Ο διευθυντής της NEC Brian Deese κρεμάστηκε στο GITMO


 Ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου της παράνομης διοίκησης, Μπράιαν Ντις, απαγχονίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, αφού ένα στρατιωτικό δικαστήριο στο Γκουαντάναμο τον καταδίκασε για προδοσία και υπονόμευση της προμήθειας τροφίμων της χώρας.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι πεζοναύτες των ΗΠΑ συνέλαβαν στις 5 Ιανουαρίου τον Deese μετά από έρευνα τριών μηνών που έδειξε ότι είχε σκόπιμα κατασκευάσει μια επισιτιστική κρίση που διόγκωσε το κόστος των πουλερικών και των αυγών. Μια ένορκη δήλωση πιθανής αιτίας υποτίθεται ότι ο Deese έδωσε εντολή στην Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS), που επιβλέπει τη βιομηχανία πουλερικών, να σκοτώσει δεκάδες εκατομμύρια κότες με το πρόσχημα της καταπολέμησης της γρίπης των πτηνών.

Την Τετάρτη, ένας δεμένος με χειροπέδες Deese, φορώντας μια πορτοκαλί φόρμα, επικαλέστηκε το δικαίωμα της 5ης Τροποποίησης να παραμείνει σιωπηλός αφού επανέλαβε την αθωότητά του και είπε στον Αντιναύαρχο Crandall ότι η ιστορία θα δικαιώσει «οποιεσδήποτε ενέργειες μπορεί ή δεν είχα κάνει για να διατηρήσω την ιερότητα των Ηνωμένων πολιτειων Αμερικής." Η κωμωδία και η αυταρέσκεια του δεν εντυπωσίασαν τον ναύαρχο.

«Σκέψου ό,τι θέλεις», είπε ο αντιναύαρχος Κράνταλ. «Εδώ, είσαι εχθρός της πατριδας».

Κάλεσε τον πρώτο και μοναδικό μάρτυρα της κατηγορίας, Paul Kiecker, αναπληρωτή διαχειριστή του FSIS. Ο Kiecker εμφανίστηκε σε μια κλήση Zoom και φορούσε μια λευκή φόρμα ενώ καθόταν σε κάτι που έμοιαζε με κελί κράτησης του Camp Delta - ένας ένοπλος πεζοναύτης κρυβόταν πίσω του. Δεν είναι σαφές γιατί δεν ήταν φυσικά στο δικαστήριο.

Ο Kiecker κατέθεσε ότι αυτός και ο Deese συνωμότησαν για να διογκώσουν τεχνητά τις τιμές των αυγών σε σημείο που οι αγοραστές ειδών παντοπωλείου είτε θα πλήρωναν παράλογες τιμές είτε θα στερούνταν.

«Τα αυγά είναι βασικό συστατικό. Ξέραμε ότι οι άνθρωποι θα εξακολουθούσαν να αγοράζουν, ανεξάρτητα από το κόστος. Και ήξερε ότι αυτό θα επιδεινώσει την έλλειψη. Και αυτή η έλλειψη θα οδηγούσε τις τιμές ακόμα υψηλότερα. Μην νομίζετε ότι πρόκειται μόνο για αυγά και πουλερικά - υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια της διοίκησης να στερήσει από τους ανθρώπους τα τρόφιμα και να δημιουργήσει πληθωρισμό που μοιάζει με τη Βενεζουέλα», είπε ο Kiecker.

«Ας επικεντρωθούμε σε ό,τι υπάρχει σε στοιχεια», είπε ο αντιναύαρχος Crandall. «Λοιπόν, πλησίασες τον Deese, ή ήταν το αντίστροφο;»

Ο Kiecker κατηγόρησε τον Deese. είπε ότι ο Deese είχε ήδη καταστρώσει ένα σχέδιο όταν τον πλησίασε στις αρχές του 2022.

«Χρειαζόταν το FSIS για να λειτουργήσει. Η ουσία του είναι ότι εμείς, εννοώντας το FSIS, πήγαμε σε μερικές από τις μεγαλύτερες φάρμες ωοτοκίας για επιθεωρήσεις ρουτίνας. Είπαμε στους ιδιοκτήτες ότι βρήκαμε στοιχεία γρίπης των πτηνών και ότι θα έπρεπε να σκοτώσουμε ολόκληρα κοπάδια. Ανάλογα με το μέγεθος της φάρμας, που σήμαινε χιλιάδες ή και δεκάδες χιλιάδες πουλιά. Στους ιδιοκτήτες είπαν ότι το Τμήμα Γεωργίας θα τους αποζημιώσει, αλλά δεν ξέρω αν αυτό συνέβη ή όχι», είπε ο Kiecker.

«Λοιπόν, εσείς, οι δικοί σας άνθρωποι, είπατε ψέματα στους κτηνοτρόφους αυγών και πουλερικών, εξαπατώντας τους να πιστέψουν ότι τα κοπάδια τους ήταν άρρωστα, καταστρέφοντας την επιχειρηση τους και ουσιαστικά χρεοκοπώντας τους», είπε ο αντιναύαρχος Crandall.

«Βασικά, αυτό είναι».

«Και οι επιθεωρητές του FSIS απλώς συμφώνησαν πρόθυμα με αυτήν την ατζέντα;» ρώτησε ο αντιναύαρχος Κράνταλ.

«Επιλέξαμε αυτούς που ξέραμε ότι θα το κάνουν και πήραν ένα εξτρα επίδομα», απάντησε ο Kiecker.

«Ενώ εκτιμούμε τη συνεργασία σας σήμερα, μέχρι στιγμής έχετε ενοχοποιήσει μόνο τον εαυτό σας. Εκτός από τα λόγια σου, έχεις αποδείξεις που να συνδέουν τον Ντις με τη συνωμοσία;»

Ενώ ο ναύαρχος μιλούσε, ο Deese καθόταν ήσυχος και ανέκφραστος στο τραπέζι της άμυνας.

«Μόνο τα έγγραφα που σου έδωσα ήδη», είπε ο Κίκερ.

Ο Αντιναύαρχος Crandall έδειξε στο πάνελ τα μηνύματα κειμένου που είχε στείλει ο Deese στον Kiecker τον Ιούνιο του 2022. «Γίνονται εξυπνότεροι και εμείς πρέπει να δρασουμε. Προσλαμβάνουν ανεξάρτητους δοκιμαστές. Έχω μια ιδέα και πρέπει να συνεργαστείτε μαζί μου σε αυτό. Θα αρχίσουμε να μολύνουμε πουλερικά», ανέφερε ένα μήνυμα.

Ο Kiecker είπε ότι οι επιθεωρητές του FSIS έκαναν κρυφά ένεση με τον ιο της γρίπης των πτηνών σε κοτόπουλα σε φάρμες ωοτοκίας στη Νεμπράσκα. Οι επιθεωρητές έδιναν στη συνέχεια χρόνο στον ιό να επωαστεί και να εξαπλωθεί προτού προβούν σε επιθεώρηση παρακολούθησης, κατά την οποία η γρίπη των πτηνών είχε μολύνει κοπάδια, δίνοντας στο FSIS νόμιμη αιτία να καταστρέψει χιλιάδες πτηνά.

«Γιατί ακολουθήσατε το σχέδιο του Deese; Τι σας παρακίνησε;» ρώτησε ο ναύαρχος τον Κίκερ.

«Ο Brian [Deese] μου είπε ότι επρεπε να ακολουθήσω τις εντολές. Και μου έδωσαν 5.000.000 δολάρια. Αναλαμβάνω την ευθύνη για τις πράξεις μου και μετανιώνω βαθύτατα για αυτό που έκανα», είπε ο Kiecker.

Ο ναύαρχος δικαιολογησε τον μάρτυρα.

Στη συνέχεια έπαιξε ήχο συνομιλίας μεταξύ του Deese και του αείμνηστου Υπουργου Γεωργίας, Tom Vilsack, τον οποίο ο στρατός εκτέλεσε τον Μάιο επειδή διέταξε την καταστροφή κέντρων επεξεργασίας τροφίμων. Στις 5 Ιανουαρίου 2022, ο Deese πρότεινε στους ελεγκτες του Υπουργείου Γεωργίας να επισκέπτονται τις πτηνοτροφικές μοναδες με το πρόσχημα των «επιθεωρήσεων ρουτίνας» και να κάνουν τυχαία δοκιμή πουλερικών για τη γρίπη των πτηνών. Όταν ο Βίλσακ απάντησε: «Δεν είναι κακή ιδέα, αλλά είναι απίθανο να βρούμε κρούσματα γρίπης των πτηνών», ο Ντις είπε, «Φυσικά και θα βρουμε. Εχουμε μεριμνησει γι αυτο».

Σε μια μεταγενέστερη συνομιλία ο Ντις είπε στον Βίλσακ ότι είχε βρει έναν τρόπο να διπλασιάσει την τιμή των αυγών μέχρι το 2023. «Ποιος νοιάζεται αν οι άνθρωποι λιμοκτονούν ή χάνουν - εμείς δεν θα χασουμε παντως», είπε ο Ντις.

 Ο αντιναύαρχος Crandall ζήτησε από την επιτροπή να σταθμίσει τα αποδεικτικά στοιχεία και τα 3 γραφεία που αποτελούσαν την επιτροπή αποφασισαν μια ένοχη ετυμηγορία χωρίς δισταγμό. Συνέστησαν να απαγχονιστεί ο Deese για προδοσία. Όταν ο ναύαρχος είπε ότι η αγχόνη ήταν έτοιμη και η Ντις θα μπορούσε να κρεμαστεί σε τρεις ώρες, ο Ντις έσπασε τη σιωπή φωνάζοντας: «Δεν είναι αρκετός χρόνος για να κάνω έφεση».

«Η έφεσή σου απορρίφθηκε τη στιγμή που πρόδωσες την πατριδα σου και τους συμπολιτες σου», είπε ο αντιναύαρχος Κράνταλ.

Τρεις ώρες αργότερα ο Deese κρεμόταν από ένα σχοινί. Ο γιατρός του Πολεμικού Ναυτικού διαπίστωσε τον θάνατό του στις 3:14 μ.μ. EST, 25 Ιανουαρίου 2023.

 

 

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ !
    ΕΙΧΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ,
    ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΟ ΚΕΦΙ !
    ΠΟΥ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΙΣΚΗΣ
    ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ !
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !
    GITMOOO !
    OOOOHHHH YEEEEAAHHH !
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις