11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ MARFIN ! ! ! ΑΔΙΚΑΙΩΤΟΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ…

Υπόθεση Marfin: Δικαστικό «φρένο» στις αποζημιώσεις - Ανάμεσα στους νεκρούς  η Αιγιώτισσα έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου | tempo24.news 
 
Έντεκα χρόνια πέρασαν από εκείνο το μεσημέρι της 5η Μαΐου του 2010 όπου έχασαν την ζωή τους η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών (έγκυος 4 μηνών), ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, 36 ετών και η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών στην τραγωδία της Μarfin. 
 
 Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, εξωτερικοί χώροι και κείμενο
 
Έντεκα χρόνια και οι νεκροί της οδού Σταδίου μένουν αδικαίωτοι, οι δολοφόνοι τους παραμένουν ασύλληπτοι, η έρευνα είναι στο σκοτάδι με όποια κυβέρνηση κι αν πέρασε από τότε, με όποια δικαστική εξουσία κι αν ανέλαβε να εξιχνιάσει την υπόθεση. 
 
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροι
 
Η δικαστική διαδικασία κινήθηκε δύο ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο του εμπρησμού της Marfin, όταν έφτασε στα χέρια της αστυνομίας μία… ανώνυμη επιστολή που κατονόμαζε τρεις ανθρώπους για τα γεγονότα της Κερατέας και ανέφερε ότι είναι υπεύθυνοι για τον εμπρησμό της τράπεζας. 
 
 Υπόθεση Marfin: Μαρτυρίες σοκ στη δίκη
 
Η ίδια επιστολή αναφέρει τα ονόματά τους, τα στοιχεία των ταυτοτήτων τους, τα κινητά τους τηλέφωνα και τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων τους.
 
Σε μία απόπειρα να υπάρξουν ένοχοι, οδηγήθηκαν σε δίκες δύο άντρες. 
 
Ο Θεόδωρος Σίψας, 34 ετών, κατηγορήθηκε για «ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένης και εν απόπειρα, της εκρήξεως εκ της οποίας επήλθε θάνατος και κίνδυνος για ανθρώπους και ξένα πράγματα, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας διά εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του».
 
 Υπόθεση Marfin - Μεγάλες αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων..
 
Στο δικαστήριο δήλωσε πως «πήγα να βοηθήσω και τώρα με κατηγορούν για ένα έγκλημα που δεν έχω κάνει και μάλιστα τόσο βαρύ».
 
Ο δεύτερος, ο Παύλος Αντρέεβ, δήλωσε στο δικαστήριο ότι εύχεται πραγματικά να βρεθούν οι ένοχοι για τον εμπρησμό.
 
Οι δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν ομόφωνα από την έδρα στην δίκη που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2016.
 
Ωστόσο, καταδικαστικές αποφάσεις υπήρξαν και αφορούσαν στον διευθύνοντα σύμβουλος της Marfin, τον υπεύθυνος ασφαλείας του κτιρίου και τη διευθύντρια του καταστήματος για φόνο εξ αμελείας τριών υπαλλήλων, τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων και για παραλείψεις στα μέτρα πυρασφάλειας και στην εκπαίδευση του προσωπικού. 
 
Εικόνες Marfin στο Παρίσι: Μητέρα με μωρό εγκλωβίστηκαν σε μπαλκόνι σε  τράπεζα - Fosonline
 
Καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, οι δύο πρώτοι 22 ετών και η διευθύντρια του καταστήματος πέντε ετών και ενός μήνα.
 
Οι συγγενείς των θυμάτων κινήθηκαν νομικά κατά της τράπεζας και πέτυχαν αποζημιώσεις ύψους 1,1 εκατ. ευρώ στους συγγενείς του ενός θύματος και 720.000 ευρώ στους υπαλλήλους που εγκλωβίστηκαν στο κτίριο.
 
Πέρασαν 11 χρόνια από τότε, η Σταδίου έχει πάψει εδώ και καιρό να μυρίζει καμένο, αλλά δεν ξέρω πόσοι σκέφτονται τους νεκρούς της Μarfin όταν περνάν από τον αριθμό 23. 
 
Οι καταστηματάρχες λένε πως από τότε, κάποιοι διαδηλωτές σωπαίνουν όσο πλησιάζουν στο «σημείο»...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

  1. Κυκλοφορεί μια φήμη, οτι ο ενας απο τους εμπρηστές μαχαιρώθηκε και είναι νεκρός,
    και ήταν ράπερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μια αλλη οτι ο επικεφαλης εμπρηστης ηταν ο πιο πλουσιος ΜΚΟαρχης

      Διαγραφή
    2. ´Εναν επαγγελματία ανθρωπιστή, λακε του Σόρος σκέφτηκα, αλλα αυτό το «ήταν» που λές Συνωμοσιολόγε, με μπερδεύει. Πάντως πρέπει να ελεγχθεί εξονυχιστικά αυτός ο άνθρωπος, ακόμη κ το επίθετό του μου φαίνεται ύποπτο, οτι κρύβει άλλη καταγωγή και την καλύπτει με ένα αδιάφορο επίθετο.
      Capricorn ♑️

      Διαγραφή
  2. Αστυνόμος Μπέεεκας05 Μαΐου, 2021 22:03

    Αριστερά: Τό απόλυτο εργαλείο τής NWO. Έχει τήν ικανότητα νά πράττει τά απολύτως αντίθετα από αυτά πού διακυρήτει καί νά πείθει τούς βολεμένους τούς νεαρούς καί τούς προλετάριους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις