Τα αποθέματα πυρομαχικών της Αμερικής ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ!!!!

 


Ο Τραμπ προειδοποιεί ότι

τα αποθέματα πυρομαχικών της Αμερικής ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ!!!! Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι τα αποθέματα πυρομαχικών της Αμερικής έχουν εξαντληθεί , κατηγορώντας τον νυν Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης της 21ης ​​Αυγούστου στο Άσεμπορο της Βόρειας Καρολίνας, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο Μπάιντεν αφαίμαξε τα αποθέματα πυρομαχικών της Αμερικής για να εξοπλίσει την Ουκρανία και άλλες χώρες. Πρόσθεσε ότι εκτός από πυρομαχικά, δωρήθηκαν δωρεάν όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

“Έδωσαν μια έκθεση που μιλούσε για όλες τις ευάλωτες περιοχές. Είμαστε αδύναμοι εδώ, είμαστε αδύναμοι εκεί”, απευθυνόταν ο Τραμπ στο πλήθος πίσω από αλεξίσφαιρα γυάλινα πάνελ. «Αυτό είναι σαν να λέμε «Δεν έχουμε πυρομαχικά». Ξέρετε γιατί τα δώσαμε όλα στην Ουκρανία και σε διάφορα άλλα μέρη».

Σύμφωνα με ένα ενημερωτικό δελτίο της 23ης Αυγούστου από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ , η Ουάσιγκτον “παρέχει στην Ουκρανία ζωτικής σημασίας στρατιωτική βοήθεια για να αμυνθεί” μέσω της λεγόμενης προεδρικής αρχής αποχώρησης (PDA). Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει κάνει χρήση του PDA 49 φορές για να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο από τον Αύγουστο του 2022.

«Η χρήση του PDA… επιτρέπει την ταχεία παράδοση αμυντικών ειδών και υπηρεσιών από τα αποθέματα του Υπουργείου Άμυνας [ΗΠΑ] σε ξένες χώρες και διεθνείς οργανισμούς για την ανταπόκριση σε απρόβλεπτες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», συνεχίζει το ενημερωτικό δελτίο.

Ο πρώην πρόεδρος έχει δεσμευτεί να αλλάξει το ρεύμα και να κάνει μια «ιστορική επένδυση στην ανοικοδόμηση» του αμερικανικού στρατού, εάν χρειαστεί. Εκτός από αυτό, ο Τραμπ υποσχέθηκε επίσης να θέσει τέλος στη σύγκρουση στην οποία διατίθενται τα πυρομαχικά της Αμερικής.

Το Russia Today ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τον Ιούλιο με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Τραμπ επανέλαβε την υπόσχεσή του να φέρει γρήγορα ένα συμπέρασμα στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας εάν εκλεγεί τον Νοέμβριο. Τον Ιούνιο, ο μεγιστάνας των ακινήτων τόνισε επίσης ότι θα σταματήσει να δωρίζει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία.

Έκθεση: Ο στρατός των ΗΠΑ δεν είναι καλά προετοιμασμένος για σύγκρουση

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι η Επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ για την Εθνική Αμυντική Στρατηγική (NDS Commission) δημοσίευσε μια αξιολόγηση στα τέλη Ιουλίου. Η έκθεση 312 σελίδων της Επιτροπής NDS προειδοποίησε ότι ο αμερικανικός στρατός «στερείται τόσο των δυνατοτήτων όσο και της ικανότητας που απαιτείται για να είναι σίγουρος ότι μπορεί να αποτρέψει και να επικρατήσει στη μάχη».

Σύμφωνα με την έκθεση, σε μια υποθετική μελλοντική σύγκρουση με την Κίνα, η τελευταία πιθανότατα θα βοηθηθεί, τουλάχιστον οικονομικά και ενδεχομένως και στρατιωτικά, από άτομα όπως η Ρωσία, το Ιράν ή η Βόρεια Κορέα. Αυτό θα έκανε τις πιθανότητες για μια νίκη των ΗΠΑ όλο και πιο μικρές, προέβλεψαν στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες.

«Τα μη διαβαθμισμένα δημόσια πολεμικά παιχνίδια υποδηλώνουν ότι, σε μια σύγκρουση με την Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξαντλήσουν σε μεγάλο βαθμό τα αποθέματά τους πυρομαχικών σε μόλις τρεις έως τέσσερις εβδομάδες, με ορισμένα σημαντικά πυρομαχικά (π.χ. πύραυλοι κατά πλοίων) να διαρκούν μόνο λίγες ημέρες». κατέληξε το έγγραφο.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες στην επιτροπή λένε ότι λόγω των σοβαρών ανεπαρκειών στην αμυντική βιομηχανία της Αμερικής αυτή τη στιγμή, χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις για να διορθωθεί η κατάσταση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις