Σεισμός σοκ 7,4 Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, 18 μετασεισμοί πάνω από 5 R - Στους 237 οι νεκροί, 2.000 τραυματίες

Σεισμός σοκ 7,4 Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, 18 μετασεισμοί πάνω από 5 R - Στους 237 οι νεκροί, 2.000 τραυματίες 

Ισχυρότατοι σεισμοί - σοκ 7,4 βαθμών - άλλα ερευνητικά κέντρα τον κατέγραψαν 7,8 με 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

- έπληξαν την Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου στις 4:17 τα ξημερώματα.
Το επίκεντρο ήταν στην πόλη Kahramanmaras (Καχραμανμάρας) της νότιας Τουρκίας, στα σύνορα Τουρκίας με Συρία, με τους μετασεισμούς να έχουν ξεπεράσει τους 18, πάνω από 5 Ριχτερ.
Έκκληση για διεθνή βοήθεια απηύθυνε η Τουρκία, καθως ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει στους 237, τόσο στα τουρκικά όσο και στα συριακά εδάφη τα οποία επλήγησαν από τους σεισμούς.
Οι τραυματίες πλέον επισήμως ξεπερνούν τους 2.000, με τις αρχές να εκτιμούν ότι θα είναι πολλές χιλιάδες παραπάνω.

Συνεχείς οι μετασεισμοί

Το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) ανέφερε ότι ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 7 χιλιομέτρων κοντά στην πόλη Kahramanmaras (Καχραμανμάρας) της νότιας Τουρκίας, ενώ η υπηρεσία παρακολούθησης του EMSC ανέφερε ότι αξιολογείται η πιθανότητα κινδύνου τσουνάμι.
Επίσης ακολούθησαν και άλλοι δύο σεισμοί ή μετασεισμοί 6,5 και 6,4 βαθμών....σημειώθηκαν στο Gaziantep
Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο πέραν από την πόλη Kahramanmaras ήταν... Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye, Hatay.
Οι δονήσεις έγιναν αισθητές σε αρκετές επαρχίες, καθώς και στον Λίβανο και τη Συρία.
Η Κρατική Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης ανέφερε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στην περιοχή Παζαρτζίκ στην επαρχία Καχραμανμαράς σε βάθος 7 χιλιομέτρων στις 04:17 τοπική ώρα και ήταν 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Image


Πάνω από 237 νεκροί

Τουλάχιστον 237 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τουρκία και τη Συρία μετά από έναν από τους ισχυρότερους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία τα τελευταία 100 και πλέον χρόνια, ο οποίος προκάλεσε δονήσεις σε ολόκληρη την περιοχή, οδηγώντας σε κατάρρευση μεγάλα κτήρια.
Η υπηρεσία καταστροφών της Τουρκίας απηύθυνε έκκληση για βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα καθώς διεξάγει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.
Σχεδόν 1.000 εθελοντές έρευνας και διάσωσης κατευθύνονται από τη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, στα νότια της χώρας μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,4 βαθμών που σημειώθηκε νωρίς τη Δευτέρα.
"80 αξιωματικοί της AFAD (υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστροφών), 27 διαπιστευμένοι οργανισμοί και ΜΚΟ, 968 εθελοντές έρευνας και διάσωσης, 4 σκύλοι Κ9, 2 φορτηγά και υλικά βοήθειας έχουν σταλεί στην περιοχή που επλήγη από τον σεισμό", έγραψε στο Twitter ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Ali Yerlikaya.

2023_Subat_info.jpgFoPy_UBWIAA_EVs.jpg

Erdogan: Θα ξεπεράσουμε αυτή την καταστροφή

Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan δήλωσε στο Twitter ότι "ομάδες έρευνας και διάσωσης στάλθηκαν αμέσως" στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό.
Τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας, η AFAD, οι τοπικές διοικήσεις και όλα τα άλλα θεσμικά όργανα ξεκίνησαν γρήγορα το έργο τους.
"Ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσουμε μαζί αυτή την καταστροφή το συντομότερο δυνατό και με τις λιγότερες ζημιές", έγραψε.
Image
Αισθητός μέχρι τον Λίβανο ο σεισμός της Τουρκίας - Τουλάχιστον 42 νεκροί και στη Συρία

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε τη νότια Τουρκία έγινε αισθητός έως και 300 χιλιόμετρα μακριά, σύμφωνα με το CNN.
Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία και τη γειτονική Συρία μετά τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ- ισοδυναμεί με τον ισχυρότερο που έχει βιώσει η χώρα σε περισσότερα από 100 χρόνια καταγραφής.
Ο μετεωρολόγος του CNN Brandon Miller δήλωσε ότι η δόνηση από τον σεισμό έγινε αισθητή μέχρι τον Λίβανο, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.
"Σε όλη τη διαδρομή μέχρι το Λίβανο, η δόνηση που αισθάνθηκαν ήταν περίπου ισοδύναμη με 4 με 4,5 Ρίχτερ", είπε.
"Στη βόρεια Συρία, στο Χαλέπι αισθάνθηκαν κραδασμούς που ισοδυναμούσαν με σεισμό μεγέθους 6 έως 6,5 βαθμών".
Τούρκοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι τουλάχιστον 118 άνθρωποι σκοτώθηκαν.
Στη Συρία, τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 200 τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση κτιρίων, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA.

toyrkkseismoss1.png
FoQLHiWXEAUjV42.jpg

«Περιοχή καταστροφής» χαρακτηρίστηκε η βορειοδυτική Συρία - Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι


Τα "Λευκά Κράνη", η γνωστή Συριακή Πολιτική Άμυνα, κήρυξαν τη Δευτέρα τα βορειοδυτικά της χώρας ως "περιοχή καταστροφής" μετά τον ισχυρό σεισμό 7,4 βαθμών που έπληξε τη γειτονική Τουρκία, προκαλώντας δονήσεις σε όλη την περιοχή.
Η ομάδα ανέφερε ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και παγιδευτεί κάτω από ερείπια και δεκάδες έχουν χάσει τη ζωή τους, αλλά δεν διευκρίνισε ακριβείς αριθμούς.
"Καλούμε όλες τις τοπικές αρχές και τις πολιτικές δυνάμεις να κινητοποιήσουν τα στελέχη τους και συνιστούμε σε όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, τις οργανώσεις υγείας και αρωγής που δραστηριοποιούνται στη Συρία να ενισχύσουν το έργο τους, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι απαραίτητες ανάγκες θα καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο", ανέφεραν τα Λευκά Κράνη σε ανακοίνωσή τους.
Μεγάλο μέρος της βορειοδυτικής Συρίας, η οποία συνορεύει με την Τουρκία, ελέγχεται από αντικυβερνητικές δυνάμεις εν μέσω ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου που ξεκίνησε το 2011.
Σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση, που επικαλείται το υπουργείο Υγείας, από τον σεισμό της Δευτέρας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 111 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 516 στις συριακές περιοχές του Χαλεπιού, της Λατάκειας, της Χάμα και της Ταρτούς.

FoQLHPtWIAAoWZn.jpg

2023_Subat_AA-30183591.jpg

2023_Subat_AA-30183460.jpg

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti. Gaziantep'in Nizip ilçesinde de deprem nedeniyle bir bina yıkıldı.  ( İrfan Aydoğdu - Anadolu Ajansı )

thumbs_b_c_ef6220b3665059cac8f6c140812818da.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Ο ΠΛΥΘΗΣΜΌΣ ΜΕΙΏΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΆ !

    ΚΑΙ ΚΆΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΧΑΊΡΟΝΤΑΙ ΚΙΑΠΟ ΠΆΝΩ (ΣΑΣ ΤΣΑΚΟΣΕ Ο ΚΕΡΑΤΑΣ ΜΑΥΤΟΝ ΤΌΝ ΤΡΌΠΟ)
    ΝΟΜΊΖΟΝΤΑΣ ΌΤΙ ΚΆΝΟΥΝ ΖΗΜΙΈΣ ΣΤΑ... ΤΟΎΝΕΛ ΧΩΡΊΣ ΜΈΧΡΙ ΤΏΡΑ ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΠΟΔΕΊΞΕΙΣ !

    ΝΑΙ ΡΕ ΑΦΎΠΝΙΣΗ.



    ΤΖΟΛΙ ΠΑΡΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΡΚΙΑ. ΕΔΩ ΣΕΙΣΤΗΚΕ Η ΓΗ: Gaziantep , ΕΚΕΙ είναι η αρχαία Ελληνική Ζεύγμα του Σελεύκου όπου ανακαλύφθηκαν τα ωραιότερα Ελληνικά μωσαϊκά. Τα περισσότερα μαζί με την αρχαία Ζεύγμα βρίσκονται σήμερα θαμμένα κάτω από τα νερά ενός φράχτη που έφτιαξαν οι μογγόλοι εκεί.
    Το 80% του αρχαιολογικού της χώρου βρίσκεται από το 2000 βυθισμένο στην τεχνητή λίμνη που σχηματίστηκε από ένα υδροηλεκτρικό φράγμα .....
    Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 300 π.Χ. από Έλληνες και αργότερα έγινε το αρχηγείο της Ρωμαϊκής Λεγεώνας. Ιδρυτής της υπήρξε ο Σέλευκος Α΄ ο Νικάτορας., ένας από τους διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
    Αγνοώντας την ιστορική και αρχαιολογική σημασία, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να αξιοποιήσει την πόλη, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να κατασκευάσει σε εκείνο το σημείο φράγμα για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας, εξαφανίζοντας από προσώπου γης αυτό το μοναδικό μνημείο.
    https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2023/02/gaziantep.html#more
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ;

    ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΕΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΥΠΌΓΕΙΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΣΕΙΣΤΗ ΠΟΣΕΙΔΏΝΑ ΕΠΙ ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΜΙΑ ΥΒΡΙΣ ΑΝΕΊΠΩΤΗ ΚΑΙ ΚΡΥΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ.
    ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΗΓΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΊΞΕΙΣ ΕΚΑΝΕ Ο "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ"ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟ-ΤΥΦΛΟ ΛΕΒΕΝΤΟΜΑΛΑΚΑ ΕΝΩ ΕΒΛΕΠΕΣ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΧΑΣΑΠΙΚΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ,ΚΟΡΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΣΤΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΚΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ,ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΊ ΣΥΡΙΟΙ ΑΠΑΧΘΕΝΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΤΣΙ;ΙΔΙΩΣ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΖΑΝ ΣΕ ΚΟΥΤΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ,ΤΥΛΙΓΜΕΝΑ ΣΕ ΝΆΙΛΟΝ.
    Ο ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΚΛΑΙΕΙ ΕΝΩ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟ ΠΑΝΕ ΓΙΑ "ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΆ, ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΤΣΙ;
    ΤΑ ΔΙΑΒΟΗΤΑ/ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΛΕΥΚΑ ΚΡΆΝΗ ΕΝΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΙ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ!

    ΤΟΥΡΚΊΑ ΤΟΥΡΚΙΑ!
    ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΆΝ Η ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ ΔΙΗΎΘΥΝΕ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΊΟ ΑΡΠΑΓΗΣ ΟΡΓΆΝΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΧΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Β.ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΟΥΣ,ΟΥΙΓΟΥΡΟΥΣ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ κλπ. ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ.

    "ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΏΝ ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ....

    ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΩΡΑ.....
    ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ....ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΕΜΕΝΑ...ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ....

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις