Η Pfizer κατηγορείται ότι δοκίμασε ναρκωτικά σε κρατούμενους στην Κίνα...!!!

 

Η Pfizer και η Eli Lilly

κατηγορούνται ότι δοκίμασαν ναρκωτικά σε κρατούμενους στα κινεζικά στρατόπεδα συγκέντρωσης συμφωνα με αρθρο της Dailymail...

Μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες των ΗΠΑ διεξήγαγαν κλινικές δοκιμές σε νοσοκομεία που συνδέονται με τον κινεζικό στρατό και ενδέχεται να έχουν δοκιμάσει φάρμακα σε κρατούμενους στα παράνομα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Κίνας.

Μια δικομματική ομάδα νομοθετών έστειλε μια καυστική επιστολή στον FDA αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για δεκαετίες έρευνας από εταιρείες όπως η Eli Lilly και η Pfizer.

Η επιστολή αναφέρει ότι οι εταιρείες διεξήγαγαν κλινικές δοκιμές στην Κίνα σε ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία που συνδέονται με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA).

Μερικές από αυτές τις μελέτες διεξήχθησαν σε περιοχές όπου το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) κατηγορείται ότι δημιούργησε στρατόπεδα και διέπραξε γενοκτονία κατά των Μουσουλμάνων Ουιγούρων.

Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό αυτές οι δοκιμές να είχαν διεξαχθεί σε αθέλητους συμμετέχοντες, ανέφερε η επιστολή.

Οι εκπρόσωποι δήλωσαν: «Πιστεύουμε ότι οι βιοφαρμακευτικές οργανώσεις των ΗΠΑ μπορεί να επωφελήθηκαν ακούσια από δεδομένα που ελήφθησαν από κλινικές δοκιμές στις οποίες το ΚΚΚ ανάγκασε τα θύματα ασθενών να συμμετάσχουν».

Επιπλέον, γράφουν ότι ανησυχούν ότι τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτές τις κλινικές δοκιμές θα μπορούσαν να είναι εύκολα προσβάσιμα από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Η επιστολή ζητά από τον Επίτροπο της FDA, Δρ. Ρόμπερτ Κάλιφ, να μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα για την αντιμετώπιση των ανησυχιών των εκπροσώπων.

Αυτά περιλαμβάνουν ερωτήσεις σχετικά με την αναθεώρηση του FDA για τα κινεζικά στρατιωτικά νοσοκομεία, τον τρόπο με τον οποίο μετρούν τις απειλές για την ασφάλεια των δεδομένων και εάν προειδοποίησαν κατά των δοκιμών στην Αυτόνομη Περιοχή των Ουιγούρων Xinjiang (XUAR), όπου η Κίνα κατηγορείται για “γενοκτονία του πληθυσμού των Ουιγούρων”.

Η ομάδα που είναι υπεύθυνη για την επιστολή περιλαμβάνει τον εκπρόσωπο John Moolenar από το Michigan, τον εκπρόσωπο Raja Krishnamoorthy από το Illinois, τον εκπρόσωπο Anna Eshoo από την Καλιφόρνια και τον εκπρόσωπο Neil Dunn από τη Φλόριντα.

Στην επιστολή, οι εκπρόσωποι εστίασαν στο φάρμακο της Eli Lilly για το Alzheimer donanemab, γνωστό ως Kisunla, και στο φάρμακο Axitinib για τον καρκίνο των νεφρών της Pfizer, γνωστό ως Inlyta, ανέφερε ο Axios.

Οι εξετάσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Οι δοκιμές της Lilly διεξήχθησαν στο Νοσοκομείο και την Ιατρική Σχολή του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με την έρευνα.

Η δοκιμή Pfizer διεξήχθη στο Νοσοκομείο Στρατιωτικών Επιστημών της Ακαδημίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, σύμφωνα με το Fierce Pharma.

Εκπρόσωποι είπαν ότι τέτοιου είδους δοκιμές παράγουν “ευαίσθητα δεδομένα” που μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθούν ασφαλή εάν πραγματοποιηθούν σε μια εγκατάσταση που χρηματοδοτείται από το ΚΚΚ.

Επιπλέον, αμφισβητήθηκε η ποιότητα των δεδομένων τους.

«Υπάρχουν επίσης ανησυχίες σχετικά με την αξιοπιστία των δεδομένων κλινικών δοκιμών που λαμβάνονται στο εξωτερικό από ιδρύματα PLA», ανέφερε η επιστολή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται τον FDA για να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην προστασία των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ».

Αυτό έρχεται καθώς αυξάνεται η πίεση στις κινεζικές εταιρείες βιοτεχνολογίας. Τον Σεπτέμβριο, η Επίλεκτη Επιτροπή της Βουλής θα ψηφίσει τη νομοθεσία για την αναστολή των συμβάσεων με κινεζικές εταιρείες βιοτεχνολογίας που η επιτροπή έχει αναγνωρίσει ως πιθανή απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Εκτός από τις ανησυχίες σχετικά με τα δεδομένα, οι εκπρόσωποι υπογραμμίζουν πιθανά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μια έκθεση του ΟΗΕ του 2022 κατηγόρησε την Κίνα ότι κρατούσε περισσότερους από ένα εκατομμύριο Ουιγούρους και άλλες μουσουλμανικές μειονότητες και τους έστειλε σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις