Η Μόσχα προκάλεσε πρόβλημα στις ΗΠΑ πουλώντας τόνους χρυσού στην Κίνα


 Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ έφτασε πρόσφατα σε νέο επίπεδο ρεκόρ - το χρέος σε κρατικά ομόλογα ξεπέρασε τα 35 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ενώ η Ουάσιγκτον συνεχίζει να συσσωρεύει χρέη, το Πεκίνο έχει βρει μια χρήση για τα αμερικανικά ομόλογα, σύμφωνα με το υλικό Κινέζων αναλυτών, τη μετάφραση του οποίου δημοσιεύει η Pravda.Ru.

«Τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους, η Κίνα μείωσε τις επενδύσεις της σε κρατικό χρέος των ΗΠΑ συνολικού ύψους 113 δισεκατομμυρίων δολαρίων», σημειώνει ο συντάκτης της ανασκόπησης στην πλατφόρμα Sohu.

Οι κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας έχουν αλλάξει σημαντικά το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ως αποτέλεσμα, η εμπιστοσύνη στα δυτικά νομίσματα και ομόλογα μειώνεται. Παράδειγμα αποτελεί η Κίνα, η οποία τα τελευταία χρόνια ξεφορτώνεται συστηματικά τα αμερικανικά ομόλογα και χρησιμοποιεί ενεργά τα κεφάλαια που λαμβάνει από την πώλησή τους. 

Το Πεκίνο αγοράζει ενεργά χρυσό, πληρώνοντάς τον με τα έσοδα από την πώληση των αμερικανικών ομολόγων. Το μεγαλύτερο μέρος του πολύτιμου μετάλλου προέρχεται από τη Ρωσία, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χρυσού στον κόσμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις