Η Τσεχία με ρωσικά χρήματα θα αγοράσει πυρομαχικά για την Ουκρανία για να σκοτώσει Ρώσους στρατιώτες και αμάχους!


 Η Τσεχική Δημοκρατία

ανακοίνωσε σήμερα διαμέσου του υπουργείου Άμυνας ότι θα χρησιμοποιήσει μέρος από τους τόκους από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, που είναι «παγωμένα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να αγοράσει περισσότερα πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος για την Ουκρανία!

Με λίγα λόγια θα χρησιμοποιήσει ρωσικά χρήματα για να αγοραστούν πυρομαχικά τα οποία θα σκοτώσουν Ρώσους στρατιώτες και Ρώσους αμάχους από τη στιγμή που οι Ουκρανοί τα χρησιμοποιούν χωρίς δισταγμό και χωρίς διακρίσεις εντός του ρωσικού εδάφους.

Δυτικές χώρες έχουν μπλοκάρει ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 300 δισ. δολαρίων αμέσως μετά την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, το Φεβρουάριο 2022.

Οι χώρες της ΕΕ παίρνουν τους τόκους από τα περιουσιακά στοιχεία –στα οποία περιλαμβάνονται ομόλογα και άλλα χρεόγραφα που είχε αγοράσει η ρωσική κεντρική τράπεζα- και τους καταθέτουν σε ένα ταμείο της ΕΕ για βοήθεια προς την Ουκρανία.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ συμφώνησαν τον Ιούνιο να χρησιμοποιήσουν 1,4 δισ. ευρώ από τα κέρδη, που δημιουργούνται από τα περιουσιακά στοιχεία, για να αγοράσουν όπλα και να συνεχίσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Το τσεχικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι μέρος των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί για να αγορασθούν πυρομαχικά πυροβολικού για την Ουκρανία απ’ όλο τον κόσμο.

Η Ουκρανία παρέλαβε τον Ιούνιο την πρώτη αποστολή στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας και οι παραδόσεις συνεχίζονται κάθε μήνα, δήλωσαν Τσέχοι αξιωματούχοι.

«Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για να υποστηρίξουμε γρήγορα και αποτελεσματικά την Ουκρανία», αναφέρεται σε δήλωση του υπουργείου.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «κλοπή» το σχέδιο για τη χρήση τόκων από «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία και δήλωσε ότι θα αναλάβει νομική δράση σε βάρος οποιουδήποτε εμπλέκεται σ’αυτό.

Οι δυτικές χώρες δημιουργούν ένα προηγούμενο οποίο θα το βρουν μπροστά τους.

Η ενέργεια αυτή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και για το αμερικανικό δολάριο καθώς Ρωσία και Κίνα θα επιταχύνουν τους ρυθμούς αποδολαριοποίησης και την σχεδιαζόμενη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος το οποίο θα χρησιμοποιούν οι χώρες-μέλη των BRICS.

Στο μέλλον τίποτα δεν θα εμποδίζει να συμβεί το ίδιο πράγμα σε περιουσιακά στοιχεία δυτικών χωρών με οποιαδήποτε αφορμή.

Η διεθνής οικονομική τάξη θα καταρρεύσει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. "THE BEST NAME"
    H τσεχια ειναι γερμανια εδω και 15-20 χρονια, δεν κανουν πλεον κουμαντο τσεχοι εκει αλλα γερμανοι, καμια διαφορα με το βερολινο.
    Και ωραια χωρα για ξεπλυμα ( D ) χρηματος....ξερουν αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις