Επίθεση στον πληθωρισμό ή στην Ευρώπη...?

 Τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας, 11 Μαρτίου 2021.

Η ενεργειακή κρίση, οι ανισορροπίες στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι οι αιτίες που έχουν προκαλέσει την εκτίναξη των τιμών. Τι θα έσωζε λοιπόν την ευρωπαϊκή οικονομία αυτή τη στιγμή; Πολύ απλά: επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία και αναθεώρηση της πολιτικής κυρώσεων. Επισήμως, [[[ουδείς πολιτικός στη Γηραιά Ήπειρο έχει το κουράγιο να το κάνει. Όλοι νοιάζονται για την πολιτική τους καριέρα.]]] (ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΝ)
 
Η Ευρώπη θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιήσει όλους τους διπλωματικούς, οικονομικούς και πολιτικούς της πόρους για να καταστήσει δυνατή την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Αντίθετα, η γραμμή έχει επιβληθεί από τις ΗΠΑ , οι οποίες έχουν άλλα συμφέροντα. «Δεν με νοιάζουν οι ψηφοφόροι», λέει για παράδειγμα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπάερμποκ. Ωστόσο, το 77% των Γερμανών ψηφοφόρων θέλει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου. Το ίδιο το 51% των Ιταλών και έξι στους 10 Ελληνες. Τι λένε στις κυβερνήσεις τους;  
 
Το ερώτημα είναι: όταν οι εταιρείες σταματήσουν την παραγωγή λόγω μη βιώσιμου ενεργειακού κόστους και αρχίσουν να στέλνουν τους ανθρώπους στο σπίτι, και οι άνεργοι δεν θα μπορούν πλέον να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, τι θα συμβεί; Θα φτάσουν τα 375 δισεκατομμύρια ευρώ σε μέτρα στήριξης στην ΕΕ; Η θα χρειαστεί ένα …τρισεκατομμύριο, όπως εκτιμούν πολλοί. Αλλά και αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό, επίσης επειδή το ευρώ μπορεί να μην αξίζει πλέον τίποτα.(ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙ ΛΕΕΙ;; "ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΑ")
 
Η επιλογή της ΕΕ να πάει κόντρα στη Ρωσία είναι αυτοκτονική, χωρίς να έχει εναλλακτική πηγή ενέργειας. Από την άλλη, πολιτικά «νάνοι» ηγέτες δεν έχουν ούτε η δύναμη ούτε το θάρρος να αντιταχθούν στις επιλογές που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και οι παγκόσμιες ελίτ. Δυστυχώς, μπορεί να αποδειχθεί ότι η μοίρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή τη διαδικασία…Ο,τι κι αν κάνει η Λαγκάρντ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις