Η "ΠΑΓΙΔΑ" ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ....!!!

Κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων μετά το μπαράζ τυφλών  επιθέσεων της Χαμάς με ρουκέτες - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online 

Η κίνηση του ισραηλινού στρατού να ανακοινώσει την έναρξη των χερσαίων επιθέσεων κατά της Χαμάς στην

Λωρίδα της Γάζας και η λίγο μετά ανάκλησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τελικά είχε ως αποτέλεσμα την διάλυση ενός μεγάλου κομματιού των χερσαίων δυνάμεων των Παλαιστινίων καθώς και σειράς τούνελ από το σύστημα "ΜΕΤΡΟ" της Χαμάς που διατρέχει την περιοχή.

Η επικείμενη χερσαία επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας ανακοινώθηκε από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις το βράδυ της Πέμπτης και είχε ως αποτέλεσμα την απαγκίστρωση των δυνάμεων της Χαμάς από τα σημεία που είχαν αναπτυχτεί στην Λωρίδα της Γάζας και την συγκέντρωση αυτών στα υπόγεια τούνελ.

Έτσι οι Ισραηλινοί ώθησαν την Χαμάς να συγκεντρώσει τις διεσπαρμένες δυνάμεις της σε συγκεκριμένους υπόγειους χώρους που όπως φαίνεται ήταν ήδη γνωστοί στην Ισραηλινή Αεροπορία η οποία με τη σειρά της τους κατέστρεψε.

Με το τέχνασμα τους οι Ισραηλινές Ένοπλές Δυνάμεις κατάφεραν να διαχωρίσεις τους μαχητές της Χαμάς από τους αμάχους και να τους βομβαρδίσει με τις λιγότερο παράπλευρες απώλειες.

Στην αεροπορική επιχείρηση συμμετείχαν 160 αεροσκάφη και ελικόπτερα τα οποία απογειωθήκαν ταυτοχρόνως από 6 αεροπορικές βάσεις και έπληξαν 150 στόχους στο βόρειο τμήμα της Γάζας με 450 πυρομαχικά εντός 45 λεπτών.

 

 

 

Το υπόγειο δίκτυο με σήραγγες είχε κατασκευαστεί μετά τον πόλεμο του 2014 στη Λωρίδα της Γάζας. Μετά τις αναφορές περί χερσαίας επέμβασης στον παλαιστινιακό θύλακα, η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ έστειλαν μαχητές οπλισμένους με αντιαρματικούς πυραύλους και όλμους για να προετοιμαστούν για την εισβολή που δεν ήρθε ποτέ. Μόλις μπήκαν στις σήραγγες, ουσιαστικά έπεσαν στην παγίδα των ισραηλινών αεροσκαφών, ενώ άγνωστο παραμένει πόσοι σκοτώθηκαν.

Δημοσιογράφος των Times του Ισραήλ, απευθύνθηκε στον εκπρόσωπο του στρατού για την ανάρτηση στο twitter και πληροφορήθηκε ότι δεν υπήρχαν ισραηλινά στρατεύματα στη Γάζα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του δημοσιογράφου, τα στρατεύματα, τα άρματα μάχης και ο οπλισμός ήταν κοντά στα σύνορα, αλλά από την πλευρά του Ισραήλ.

Eν καιρώ πολέμου ακόμα και τα ΜΜΕ γίνονται εργαλείο είτε στρατιωτικής προπαγάνδας είτε παραπληροφόρησης του εκάστοτε αντιπάλου αλλά δυστυχώς και της κοινής γνώμης με σκοπό τη νίκη. Όπως αναφέρει η Jerousalem Post, η ανακοίνωση μέσω twitter περί χερσαίας εισβολής ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα ήταν παραπλανητική.

Μάλιστα, πάντα κατά την ισραηλινή εφημερίδα, στο “κόλπο” συμμετείχε και ο ίδιος ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου αφήνοντας με δηλώσεις του να εννοηθεί ότι επίκειται μεγάλη επίθεση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις