ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ


 Πολλοί άνθρωποι προσθέτουν φύλλα δάφνης στα τρόφιμα, αλλά ξέρετε γιατί;
Όταν ρωτήθηκαν γιατί, κάποιοι απαντησαν: για γεύση στο φαγητό.

 Ξέρετε ότι αν βράσετε μερικά φύλλα δάφνης σε ένα ποτήρι νερό και το πιειτε, δεν θα έχει γεύση;
Τοτε, γιατί βαζουμε φύλλα δάφνης στο φαγητό μας;

Η προσθήκη φύλλων δάφνης στο κρέας μετατρέπει τα τριγλυκερίδια σε μονοακόρεστα λίπη.

Εάν έχετε φύλλα δάφνης, δεν χρειάζεστε φαρμακείο.
Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα φύλλα δάφνης έχουν πολλά οφέλη και βοηθούν στην απαλλαγή από πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας και ασθένειες.

Τα οφέλη του φύλλου δάφνης είναι:

*Το φύλλο δάφνης αντιμετωπίζει τις πεπτικές διαταραχές και βοηθά στην εξάλειψη της καούρας, της οξύτητας και της δυσκοιλιότητας.

*Ως ζεστό ρόφημα βοηθά στη ρύθμιση της κινητικότητας του εντέρου.

*Μειώνει το σάκχαρο στο αίμα και είναι αντιοξειδωτικό.

*Πίνοντας τσάι δάφνης για ένα μήνα, επιτρέπει στο σώμα να παράγει ινσουλίνη.

*Εξαφανίζει την κακή χοληστερόλη και ανακουφίζει τον οργανισμό από τα τριγλυκερίδια.

*Είναι πολύ χρήσιμη στη θεραπεία του κρυολογήματος, της γρίπης και του σοβαρού βήχα καθώς είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C.
Μπορείτε να βράσετε τα φύλλα και να εισπνεύσετε τον ατμό (ευκάλυπτος επίσης) για να απαλλαγείτε από τα φλέματα και να μειώσετε την ένταση του βήχα.

*Το φύλλο δάφνης προστατεύει την καρδιά και τον εγκέφαλο.

*Είναι πλούσιο σε οξέα όπως το καφεϊκό οξύ, η κερσετίνη, η ειγονόλη και η βαρτολινίδη, ουσίες που εμποδίζουν το σχηματισμό καρκινικών κυττάρων στο σώμα.

*Διωχνει την αϋπνία και το άγχος, εάν λαμβάνεται πριν τον ύπνο,  βοηθά να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε ήρεμα.

Πίνοντας ένα φλιτζάνι βρασμένα φύλλα δάφνης δύο φορές την ημέρα σπάει τις πέτρες στα νεφρά και θεραπεύει τις λοιμώξεις...

Ακριβώς όπως το σκόρδο και το τζίντζερ έτσι και τα φύλλα δάφνης είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας.















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις