Η Αλγερία εντάσσεται στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS...!!!

Η Αλγερία εντάσσεται στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS – Κυριαρχία του ανατολικού οικονομικού μπλοκ στη Δυτική Αφρική  

Η Αλγερία προχωρά

σε μια σημαντική οικονομική και διπλωματική κίνηση, εντασσόμενη στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS (New Development Bank – NDB), μια κίνηση που σηματοδοτεί την πρόθεσή της να εδραιώσει ισχυρότερες σχέσεις με τις χώρες της ομάδας BRICS.

Με την απόφαση αυτή, η Δύση αποκλείεται πλήρως από ένα πολύ μεγάλο μέρος της δυτικής Αφρικής, ενώ η ρωσική οικονομική σφαίρα επιρροής εδραιώνεται κυριολεκτικά σε έκταση 28 γεωγραφικών παραλλήλων και 20 μεσημβρινών επί της αφρικανικής ηπείρου, χωρίς συνοριακή διακοπή.

Τα κοιτάσματα ουρανίου του Νίγηρα και οι πρώτες ύλες ορυκτών καυσίμων της Αλγερίας βρίσκονται πλέον «εκτός εμβέλειας» για τη Δύση, με τη Ρωσία να διασφαλίζει την ασφάλεια και τη σταθερότητα των εν λόγω κρατών και τη δυνατότητά τους να τα εκμεταλλευτούν και να αναπτύξουν απρόσκοπτα την οικονομία τους.

Η Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS ιδρύθηκε το 2015 με στόχο τη χρηματοδότηση έργων υποδομής και βιώσιμης ανάπτυξης στις χώρες μέλη της.

Η τράπεζα αυτή διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στη στήριξη των αναπτυσσόμενων οικονομιών των BRICS, παρέχοντας χρηματοδότηση για έργα που στοχεύουν στη βελτίωση των υποδομών, της ενέργειας, της γεωργίας και άλλων τομέων που είναι καίριοι για την οικονομική ανάπτυξη.

 

 

Παρά το γεγονός ότι η Αλγερία δεν είναι ακόμη επίσημο μέλος των BRICS, η ένταξή της στην Αναπτυξιακή Τράπεζα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Αλγερία ακολουθεί το παράδειγμα χωρών όπως η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που πρώτα εντάχθηκαν στην τράπεζα πριν γίνουν πλήρη μέλη των BRICS.

Η συμμετοχή στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS δίνει στην Αλγερία πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους που μπορούν να χρηματοδοτήσουν μεγάλα έργα υποδομής και ανάπτυξης.

Η χώρα της βορειοδυτικής Αφρικής εξέφρασε πρόσφατα την επιθυμία της να ενταχθεί στην ομάδα των BRICS, με τα πρώτα βήματα ήδη να λαμβάνονται προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις