ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ 25/03/22

 


Νέες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις χτυπήθηκαν στην Σαουδική Αραβία από τους Χούθι της Υεμένης με βαλλιστικό πύραυλο. Είναι η δεύτερη μετά από την προχθεσινή επίθεση. Όπως καταλαβαίνετε η τιμή του πετρελαίου θα πάρει την ανηφόρα, καθώς η Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι αδυνατεί να κάνει κάτι γι’αυτό.
 
 Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο
 
>Το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου είπε στα μέλη του ότι θα διπλασιάσει σχεδόν το μέγεθος του κεφαλαίου εκκαθάρισης, καθώς το χρηματιστήριο αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις από μια άνευ προηγουμένου σύντομη συμπίεση που έπληξε τις αγορές μετάλλων αυτόν τον μήνα. Η αύξηση της τιμής του νικελίου κατά 250% τον τελευταίο μήνα είναι ενδεικτική για την κρισιμότητα της κατάστασης και τι μπορεί να επιφέρει η αύξηση των μετάλλων στο χρηματιστήριο. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.
 
 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 
>Και ο πρωθυπουργός της Κροατίας "καλοχαιρέτησε" τον Τριντό στο Ευρωκοινοβούλιο!
 
>Χθες στη συνάντηση των μελών του ΝΑΤΟ πανηγύρισαν την νέα προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ. Στα κανάλια τα παπαγαλάκια, τα οποία δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το πετρέλαιο από το σαμπουάν, πανηγύριζαν και διατυμπάνιζαν την καταστροφή της Ρωσίας από αυτή την κίνηση. Δε γνωρίζουν όμως ότι τα νέα 15 δις κυβ. μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου, μαζί με τα υπάρχοντα 35 δις κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου, που ήδη έρχονταν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη, συνιστούν το ένα τρίτο των ποσοτήτων που καταναλώνει η Ευρώπη. Επίσης, το κόστος υγροποιημένου αερίου είναι πολλαπλάσιο του φυσικού αερίου που παρέχονταν από τη Ρωσία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο κόστος επιβάρυνσης των Χωρών. Επομένως, όλο αυτό είναι για τρύπα στο νερό και κανείς δε μιλά πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, οι οποίες παίζουν με τη φωτιά λόγω της αυτοχειρίας των ηγετών τους. Έρχεται ενεργειακή θύελλα, ειδικά εάν η Ρωσία αποφασίσει να κλείσει τις βάνες του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.
 
 Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
 
> Ινδία είπε όχι στα πλάνα της Βρετανίας για επίσκεψη αξιωματούχων της στο Δελχί για πειστούν και να ταχθούν κατά της Ρωσίας, με αποτέλεσμα το ταξίδι να ακυρωθεί τελευταία στιγμή!
 
 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "WhipLash347 Forwarded from VN uk-delegation-coming- cancelled- cancelled-last-minute/ persuade- Opindia India says no to high-powered UK delegation planning to visit Delhi to persuade govt against Russia, trip cancelled last minute Initially, the delegation was to visit to discuss the UK-India free trade deal, however, the purpose of their visit changed after Rus... 64 33 3 NS 10comments 436:58PM 43 6:58PM"
 
> Εφημερίδα που εκφράζει τις κυβερνητικές θέσεις της Κίνας ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Δεν υπάρχει νομική βάση για τις ΗΠΑ να επιβάλουν την ηγεμονία τους στη Ρωσία και την Κίνα σε σχέση με την Ουκρανία.
 
 Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Opinion SUBSCRIBE Cheng Jing and eon Zhang No legal basis for US to impose its hegemony on Russia and China over Ukraine Beijing siding with the US against Russia and will international too strong to accordance he and Nato can decide provide military assistance to Ukraine, state can do the same for Russia chooses to with whoeverit any other sovereign PICKS 1.2k Why.youcantrustSCMP ÛP uss humanitarian data Easter a crash dive 23Mar2022 CASE.A"
 
Το Πεκίνο είναι πολύ ισχυρό για να εκφοβιστεί στο πλευρό των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας και θα συναλλάσσεται με όποιον θέλει, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. 
 
Όπως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μπορούν να αποφασίσουν να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, έτσι και οποιοδήποτε άλλο κυρίαρχο κράτος μπορεί να κάνει το ίδιο για τη Ρωσία εάν το επιλέξει. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ.
 
>Σε αναπάντεχη μη ανακοινωθείσα επίσκεψη στην Ινδία προχώρησε ο υπουργός εξωτερικών της Κίνας, την πρώτη μετά την ένταση που είχε προκύψει τις δύο γειτονικές χώρες δύο χρόνια πριν με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν σημαντικά στρατεύματα στα σύνορα των δύο χωρών
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι δύο χώρες βλέπουν την σχέση τους μακροπρόθεσμα με προοπτική νίκης-νίκης και για τους δύο σε πολύπλευρες διαδικασίες με πνεύμα συνεργασίας.
 
Όπως αναφέρω στο σχόλιο μου στον Whiplash, πρέπει να δοθεί προσοχή σε αυτή η επίσκεψη. Δύο κορυφαία μέλη των BRICS έρχονται πολύ κοντά, καθώς γνωρίζουν ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός. Λύνοντας τις εντάσεις που έχουν μεταξύ τους, η Κίνα απελευθερώνει το δυτικό μέτωπο με την Ινδία και επικεντρώνεται πια στην Ταϊβάν. 
 
Φαίνεται πια πως τα μέλη των BRICS κάνουν διεργασίες που έχουν σαν στόχο την ισχυροποίηση της ένωσης και την δημιουργία νέου οικονομικού συστήματος απαλλαγμένο από το οικονομικό σύστημα της Καμπάλ. Γίνονται πολλά στο παρασκήνιο, καθώς όλοι επικεντρώνονται στην Ουκρανία. Είπαμε θα είναι παγκόσμιο.
 
 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο
 
>Πολύ σημαντική εξέλιξη που δεν θα αναφέρουν τα ουκρανικά κανάλια στην Ελλάδα είναι ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει προετοιμαστεί για την εκκένωση από το Κίεβο. Αυτό υποδεικνύεται από την απόφαση του Verkhovna Rada να υποστηρίξει την εισαγωγή τροπολογιών σε δύο νόμους: "Για τις κεντρικές αρχές" και "Σχετικά με το νομικό καθεστώς του στρατιωτικού νόμου". Συγκεκριμένα, εάν νωρίτερα η κυβέρνηση μπορούσε να βρίσκεται μόνο στο Κίεβο, τώρα το Υπουργικό Συμβούλιο μπορεί να μετακομίσει σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ουκρανίας. Φυσικά είναι περίεργο το γεγονός ότι αυτή η απόφαση ελήφθη με φόντο τις ηχηρές δηλώσεις από το γραφείο του Ζελένσκι για αντεπιθέσεις στην περιοχή της πρωτεύουσας και την περικύκλωση σχεδόν ολόκληρης της ομάδας των ρωσικών στρατευμάτων στις περιοχές Irpen, Bucha και Gostomel. Γεννιέται επομένως το ερώτημα: αν όλα είναι τόσο καλά κοντά στο Κίεβο και σε ορισμένες περιοχές τα ρωσικά στρατεύματα «πετάγονται πίσω» για 70 χιλιόμετρα, τότε γιατί δημιουργούνται νομικές βάσεις για την εκκένωση της κυβέρνησης;
 
 Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
 
>Ο Έλον Μασκ σε ένα post έκανε μία δημοσκόπηση στην οποία ρώτα τον κόσμο εάν το Twitter μένει πιστό στην αρχή της ελευθερίας του λόγου, τονίζοντας πως οι συνέπειες της δημοσκόπησης θα είναι πολύ σημαντικές. Χαρακτηριστικά σημείωσε «Παρακαλώ, ψηφίστε προσεκτικά». 
 
 Μπορεί να είναι στιγμιότυπο οθόνης 2 άτομα και κείμενο που λέει "WhipLash347 Forwarded from QuantumLight1111 Elon Musk @elonmusk 55m Free speech is essential to functioning democracy. Do you believe Twitter rigorously adheres to this principle? Yes No 204,850 votes 23 hours left 35.7% 4,255 64.3% 3,329 Elon Musk @elonmusk 11.3K The consequences of this poll will be important. Please vote carefully. 10:26 AM Mar 25, 2022 Twitter for iPhone 248 86 M 51 comments 33.6K 10:31AM" από το Twitter
 
Περίεργη και ενδιαφέρουσα η είδηση αυτή. Γίνεται προσπάθεια εξαγοράς; Κάποια κίνηση των Λευκών Καπέλων που θα «τιμωρήσει» την πλατφόρμα, η οποία έφτασε στο σημείο να κλείσει τον λογαριασμό του Προέδρου Τραμπ;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις