ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ...Οι επιστήμονες λένε ότι τα χρωμοσώματα Υ εξαφανίζονται...!!!

 


Μια νέα μελέτη διαπίστωσε

ότι τα χρωμοσώματα Υ, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τον προσδιορισμό του αρσενικού φύλου στον άνθρωπο, εξαφανίζονται σιγά σιγά, εγείροντας ανησυχίες για τους μελλοντικούς αρσενικούς απογόνους.

Οι επιστήμονες λένε ότι είναι μπερδεμένοι καθώς δεν μπορούν να βρουν την αιτία και ως εκ τούτου αποδίδουν το φαινόμενο στην «εξέλιξη».

Σύμφωνα με τους Economic Times: Αυτή η μείωση εγείρει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της ανθρώπινης αναπαραγωγής, με τη δυνατότητα να εξαφανιστεί τελείως το χρωμόσωμα Υ. Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης θα μπορούσαν να είναι βαθιές, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας ενός κόσμου όπου γεννιούνται μόνο θηλυκοί απόγονοι.

Το χρωμόσωμα Υ, υπεύθυνο για την ενεργοποίηση της ανδρικής ανάπτυξης, έχει μειωθεί σημαντικά σε μέγεθος εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Αυτή η πτώση έχει πυροδοτήσει συζητήσεις στην επιστημονική κοινότητα σχετικά με το μέλλον του προσδιορισμού του ανθρώπινου φύλου. Μια ερευνητική εργασία που δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών τονίζει ότι οι ακανθώδεις αρουραίοι έχουν ήδη αναπτύξει ένα νέο γονίδιο που καθορίζει το αρσενικό, το οποίο θα μπορούσε να υποδεικνύει μια πιθανή εξελικτική πορεία για τους ανθρώπους.

Μια ματιά στις εξελικτικές αλλαγές

Η καθηγήτρια Jenny Graves, ειδικός στη γενετική, εξηγεί ότι η μείωση του μεγέθους του χρωμοσώματος Υ δεν είναι νέο φαινόμενο. Επισημαίνει ότι στον πλατύποδα, το ζεύγος χρωμοσωμάτων XY εμφανίζεται ως συνηθισμένα χρωμοσώματα με ίσα μέλη. «Αυτό υποδηλώνει ότι το θηλαστικό X και Y ήταν ένα συνηθισμένο ζευγάρι χρωμοσωμάτων όχι πολύ καιρό πριν», σημείωσε ο Graves. Κατά τη διάρκεια 166 εκατομμυρίων ετών, το χρωμόσωμα Υ έχασε μεταξύ 900 και 55 ενεργά γονίδια, ποσοστό που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πλήρη εξαφάνιση του χρωμοσώματος Υ σε περίπου 11 εκατομμύρια χρόνια

Μια νέα εποχή της σεξουαλικής αποφασιστικότητας;

Καθώς το χρωμόσωμα Υ συνεχίζει να συρρικνώνεται, η πιθανότητα εξέλιξης ενός νέου γονιδίου που καθορίζει το φύλο γίνεται πιο πιθανή. Ωστόσο, ο καθηγητής Graves προειδοποιεί ότι αυτή η εξέλιξη είναι γεμάτη κινδύνους. «Η εξέλιξη ενός νέου γονιδίου που καθορίζει το φύλο ενέχει κινδύνους», είπε. Υπογραμμίζει τη δυνατότητα πολλαπλών συστημάτων καθορισμού του φύλου να εξελιχθούν σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, οδηγώντας στην εμφάνιση ξεχωριστών ανθρωπίνων ειδών. Όπως επεσήμανε ο καθηγητής Γκρέιβς, «Ένας «πόλεμος» των γονιδίων του φύλου θα μπορούσε να οδηγήσει στον διαχωρισμό νέων ειδών, όπως ακριβώς συνέβη με τους τυφλοπόλεμους και τους ακανθώδεις αρουραίους».

Το μέλλον της ανθρώπινης αναπαραγωγής

Η σταδιακή εξαφάνιση του χρωμοσώματος Υ θα μπορούσε να αλλάξει θεμελιωδώς την ανθρώπινη αναπαραγωγή και να οδηγήσει σε σημαντικές εξελικτικές εξελίξεις. Αν και παραμένει αβέβαιο πώς θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία, οι επιπτώσεις για το μέλλον του είδους μας είναι βαθιές. Οι επιστήμονες συνεχίζουν να διερευνούν αυτές τις πιθανότητες, αναγνωρίζοντας ότι η εξαφάνιση του χρωμοσώματος Υ θα μπορούσε είτε να οδηγήσει στην εξέλιξη νέων συστημάτων καθορισμού του φύλου είτε στην εμφάνιση εντελώς νέων ανθρωπίνων ειδών.

Αυτά βέβαια μας τα λένε οι επιστήμονες… Δεν σημαίνει ότι είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.. Και εμείς θα κρατήσουμε μικρό καλάθι, γιατί μέχρι τώρα οι γνώμες των επιστημόνων μόνον προς την αλήθεια δεν μας οδήγησαν.. Και να μη ξεχνάμε τι προσπαθούν να επιβάλλουν στην εποχή μας όσον αφορά τα φύλλα των ανθρώπων… Έτσι το αναφέρουμε και αυτό…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ; ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ, ΑΦΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΥΣ "ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" ΣΕ ΟΣΑ "ΒΡΙΣΚΟΥΝ" ....ΕΜΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΙ ΕΜΠΙΣΤΗΜΗ ΚΙ ΑΥΤΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις