Είναι Εδώ

 

Τα Λευκα Καπελα

το Σάββατο δέσμευσαν και σκότωσαν «ειρηνευτές» του ΟΗΕ και ένα λεωφορείο επίδοξων παράνομων ψηφοφόρων που προσπάθησαν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες κοντά στο Nogales της Αριζόνα, ένα από τα έξι σημεία εισόδου της πολιτείας και μια δημοφιλής είσοδος παρανόμων που ελπίζουν να αποφύγουν εμπλοκές με τοπικούς πράκτορες επιβολής του νόμου και συνοριακής περιπολίας. Η γειτονιά, ένας διάδρομος διακίνησης ναρκωτικών, είναι τώρα μια είσοδος στην οποία τα στρατεύματα του ΟΗΕ επιδιώκουν να οδηγήσουν τους παράνομους στο έδαφος των ΗΠΑ για να εγγραφούν για να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Πηγή από το γραφείο του στρατηγού Eric M. Smith είπε ότι τα Λευκα Καπελα ανέμεναν παρέμβαση του ΟΗΕ από τότε που ενέπλεξαν την κρεμασμένη πλέον Linda Thomas-Greenfield σε ένα σχέδιο που επέτρεπε στον ΟΗΕ να παρακολουθεί τις επερχόμενες εκλογές. Ωστόσο, στις συζητήσεις της με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Ζαν-Πιερ Λακρουά, δεν αναφέρθηκε ότι τα «Μπλε Κράνη» του ΟΗΕ διέσχιζαν τα σύνορα παράνομους και τους συνόδευαν στα γραφεία του Τμήματος Μηχανοκίνητων Οχημάτων για να λάβουν άδειες οδήγησης και κάρτες εγγραφής ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με την πηγή μας, ο στρατηγός Smith την περασμένη εβδομάδα έλαβε μια αξιόπιστη πληροφορία που ισχυριζόταν ότι μια «προσπάθεια ανθρωπιστικής βοήθειας» του ΟΗΕ, αποτελούμενη κυρίως από γαλλικές δυνάμεις, είχε προσγειωθεί στην Πόλη του Μεξικού και θα μετέφερε 500 παράνομους με 10 λεωφορεία πάνω από τα σύνορα στις 17 Αυγούστου και στη συνέχεια θα έφερνε τους στα γραφεία της MVD στις Nogales, Sierra Vista και Green Valley. Ο υποστηρικτής του στρατηγού είπε ότι η διευθύντρια του Υπουργείου Μεταφορών της Αριζόνα, Τζένιφερ Τοθ, είχε στελεχώσει τα γραφεία με εγγεγραμμένους Δημοκρατικούς που ευνοούσαν την ένταξη και τα ανοιχτά σύνορα.

Η Τοθ διορίστηκε στη θέση της από την αείμνηστη Kattie Hobbs τον Μάρτιο του 2023, έξι μήνες πριν συλληφθεί και εκτελεστεί για προδοσία. Το επιτελείο του στρατηγού, είπε η πηγή μας, διερεύνησε το ιστορικό της Τοθ και ανακάλυψε ότι αυτή και η Χομπς είχαν κάτι περισσότερο από εργασιακή σχέση. ήταν στενοί φίλοι και πιθανώς εραστές. Οπλισμένος με αυτές τις πληροφορίες, ο στρατηγός ανέπτυξε Πεζοναύτες στην κατοικία της Τοθ την περασμένη Τετάρτη, αλλά εκείνη δεν ήταν στο σπίτι ή στον τόπο της επιχείρησής της. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι πεζοναύτες εξακολουθούν να την αναζητούν.

Παρόλα αυτά, ο στρατηγός έστειλε δύο διμοιρίες πεζοναυτών στο Nogales το απόγευμα της Πέμπτης, διατάσσοντάς τους να στήσουν ενέδρα στη συνοδεία παρανόμων και να συλλάβουν ή να «εξολοθρεύσουν» το προσωπικό του ΟΗΕ—αν αποτελούσαν επικείμενη απειλή ή εισέρχονταν παράνομα στις ΗΠΑ.

Όταν έφτασαν στην παραμεθόρια πόλη, οι πεζοναύτες ανακάλυψαν πού πίστευαν ότι θα γινόταν η εισβολή. Μισό μίλι βορειοδυτικά του λιμανιού εισόδου Nogales-Mariposa, κάποιος είχε γκρεμίσει ένα τμήμα πλάτους 20 ποδιών του φράχτη των συνόρων και το σύρμα μπροστά του. Ένα ιχνηλατημένο όχημα—ενας εκσκαφέας ή γερανός—είχε αφήσει βαθουλώματα στο έδαφος.

«Αυτό ήταν μερικές χιλιάδες πόδια από το λιμάνι εισόδου με το πιο βαρύ προσωπικό, αλλά με κάποιο τρόπο κάποιος πήρε μηχανήματα εκεί έξω απαρατήρητος και γκρέμισε τον φράχτη; Δεν έχει νόημα. Πώς θα μπορούσε η CBP να χάσει μια κενή τρύπα; Υποδηλώνει ότι εμπλέκονται, αλλά και αυτό δεν έχει κανένα νόημα, γιατί αν ήταν, τότε γιατί δεν θα τους ξεκαθαρίσουν από το επίσημο σημείο εισόδου;» είπε η πηγή μας.

Μη γνωρίζοντας ποιον να εμπιστευτούν, οι πεζοναύτες αποφάσισαν να μην ειδοποιήσουν την CBP για την ανακάλυψή τους και περίμεναν όποιον διέσχιζε το δρόμο τους. Κατά τη διάρκεια του 72ωρου  ούτε ένα περιπολικό CBP δεν πλησίασε τη θέση τους.

«Πολύ περίεργο. Αυτή η περιοχή υποτίθεται ότι περιπολείται τακτικά», είπε η πηγή μας.

Στις 4:00 το πρωί του Σαββάτου, οι Πεζοναύτες εντόπισαν τρία λεωφορεία να πλησιάζουν το κενό του φράχτη. Ήταν γεμάτοι με παράνομους και οδηγήθηκαν από άνδρες που φορούσαν μπλε κράνη με το «UN» σε λευκό διάτρητο και στις δύο πλευρές.

Οι πεζοναυτες οπλισμένοι με πολυβόλα 0,50 και εκτοξευτές χειροβομβίδων Mk19 εισήλθαν γρήγορα και σχημάτισαν έναν αδιαπέραστο αποκλεισμό που εμπόδισε τα λεωφορεία να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Πεζοναύτες φώτισαν τα λεωφορεία με προβολείς, τυφλώνοντας τους οδηγούς και τους επιβαίνοντες, και από ένα μεγάφωνο, τους διέταξαν να αντιστρέψουν την πορεία τους ή να πυροβοληθούν ως εχθροί μαχητές. Ο επικεφαλής οδηγός του λεωφορείου, μιλώντας αγγλικά με παχιά γαλλική προφορά, φώναξε ζητώντας άδεια να πλησιάσει τους πεζοναύτες για να διαπραγματευτεί μια δίκαιη λύση.

«Μόνο εσύ, χωρίς όπλα», του είπε ο υπεύθυνος πεζοναύτης.

Ο άοπλος με το Μπλε Κράνος κράτησε τα χέρια του πάνω από το κεφάλι του καθώς πλησιασε προς τους Πεζοναύτες και μετά εξήγησε ότι του είχε δοθεί ρητή και νόμιμη άδεια να φέρει 140 «πολιτικούς πρόσφυγες» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είχε μάλιστα ένα δελτίο άδειας υπογεγραμμένο από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και την Καμάλα Χάρις, Τσάρο των Συνόρων.

«Δεν αναγνωρίζουμε την εξουσία τους, και μόλις μπήκες παράνομα στις ΗΠΑ και θα έρθεις μαζί μας», τον ενημέρωσε ο επικεφαλής πεζοναύτης. «Αν αυτά τα λεωφορεία δεν γυρίσουν, θα έρθετε όλοι μαζί μας».

«Μπλοφάρεις», είπε το Μπλε Κράνος. «Βρίσκονται ακόμα στο Μεξικό και δεν μπορείς να μπεις στο Μεξικό ή να ρίξεις μια σφαίρα πέρα ​​από τα σύνορα χωρίς να δημιουργήσεις διεθνές επεισόδιο».

 Ο υπεύθυνος πεζοναύτης έκανε χειρονομία στον πεζοναύτη που ειχε τον εκτοξευτήρα χειροβομβίδων Mk19. Ένα δευτερόλεπτο αργότερα, το μολύβδινο λεωφορείο εξερράγη σε μια βολίδα, που χτυπήθηκε από τρεις χειροβομβίδες. Δύο ακόμη μπλε κράνη αναδύθηκαν από το λεωφορείο, το ένα έτρεχε προς την πίσω πόρτα και το άλλο εψαχνε το αυτόματο τουφέκι του. Το μπλε κράνος του δεν προσέφερε καμία προστασία από σφαιρα 0,50 που κόντεψε να κόψει το κεφάλι του.

«Είσαι ένας ανόητος», είπε το Μπλε Κράνος στον υπεύθυνο πεζοναύτη. «Μόλις σκότωσες 40 αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά».

«Δεν πρέπει να υπάρχουν παιδιά σε αυτά τα λεωφορεία. Τα παιδιά δεν μπορούν να ψηφίσουν», απάντησε ο πεζοναύτης. «Γυρίστε αυτά τα λεωφορεία, αλλιώς πεθάνουν. Ούτε τα μπλε κράνη είναι ευπρόσδεκτα εδώ».

«Θα τους πω να φύγουν. Όχι άλλο φόνο», είπε το επικεφαλης μπλε κρανος.

Η πηγή μας είπε ότι τα λεωφορεία εκαναν αναστροφη κι εφυγαν γρήγορα από τα σύνορα.

«Κρατήσαμε επ’ αόριστον τον στρατιώτη του ΟΗΕ, έναν υπολοχαγό Philip Dubois. Λέει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για σχέδια παρέμβασης στις εκλογές. Επιμένει ότι συνόδευε πολιτικούς πρόσφυγες, αλλά δεν ξέρει γιατί του ζητήθηκε να περάσει μέσα από μια μεγάλη τρύπα σε έναν φράχτη. Είπε επίσης ότι δεν υπήρχαν ποτέ δέκα λεωφορεία, μόνο τρία, κάτι που είμαστε σίγουροι ότι είναι ψέμα. Και ο φόβος μας είναι ότι επτά λεωφορεία μπήκαν σε άλλο μέρος. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια των συνόρων και την ακεραιότητα της ψήφου», είπε, προσθέτοντας ότιτα Λευκα Καπελα θα είναι σε επιφυλακή για περαιτέρω εχθρικές καταπατήσεις.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις