Η πρώτη δήλωση του Pavel Durov μετά τη σύλληψη στη Γαλλία


" Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και την αγάπη σας!

Τον περασμένο μήνα πήρα συνέντευξη από την αστυνομία για 4 ημέρες αφότου έφτασα στο Παρίσι. Μου είπαν ότι μπορεί να είμαι προσωπικά υπεύθυνος για την παράνομη χρήση του Telegram από άλλους, επειδή οι γαλλικές αρχές δεν έλαβαν απαντήσεις από το Telegram.

Αυτό ήταν εκπληκτικό για διάφορους λόγους:

1. Η Telegram έχει επίσημο αντιπρόσωπο στην ΕΕ που αποδέχεται και απαντά σε αιτήματα της ΕΕ. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του είναι δημόσια διαθέσιμη για οποιονδήποτε στην ΕΕ αναζητά στο google «Διεύθυνση Telegram EU για την επιβολή του νόμου».

2. Οι γαλλικές αρχές είχαν πολλούς τρόπους να επικοινωνήσουν μαζί μου για να ζητήσουν βοήθεια. Ως Γάλλος πολίτης, ήμουν συχνός επισκέπτης στο γαλλικό προξενείο στο Ντουμπάι. Πριν από λίγο, όταν ρωτήθηκα, τους βοήθησα προσωπικά να δημιουργήσουν μια ανοιχτή γραμμή με το Telegram για την αντιμετώπιση της απειλής της τρομοκρατίας στη Γαλλία.

3. Εάν μια χώρα είναι δυσαρεστημένη με μια υπηρεσία Διαδικτύου, η καθιερωμένη πρακτική είναι να κινηθεί νομική αγωγή κατά της ίδιας της υπηρεσίας. Η χρήση νόμων από την εποχή πριν από τα smartphone για να χρεωθεί ένας CEO για εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τρίτους στην πλατφόρμα που διαχειρίζεται είναι μια λανθασμένη προσέγγιση. Η τεχνολογία κατασκευής είναι αρκετά δύσκολη όπως είναι. Κανένας καινοτόμος δεν θα κατασκευάσει ποτέ νέα εργαλεία εάν γνωρίζει ότι μπορεί να θεωρηθεί προσωπικά υπεύθυνος για πιθανή κατάχρηση αυτών των εργαλείων.

Η δημιουργία της σωστής ισορροπίας μεταξύ ιδιωτικότητας και ασφάλειας δεν είναι εύκολη. Πρέπει να συμβιβάσετε τους νόμους περί απορρήτου με τις απαιτήσεις επιβολής του νόμου και τους τοπικούς νόμους με τους νόμους της ΕΕ. Πρέπει να λάβετε υπόψη τους τεχνολογικούς περιορισμούς. Ως πλατφόρμα, θέλετε οι διαδικασίες σας να είναι συνεπείς σε παγκόσμιο επίπεδο, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν γίνεται κατάχρηση σε χώρες με αδύναμο κράτος δικαίου. Έχουμε δεσμευτεί να συνεργαστούμε με ρυθμιστικές αρχές για να βρούμε τη σωστή ισορροπία. Ναι, εμμένουμε στις αρχές μας: η εμπειρία μας διαμορφώνεται από την αποστολή μας να προστατεύουμε τους χρήστες μας σε αυταρχικά καθεστώτα. Αλλά ήμασταν πάντα ανοιχτοί στον διάλογο.

Μερικές φορές δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τη ρυθμιστική αρχή μιας χώρας για τη σωστή ισορροπία μεταξύ ιδιωτικότητας και ασφάλειας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είμαστε έτοιμοι να φύγουμε από αυτή τη χώρα. Το έχουμε κάνει πολλές φορές. Όταν η Ρωσία απαίτησε να παραδώσουμε «κλειδιά κρυπτογράφησης» για να ενεργοποιηθεί η παρακολούθηση, αρνηθήκαμε — και το Telegram απαγορεύτηκε στη Ρωσία. Όταν το Ιράν απαίτησε να αποκλείσουμε τα κανάλια ειρηνικών διαδηλωτών, αρνηθήκαμε — και το Telegram απαγορεύτηκε στο Ιράν. Είμαστε έτοιμοι να εγκαταλείψουμε αγορές που δεν είναι συμβατές με τις αρχές μας, γιατί δεν το κάνουμε για χρήματα. Οδηγούμαστε από την πρόθεση να φέρουμε καλό και να υπερασπιστούμε τα βασικά δικαιώματα των ανθρώπων, ιδιαίτερα σε μέρη όπου αυτά τα δικαιώματα παραβιάζονται.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι το Telegram είναι τέλειο. Ακόμη και το γεγονός ότι οι αρχές θα μπορούσαν να μπερδευτούν με το πού να στείλουν αιτήματα είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε. Αλλά οι ισχυρισμοί σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης ότι το Telegram είναι κάποιου είδους άναρχος παράδεισος είναι απολύτως αναληθή. Καταργούμε εκατομμύρια επιβλαβείς αναρτήσεις και κανάλια κάθε μέρα. Δημοσιεύουμε καθημερινές αναφορές διαφάνειας (όπως αυτό ή αυτό ). Έχουμε απευθείας τηλεφωνικές γραμμές με ΜΚΟ για την ταχύτερη διεκπεραίωση επειγόντων αιτημάτων εποπτείας.

Ωστόσο, ακούμε φωνές που λένε ότι δεν είναι αρκετό. Η απότομη αύξηση του αριθμού χρηστών του Telegram στα 950 εκατομμύρια προκάλεσε αυξανόμενους πόνους που διευκόλυνε την κατάχρηση της πλατφόρμας μας από τους εγκληματίες. Γι' αυτό έθεσα ως προσωπικό μου στόχο να διασφαλίσω ότι θα βελτιώσουμε σημαντικά τα πράγματα από αυτή την άποψη. Έχουμε ήδη ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία εσωτερικά και θα μοιραστώ μαζί σας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πρόοδό μας πολύ σύντομα.

 Ελπίζω ότι τα γεγονότα του Αυγούστου θα έχουν ως αποτέλεσμα να γίνει το Telegram —και η βιομηχανία κοινωνικής δικτύωσης συνολικά— ασφαλέστερη και ισχυρότερη. Ευχαριστώ και πάλι για την αγάπη και τα μιμίδια σας "

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις