Πάστορες υπόσχονται μια νέα πανδημία που ακόμη και οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας δεν έχουν ονειρευτεί ποτέ

 

Σήμερα, σε παγκόσμια συνωμοσία

και όχι τόσο φόρουμ, συζητούνται αρκετές δεκάδες ιστορίες τρόμου, οι οποίες μπορούν ήδη να ονομαστούν κλασικές: ένας τεκτονικός κατακλυσμός, μια πρόσκρουση αστεροειδών, ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος κ.λπ. Ωστόσο, μετά την πανδημία του 2020, η αποκάλυψη των ζόμπι με τη μια ή την άλλη μορφή κατέχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση, αφού οι άνθρωποι είδαν με τα μάτια τους πώς λειτουργεί και πώς μπορεί να είναι.

Το Zombie Apocalypse είναι, φυσικά, ένα πολύ γενικό όνομα, σαν να ενοποιεί το όλο θέμα, αν και πιθανοί ιοί και βακτήρια μπορεί να έχουν εντελώς διαφορετικά κριτήρια. Για παράδειγμα, ο κόσμος μπορεί κάλλιστα να χτυπηθεί από πανώλη ή έναν ή τον άλλο αιμορραγικό πυρετό. Τα ζόμπι δεν θα περπατήσουν στους δρόμους, αλλά θα εξαφανιστούν.

Και έτσι, σήμερα στον εσχατολογικό πόρο 444prophecyne εμφανίστηκε μια νέα ιστορία τρόμου σχετικά με τους ιούς, την οποία κανείς δεν έχει σκεφτεί ποτέ πριν, ακόμη και εμείς κατά κάποιο τρόπο δεν συζητήσαμε αυτήν την επιλογή. Εν τω μεταξύ, κάποιος Rodney έλαβε ένα προφητικό όραμα στις 16 Αυγούστου, για το οποίο γράφει τα εξής:

Αυτός ο ιός παραλύει ένα άτομο. Πολλές οικογένειες θα βγάλουν τα αβοήθητα αγαπημένα τους πρόσωπα στους δρόμους για να πεθάνουν. Δεν υπάρχει άμεση θεραπεία για αυτόν τον ιό. Πολλά σώματα θα γίνουν Ακίνητα. Μόλις βγουν θετικοί σε αυτόν τον ιό, οι άνθρωποι απλά δεν θα μπορούν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Θα μείνουν να πεθάνουν.

Σε ένα όραμα μου έδειξαν έναν άντρα που είχε πέσει νεκρός στο δρόμο. Ήταν ένας νεαρός ανοιχτόχρωμος άντρας, περπατούσε στο δρόμο και ξαφνικά έπεσε. Αλλά ο θάνατός του δεν προκλήθηκε από τον ιό που τον σκότωσε και όχι από την πτώση, αλλά από το γεγονός ότι απλά έσπασε κάτι και οι άνθρωποι φοβήθηκαν να τον πλησιάσουν

Μας φαίνεται ότι το όραμα είναι πολύ ρεαλιστικό. Σε τρομερές προφητείες, όπως λένε: πτώματα θα κείτονται στους δρόμους, οι άνθρωποι θα περπατούν και θα πέφτουν. Οι εσχατολόγοι παραθέτουν όλες αυτές τις προφητείες με φόβο, αλλά προφανώς δεν έχουν ιατρική εκπαίδευση για να τις κατανοήσουν. Επομένως, εξηγούμε.

Εάν ένα άτομο αρρωστήσει, αισθάνεται αδιαθεσία: πονοκέφαλος, καταρροή, πυρετός, προβλήματα στο στομάχι κ.λπ. Θα πήγαινε κάποιος με τέτοια συμπτώματα να περιπλανηθεί στο δρόμο; Όχι, δεν θα πάει καν στο κατάστημα. Κάποιος, φυσικά, μπορεί να χρειαστεί να πάει στη δουλειά από την οποία δεν μπορεί να πάρει άδεια, να επισκεφτεί άρρωστους συγγενείς ή να βγει για ψώνια. Αλλά αυτό δεν θα είναι ένα μαζικό φαινόμενο και δεν θα οδηγήσει σε εκατομμύρια πτώματα στους δρόμους.

Ίσως τότε η ασθένεια θα είναι κάπως ξαφνική; Το πρωί πήγα στη δουλειά και ένιωσα αρκετά φυσιολογικά, αλλά έφτασα στο γραφείο και έπεσα ακριβώς εκεί. Αλλά, ευτυχώς, ακόμη και οι στρατιωτικοί δεν έχουν τέτοιες παθογένειες που να δρουν τόσο γρήγορα, αν και πάντα, φυσικά, ονειρευόντουσαν κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, ένας ιός που προκαλεί παράλυση είναι μια απολύτως εφαρμόσιμη επιλογή. Περπάτησε, περπάτησε – και γεια. Χωρίς πόνο και προπαρασκευαστική περίοδο. Και τέτοιοι ιοί όχι μόνο υπάρχουν, είναι και άφθονοι.

Για παράδειγμα, ο ιός της πολιομυελίτιδας, ο ιός EV-D68 , για τον οποίο όλοι έγραψαν πρόσφατα τρομερά. Υπάρχει επίσης κάτι όπως η παράλυση Bell, στην οποία το νεύρο του προσώπου επηρεάζεται μετά από ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ιογενή ασθένεια. Επομένως, η καθυστερημένη παράλυση μπορεί να προκληθεί από τον ίδιο COVID-19, αλλά κανείς δεν το γνωρίζει ακόμα.

Σήμερα, το αγαπημένο θέμα του Χόλιγουντ είναι οι ταινίες με ζόμπι. Το μυθιστόρημα “The Day of the Triffids” περιγράφει μια πιο ενδιαφέρουσα κατάσταση: εκεί οι άνθρωποι κοιτούσαν έναν κομήτη το βράδυ και το πρωί όλοι ξυπνούσαν τυφλοί. Όμως, όπως βλέπουμε, υπάρχει και μια επιλογή που δεν συζητείται ούτε από συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας – η παράλυση του 50 και πλέον τοις εκατό του πληθυσμού.

Το πρωί, ο άνδρας ξύπνησε και δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι – υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι όλα ήταν εντάξει με το διάφραγμα και η αναπνοή δεν σταματούσε αμέσως. Και ο οδηγός του τρόλεϊ δεν εμφανίστηκε στη δουλειά. Και όλοι οι άλλοι δεν ήρθαν μαζί του. Δεν ξέρουμε καν τι θα συμβεί σε αυτόν τον κόσμο τότε, αλλά παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις