ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ρόμπερτ Φ. Κένεντι: «Αποσύρομαι από τις 10 κρίσιμες εκλογικά πολιτείες – Στηρίζω τον Ντ.Τραμπ»

 Ρόμπερτ Φ. Κένεντι: «Αποσύρομαι από τις 10 κρίσιμες εκλογικά πολιτείες – Στηρίζω τον Ντ.Τραμπ»  – Δείτε το διάγγελμά του

Διάγγελμα προς

τον αμερικανικό λαό έδωσε ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ στο οποίο εξήγησε τους λόγους που αποσύρεται  από την διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου ανακοινώνοντας ταυτόχρονα και επίσημα την στήριξή του στον υποψήφιο του ρεπουμπλικανικού κόμματος Ντόναλντ Τραμπ.΄

Πρόκειται για μία πολιτική κίνηση υψίστης σημασίας που ευνοεί στον μέγιστο βαθμό το Ν.Τραμπ αφού ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ αντλούσε ψήφους από την εκλογική «δεξαμενή» του πρώην Αμερικανού προέδρου καθώς οι απόψεις τους και η πολιτική τους στάση συμπίπτουν σχεδόν ολοκληρωτικά.

Να υπενθυμιστεί ότι με βάση το μέσο όρο των δημοσκοπήσεων ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ αποσπούσε 5-6% από το σύνολο των Αμερικανών ψηφοφόρων.

Στο διάγγελμά του που έδωσε είπε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα ήταν το «σπίτι» του από μικρό παιδί. Ήταν «το κόμμα του πατέρα μου, του θείου μου, το κόμμα στο οποίο ορκίστηκα τη δική μου πίστη, πριν καν φτάσω σε ηλικία για να ψηφίσω».

Πρόσθεσε ότι οι Δημοκρατικό μάχονταν «ενάντια στον αυταρχισμό, στη λογοκρισία, στην αποικιοκρατία, στον ιμπεριαλισμό και τους άδικους πολέμους. Ήμασταν το κόμμα της εργασίας».

Κατά τον Κένεντι, αυτό άλλαξε τα τελευταία χρόνια: «Είχε γίνει το κόμμα του πολέμου, της λογοκρισίας, της διαφθοράς, της μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας, της μεγάλης τεχνολογίας… και του μεγάλου χρήματος.

» Όταν εγκατέλειψε τη δημοκρατία ακυρώνοντας τις προκριματικές εκλογές για να αποκρύψει τη γνωστική παρακμή του εν ενεργεία προέδρου, εγκατέλειψα το κόμμα για να κατέβω ως ανεξάρτητος».

Δείτε το διάγγελμα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις