο Αλεποχώρι (Μεγαρα) για να γινει η επένδυση μάλλον κάηκε..Στο σημείο που “επεσε” η φωτιά ηταν να γίνει εργοστάσιο Βωξίτη..Τοτε είχε ξεσηκωθεί ο κόσμος..και δεν εγινε..και ολως τυχαίως η Φωτιά ενεφανίσθη!!

Συνεχίζονται από τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής οι προσπάθειες να ελεγχθεί η φωτιά που ξεκίνησε χθες στην Κορινθία – Νέες εκκενώσεις οικισμών νωρίτερα το βράδυ της Πέμπτης – Οι ισχυροί άνεμοι δεν βοηθούν το έργο της κατάσβεσης – Πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους έχουν καεί
Άλλη μια δύσκολη νύχτα, η δεύτερη στη σειρά, αναμένεται για τους πυροσβέστες και τους κατοίκους στις περιοχές γύρω από το Σχίνο Κορινθίας, καθώς φωτιά που ξεκίνησε από χθες το βράδυ, εξακολουθεί να μαίνεται, έχοντας επεκταθεί και σε περιοχές των Μεγάρων.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 8 η Πολιτική Προστασία προχώρησε σε νέα ενεργοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, συστήνοντας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, να απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις