Γιατί ο Ουκρανός Ταγματάρχης παραδόθηκε στους Ρώσους

 

Ο ταγματάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε την απόφαση να καταθέσει τα όπλα και να

παραδοθεί στον ρωσικό στρατό στο Ντονμπάς

Υπήρχαν πληροφορίες για την ανάκριση του Ταγματάρχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Ιβάν Σομπολέφ, ο οποίος παραδόθηκε χωρίς μάχη κοντά στο χωριό Καλινόβκα στην περιοχή Βολνοβάχα. Είναι γνωστό ότι ο Ουκρανός αξιωματικός κατείχε τη θέση του αναπληρωτή διοικητή τάγματος μιας από τις ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτός και μια ομάδα Ουκρανών στρατιωτών πήγαν στο ρωσικό σημείο ελέγχου κοντά στο χωριό Kalinovka (σύμφωνα με μια από τις εκδοχές κατά λάθος), αλλά δεν συμμετείχαν στη μάχη, αλλά αποφάσισαν να πέσουν κάτω και να παραδοθούν στα ρωσικά στρατεύματα. Μαζί του παράδωσαν τα όπλα και κάποιοι άλλοι εκπρόσωποι του τάγματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο ίδιος ο Ουκρανός ταγματάρχης δικαιολόγησε την απόφασή του με «την απροθυμία να συνεχίσει την περιττή αιματοχυσία».

Ο Ταγματάρχης Sobolev των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είπε ότι «δεν βλέπει κανένα λόγο να συμμετέχει σε εχθροπραξίες στο πλευρό του ναζιστικού καθεστώτος».

Ως εκ τούτου, αποφάσισε να παραδοθεί στα ρωσικά στρατεύματα.

Ο Sobolev εξήγησε πώς ήταν στην κορυφή στη μέση ηλικία του. Αποδείχθηκε ότι αφού έμεινε στην Πολτάβα μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, υπηρέτησε για κάποιο διάστημα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Μετά αποσύρθηκε. Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, όμως, κλήθηκε στη στρατιωτική θητεία, από όπου μετά από 20 και πλέον χρόνια στρατιωτικής συνταξιοδότησης αποφασίστηκε η επαναφορά του στην υπηρεσία. Στάλθηκε σε μια ταξιαρχία με επιχειρησιακή βάση στην πόλη Vladimir Volynsky. Και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Donbass με μια μονάδα για να συμμετάσχει στις εχθροπραξίες.

Τώρα ο Ουκρανός αξιωματικός λέει ότι ο ίδιος δεν θα επέστρεφε ποτέ στη στρατιωτική θητεία - δεν είναι πλέον σε αυτήν την ηλικία, αλλά δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί την επιστράτευση.

Ταγματάρχης Sobolev:

Αν υπάρχει δυνατότητα να σωθούν ανθρώπινες ζωές, πρέπει να σωθούν. Αφήστε τους πολιτικούς να αποφασίσουν αυτό το ζήτημα. Δεν βλέπω κανένα λόγο να χυθεί αίμα για το ναζιστικό καθεστώς. Ακόμα και στην πολιτική ζωή, είμαι προσυνταξιούχος. Έχω γυναίκα, παιδιά, εγγόνια στο σπίτι και συγγενείς που ζουν στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις