ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩTΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ RON KLAIN

 

Ο πρώην αρχηγός του προσωπικού

του Λευκού Οίκου, Ρον Κλέιν, καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση την Παρασκευή, αφού ένα στρατιωτικό δικαστήριο στο Γκουαντάναμο τον έκρινε ένοχο για συνωμοσία, τη μικρότερη από τις δύο κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Ένας επιπόλαιος Κλέιν εμφανίστηκε στο πλευρό του συνηγόρου -βετεράνου δικηγόρου ποινικής υπεράσπισης και ανώτερου συνεργάτη μιας αναγνωρισμένης δικηγορικής εταιρείας της Νέας Υόρκης- που αυτοπροσδιορίστηκε ως Τζέρεμι Βαρθολομαίος και είπε ότι θα μιλούσε εκ μέρους του Κλέιν κατά τη διάρκεια του δικαστηρίου. Αμέσως ζήτησε να διενεργηθεί κακοδικια, λέγοντας ότι ο Κλέιν δεν μπορούσε να κριθεί ένοχος για προδοσία ή συνωμοσία για τη διάπραξη εκλογικής νοθείας, επειδή ο πελάτης του, αν και επικεφαλής του προσωπικού και ανώτερος σύμβουλος στην εκστρατεία Μπάιντεν, ήταν μια ανίσχυρη, αναποτελεσματική μαριονέτα του οποίου οι τίτλοι ήταν τυπικοι. Ο Κλέιν, είπε, είχε «μειωμένη νοημοσύνη» και ήταν διανοητικά ανίκανος να σχεδιάσει σχέδια που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

«Πρώτον, απορρίπτω αυτό το δικαστήριο ή την επιτροπή, όπως το αποκαλείτε ως αντισυνταγματικό. Οποιασδήποτε απόδειξεις εναντίον του πελάτη μου, τις οποίες δεν έχω δει από τότε που το στρατοδικείο προφανώς θεωρει οτι εχει...ειναι αδικες. Ετοίμασα μια πρόταση που ζητά μια αναιρεση», είπε ο Βαρθολομαίος.

Ο αντιναύαρχος Darse E. Crandall έριξε μια ματιά στο έγγραφο. "Το αίτημα απορρίφθηκε. Μπορείτε να υποστηρίξετε τα στοιχεία μετά την παρουσίασή τους».

«Αυτό είναι ακατάλληλο, ναύαρχε. Πώς μπορώ ενδεχομένως να αντικρούσω στοιχεία που δεν είχα την ευκαιρία να αναθεωρήσω σε βάθος;»

Ο ναύαρχος Crandall σχολίασε την ερώτηση. «Λέτε ότι ο κρατούμενος Κλέιν είναι διανοητικά ανάπηρος, ωστόσο είναι ο ίδιος δικηγόρος — από την τάξη του Χάρβαρντ, όχι λιγότερο, του 1982. Αποφοίτησε από τους κορυφαιους της τάξης του Λυκείου και ήταν στην ομάδα Brain Game του σχολείου. Καθοδήγησε τον Ομπάμα για το πώς να οργανωσει το 2008 και το 2012. Έχει μια μακρά λίστα με πνευματικά επιτεύγματα».

«Ο πελάτης μου είναι «book smart» και έχει φωτογραφική μνήμη. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να μπορείς να απαγγέλλεις ονόματα, ημερομηνίες και μέρη και στην ικανότητα να επινοείς περίπλοκες συνωμοτικές πλοκές για τις οποίες τον κατηγορείς», υποστήριξε ο Βαρθολομαίος.

«Θα δούμε», είπε ο ναύαρχος.

Κάλεσε τον μοναδικό του μάρτυρα, τον Rufus Gifford, ο οποίος από το 2013 έως το 2017 υπηρέτησε ως πρέσβης των ΗΠΑ στη Δανία. Πριν από αυτό, ήταν στην ανώτερη ηγετική ομάδα της εκστρατείας επανεκλογής του Προέδρου Ομπάμα το 2012. Ήταν επίσης ανώτερο στέλεχος της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής.

Υπό άμεση εξέταση, ο Gifford κατέθεσε ότι είχε αποσυρθεί από την πολιτική όταν ο Klain στα μέσα του 2018 τον πλησίασε με μια πρόταση. Ο Μπάιντεν είχε διορίσει τον Κλέιν ανώτερο σύμβουλο της προεκλογικής εκστρατείας και ο Κλέιν αναζητούσε πιστούς υπαλλήλους για να βοηθήσουν τον Μπάιντεν να ανατρέψει τον Τραμπ με κάθε μέσο.

«Ο Ρον Κλέιν μου πρόσφερε 50.000 $/μήνα για να μπω στην ομάδα. Είπε, και αυτά είναι ακριβώς τα λόγια του: «Ο Μπάιντεν θα είναι Πρόεδρος το 2020, παρόλο που δεν έχει την πιθανοτητα να νικήσει τον Τραμπ στις εκλογες.» Αρνήθηκα, αλλά επέμενε να τον ακούσω και μου είπε μια φανταστική ιστορία για το πόσο εύκολο ήταν να εκμεταλλευτεί κανείς το εκλογικό σύστημα. Πώς, αν ο Μπάιντεν έχανε, θα είχε ανθρώπους σε κατάσταση αναμονής για να αντλήσουν πλαστά ψηφοδέλτια στο σύστημα σε αυτό που ονόμασε «μαγική ώρα». Η μαγική ώρα ήταν μερικές ώρες, στην πραγματικότητα, μεταξύ 2:00 και 5:00 π.μ.».

Ο Βαρθολομαίος διέκοψε την κατάθεση, δηλωνοντας σθεναρά ότι δεν του είχε δοθεί η ευκαιρία να ελέγξει τον μάρτυρα. 

«Χαλαρώστε, κύριε Βαρθολομαίο. Μπορείτε να το κανετε αν θέλετε—όταν τελειώσω», είπε ο αντιναύαρχος Κράνταλ.

Ο Κλέιν, συνέχισε ο Γκίφορντ, ήταν τόσο περήφανος για την ιδέα του που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την ύβρις του και ένιωθε υποχρεωμένος να εξηγήσει πώς σχεδίαζε να προσλάβει χιλιάδες «μουλάρια»—να γεμίσει με πλαστά ψηφοδέλτια.

«Του είπα ευχαριστώ, αλλά όχι δε θα παρω», είπε ο Gifford. «Ήταν τρελό».

«Μα δεν ήταν η τελευταία φορά που τον είδατε, κύριε Γκίφορντ;»

«Όχι, με πήρε τηλέφωνο δύο εβδομάδες αργότερα, ζητώντας να συναντηθούμε ξανά. Δεν έλεγε γιατί από το τηλέφωνο».

«Και συναντηθηκατε;» ρώτησε ο αντιναύαρχος Κράνταλ.

«Το εκανα. Μόνο επειδή φοβόμουν ότι μπορεί να προσπαθήσει να με εμπλέξει σε κάτι επειδή του αρνήθηκα. Αυτή τη φορά άνοιξα το τηλέφωνό μου πριν βρεθούμε για δείπνο. Ήταν στην τσέπη του στήθους μου και δεν τραβούσε βίντεο, αλλά ο ήχος καταγράφηκε», είπε ο Gifford.

Ο Αντιναύαρχος Crandall έπαιξε τον ήχο για το πάνελ. Σε αυτό, ο Κλέιν συζήτησε την πρόσληψη χιλιάδων ψηφοδελτίων για να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών υπέρ του Μπάιντεν, εάν χρειαζόταν, λέγοντας επίσης ότι η χώρα ήταν γεμάτη από «πουλημενους ανθρώπους» και «συμπαθείς» που θα δεχόντουσαν ευχαρίστως πέντε ή δέκα δολάρια σε αντάλλαγμα για κάθε πλαστο ψηφοδέλτιο. Ο Κλέιν είπε ότι ήθελε ο Γκίφορντ να ιδρύσει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς μέσω των οποίων θα πληρώνονταν τα "μουλάρια" και ακουγόταν ο Γκίφορντ να αρνείται ευγενικά την προσφορά, λέγοντας ότι ο κίνδυνος δεν άξιζε την ανταμοιβή.

«Έχετε κάποια ιδέα, κύριε Γκίφορντ, γιατί απευθυνόταν σε εσάς αντί για κάποιον άλλο;»

«Ειλικρινά δεν ξέρω. Γνωριζόμασταν στον Λευκό Οίκο επι Ομπάμα, αλλά ποτέ δεν ήμασταν καλοί φίλοι ή σκετο φίλοι», είπε ο Gifford.

«Ίσως ο πελάτης σας να είναι ηλίθιος όπως λέτε, κύριε Βαρθολομαίο», είπε ο αντιναύαρχος Κράνταλ. «Μπορείτε να ρωτήσετε τον μάρτυρα αν θέλετε».

Ο Βαρθολομαίος στάθηκε. «Πού είναι αυτά τα μουλάρια που λετε; Έχετε κάποια απόδειξη ότι ο πελάτης μου πλήρωσε κάποιο από αυτά; Είναι εδώ για να καταθέσουν σήμερα; Κύριε Γκίφορντ, είδατε ότι ο πελάτης μου πλήρωσε κανέναν;»

"Οχι."

«Όχι άλλες ερωτήσεις», είπε ο Βαρθολομαίος.

"Κύριος. Gifford, πριν από αυτές τις διαδικασίες, σας ζητήσαμε να παρακολουθήσετε την ταινία 2000 Mules. Το έχετε αναθεωρήσει; Και αν ναι, απεικονίζει με ακρίβεια την εκλογική νοθεία όπως σας περιέγραψε ο κατηγορούμενος;».

«Έχω, και το κάνει», είπε ο Gifford.

«Αφήστε το αρχείο να αντικατοπτρίζει ότι το πάνελ έχει δει επίσης την ταινία. Υποβάλλω ότι έχει εκπληρωθεί το βάρος της απόδειξης, ότι ο κρατούμενος Κλέιν όχι μόνο συνωμότησε για να διαπράξει εκλογική νοθεία, αλλά υλοποίησε το σχέδιό του, το οποίο ταιριάζει στον ορισμό της προδοσίας και τιμωρείται με θάνατο», είπε ο ναύαρχος.

Αλλά το πάνελ διαφώνησε. Βρήκαν τον Klain ένοχο για στασιαστική συνωμοσία, αλλά όχι ένοχο για την κατηγορία της προδοσίας και τον καταδίκασαν σε 20 χρόνια φυλάκιση στο Camp Delta του GITMO. Ο ναύαρχος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ετυμηγορία, αλλά είπε ότι θα τηρούσε τη σύσταση της επιτροπής.

Ο Βαρθολομαίος είπε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας στην ανώτατη αρχή, χωρίς να προσδιορίσει πως κι απο ποιον.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

















ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΊΟΣ?!
    ΠΟΙΌΣ ΒΟΘΡΟΛΟΜΑΙΟΣ?!
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ.

    Wtf ?


    ΤΖΟΛΙ ΠΑΡΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι μεταφρασμενο τ ονομα του δικηγορου του....Jeremy Bartholomew....Ιερεμιας Βαρθολομαιος

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις