Η ΕΕ Δίνει Το Πράσινο Φως Για Τη Χρήση Δύο Ακόμη Εντόμων Στα Ανθρώπινα Τρόφιμα


Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε το πράσινο φως για τη χρήση δύο ακόμη ειδών εντόμων σε τρόφιμα για τον άνθρωπο.

Από την Τρίτη, μια κονιοποιημένη μορφή του Acheta domesticus, γνωστότερου ως γρύλου του σπιτιού, θα λάβει το πράσινο φως για ανθρώπινη κατανάλωση εντός της ΕΕ, όπως επιβεβαιώνουν έγγραφα του οργανισμού.

Αργότερα αυτή την εβδομάδα θα ακολουθήσει η έγκριση για την πώληση και κατανάλωση της προνυμφικής μορφής του Alphitobius diaperionus, γνωστού και ως μικρού αλευρώδη. Οι αλευρώδεις θα είναι διαθέσιμοι για ανθρώπινη κατανάλωση σε κατεψυγμένη μορφή, σε μορφή πάστας καθώς και σε αποξηραμένη μορφή και σε σκόνη εντός της ΕΕ.

Το Breitbart αναφέρει: Τα νέα προϊόντα με βάση τα έντομα για ανθρώπινη κατανάλωση αντιπροσωπεύουν την τελευταία προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξομαλύνει την κατανάλωση ζωυφίων μέσω της νομοθεσίας, με πολλά μεγαλοστελέχη από διάφορους οργανισμούς να προωθούν τα έντομα ως τρόφιμο τόσο για οικονομικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους τα τελευταία χρόνια.

Σε ένα δελτίο τύπου που επιβεβαιώνει την έγκριση των προϊόντων με έντομα, η ΕΕ τονίζει ότι ενώ “εναπόκειται στους καταναλωτές να αποφασίσουν αν θέλουν να τρώνε έντομα ή όχι”, τα τρόφιμα με βάση τα έντομα μπορούν να χρησιμεύσουν ως “εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης”, με το μπλοκ να τονίζει ότι πολλά έντομα τρώγονται ήδη σε άλλα μέρη του κόσμου.

Η ένωση τονίζει επίσης ότι και τα δύο εγκεκριμένα προϊόντα “είναι ασφαλή στο πλαίσιο των χρήσεων και των επιπέδων χρήσης” και “δεν ενέχουν κανένα κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία”, εφόσον παράγονται και καταναλώνονται σύμφωνα με τις περιγραφές που προβλέπονται από το μπλοκ.

“Η ασφάλεια των τροφίμων είναι η κορυφαία προτεραιότητα για την Επιτροπή”, αναφέρει στο Der Spiegel εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με την έγκριση.

Οι παγκόσμιες ελίτ επιθυμούν διακαώς να απομακρύνουν τους δυτικούς πληθυσμούς από την κατανάλωση κρέατος τα τελευταία χρόνια, με το θέμα να λαμβάνει και πάλι προσοχή στο ετήσιο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός στις αρχές του μήνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Αυτοί όλοι εκεί στην ΕΕ είναι τρελλοί και θρασύδειλοι. Δεν θα τους ακολουθήσουμε στις παλαβομάρες τους. Τα έντομα κουβαλάνε κάθε είδους παθογόνους μικρο-οργανισμούς και σπορίδια που δεν καταστρέφονται εύκολα είτε με την θερμότητα είτε με την ψύξη. Στοπ στα εισαγόμενα συσκευασμένα είδη της ΕΕ και στα κρέατα τους και τα παράγωγα τους. Πρώτα σ΄εμας θα τα ταϊσουν, να το θυμάστε! Με τους ξελιγωμένους μιζαδόρους και αναίσθητους που μας κυβερνούν να περιμένετε το επόμενο κύμα εξόντωσης του ελληνικού λαού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις