Κρυώνετε στην Γερμανία...?

 

Ειδικά σε μια χώρα όπως η Γερμανία,

οι πολίτες είναι απασχολημένοι αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους για να ζεσταθούν τον ερχόμενο χειμώνα.

Ωστόσο, οι αρχές προειδοποιούν ότι οι ηλεκτρικές θερμάστρες θα γίνουν μπούμερανγκ και πιθανόν να υπερφορτώσουν το ηλεκτρικό δίκτυο.

Αυτή την εβδομάδα ο καιρός αλλάζει και έρχονται τα πρώτα σημάδια του ερχόμενου φθινοπώρου και χειμώνα.

Εκεί που τους τελευταίους μήνες όλα και όλοι ήταν ψύχραιμοι, σύντομα θα γίνει το αντίστροφο. Όλοι θα αρχίσουν να τρέμουν και μέχρι φέτος κανείς δεν είχε σκεφτεί τι να κάνει το χειμώνα και απλά άναβαν τη θέρμανση όταν έκανε πιο κρύο.

Αυτό όμως άλλαξε και θα υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εξοικονομήσουν φυσικό αέριο. Πουθενά αλλού δεν συμβαίνει αυτό περισσότερο από ό,τι στη Γερμανία, τη χώρα που πλέον δεν λαμβάνει καθόλου φυσικό αέριο από τη Ρωσία μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Nordstream I.

Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν που ο γερμανικός λαός προσπαθεί να βρει εναλλακτικές λύσεις με κάθε δυνατό τρόπο και τους τελευταίους μήνες σημειώθηκε μια έκρηξη αναζητήσεων στο Google με τις λέξεις «ηλεκτρικός θερμάστρα».

Ο κόσμος όχι μόνο το έψαξε πολύ, αλλά και το αγόρασε, δημιουργώντας ένα νέο μεγάλο πρόβλημα στη Γερμανία. Και αυτό είναι ότι το ηλεκτρικό δίκτυο θα υπερφορτωθεί πλήρως από μια τεράστια ποσότητα ηλεκτρικών θερμαντήρων.

Ως εκ τούτου, η Bundesverband der Energie-und Wasserwirtschaft (BDEW), η γερμανική επιχειρηματική ένωση για τη βιομηχανία ενέργειας και νερού, εξέδωσε μια σοβαρή προειδοποίηση.

Για παράδειγμα, δηλώνουν ότι εάν οι άνθρωποι δεν είναι προσεκτικοί με αυτές τις ηλεκτρικές θερμάστρες, μπορεί ακόμη και να περιμένουν υψηλότερο λογαριασμό από ό,τι αν συνέχιζαν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Σε αυτό προστίθεται ο μεγάλος κίνδυνος υπερφόρτωσης του ηλεκτρικού δικτύου. Δίνουν ως παράδειγμα ότι εάν πολλά νοικοκυριά σε ένα συγκεκριμένο μέρος της πόλης αποφασίσουν να ανάψουν τις ηλεκτρικές θερμάστρες ταυτόχρονα ένα κρύο βράδυ του χειμώνα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερφόρτωση του δικτύου.

Ό,τι και να γίνει στη συνέχεια, είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φυσικού αερίου, που σημαίνει υψηλές τιμές και, κατά συνέπεια, αυτό που ονομάζεται καταστροφή της ζήτησης.

Η καταστροφή της ζήτησης είναι μια μόνιμη προς τα κάτω μετατόπιση της καμπύλης ζήτησης προς τη χαμηλότερη ζήτηση για ένα εμπόρευμα, όπως τα ενεργειακά προϊόντα, που προκαλείται από μια παρατεταμένη περίοδο υψηλών τιμών ή περιορισμένης προσφοράς.

Αυτό που πραγματικά σημαίνει αυτή η καταστροφή της ζήτησης είναι ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς θέρμανση. Επειδή πολλοί δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά τις υψηλές τιμές και δεν λαμβάνουν βοήθεια, όπως για παράδειγμα οι αρτοποιοί, η ζήτηση θα μειωθεί επειδή πολλές μικρές επιχειρήσεις θα εξαφανιστούν.

Οι Γερμανοί πολίτες θα μάθουν τι είναι η χρόνια έλλειψη, πείνα και κρύο, απο εδώ και στο εξής, έτσι όπως το έμαθαν οι φτωχοί νότιοι ευρωπαίοι 12 χρόνια στην ευημερία της Ενωμένης Ευρώπης!!!
















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις