Ο Στρατηγός Μπέργκερ, σοβαρα τραυματισμένος αλλά αναρρώνει...


Ο στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών Ντέιβιντ Χ. Μπέργκερ παραμένει σε ένα άγνωστο νοσοκομείο καθώς αναρρώνει από τα βαριά τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια της "συναντησης" του με απαγωγείς της CIA, είπε μια πηγή από το γραφείο του στρατηγού Έρικ Μ. Σμιθ.

Ο στρατηγός, είπε, υπέμεινε τις ακόλουθες πληγές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του στην αιχμαλωσία:

Πληγές στο πρόσωπο

Τραύμα αμβλείας δύναμης στον κορμό, τα χέρια και τα πόδια

Σπασμένη επιγονατίδα

Πολλαπλοι μώλωπες

Τρία σπασμένα πλευρά

Οι απαγωγείς τον είχαν δέσει στο κρεβάτι ενώ τον χτυπούσαν σε τακτα χρονικα διαστηματα. Το αριστερό του μάτι ήταν πρησμένο. Το δεξί του αυτί έμοιαζε εξωτερικα διαλυμενο και το πρόσωπό του είχε παραμορφωθει. Ως εκ θαύματος, η αξονική τομογραφία και η μαγνητική τομογραφία δεν έδειξαν σημάδια εγκεφαλικής βλάβης ή εσωτερικών τραυματισμών. Οι σαδιστές πράκτορες, είπε η πηγή μας, φάνηκαν επιδέξιοι στο να μετριάζουν τη χρήση βίας για να βασανίσουν και να σακατέψουν τον στρατηγό χωρίς να του σπάσουν τα νεφρά ή τον σπλήνα ή να του διαλυσουν τους πνεύμονές του. Παρόλα αυτά, πέρασε αρκετές μέρες με τόσο βασανιστικό πόνο που ακόμη και ενεσης μορφίνης του έδωσαν μόνο στιγμές ανακούφισης.

Έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να επιδιορθωθεί η σπασμένη επιγονατίδα του και τα πλευρά του θα επανορθωθούν με τον καιρό.

«Ένας κατώτερος άνθρωπος θα προσευχόταν για θάνατο», είπε η πηγή μας, «αλλά όχι ο στρατηγός Μπέργκερ. Είχε τις αισθήσεις του και έχει ενημερωθεί. Είπε ότι οι απαγωγείς του δεν τον ανέκριναν ποτέ, δεν του έκαναν ποτέ ούτε μια ερώτηση, απλώς τον χτύπησαν για πλάκα. Τον κράτησαν επίσης ναρκωμένο, ώστε να μην μπορεί να απελευθερωθεί. Σύμφωνα με τον συλληφθεντα πρακτορα της CIA, περίμεναν να τον παραλάβουν οι άνθρωποι του Υπουργού Εξωτερικών Λόιντ Όστιν».

Όπως αναφέρθηκε, ο επιζών πρακτορας είπε στους ερευνητές του NCIS ότι αυτός ήταν «εκτός της ομαδας κράτησης» και λειτουργούσαν χωρίς την έγκριση του Λάνγκλεϊ όταν απήγαγαν τον στρατηγό Μπέργκερ. Επέμεινε ότι ο Λόιντ Όστιν είχε εκδώσει ένα δελτίο που ζητούσε τη σύλληψη του στρατηγού και υποσχέθηκε μια αρκετά μεγάλη ανταμοιβή εάν συνέλαβαν τον Μπέργκερ ζωντανό και αρτιμελη. Είπε ότι το μπόνους ήταν 2.000.000 δολάρια, το οποίο είχαν προγραμματίσει να μοιράσουν. Αρνήθηκε ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του στρατηγού Μπέργκερ και είπε ότι προσπάθησε να αποτρέψει τους συντρόφους του από το να χτυπήσουν τον στρατηγο μέχρι θανάτου, καθώς κινδύνευαν να τον σκοτώσουν κατά λάθος και να θέσουν σε κίνδυνο τις πιθανότητές τους να λάβουν την ανταμοιβή.

Το NCIS μέχρι στιγμής δεν μπόρεσε να αποδείξει ή να διαψεύσει τον ισχυρισμό του, αλλά οι στρατηγοί Berger και Smith είναι βέβαιοι ότι ο Lloyd Austin είχε ρόλο στην επιχείρηση. Όταν ο Σμιθ είπε σε έναν κουρασμένο αλλά διαυγή Μπέργκερ για τους ισχυρισμούς του επιζώντος πρακτορα, ο στρατηγός Μπέργκερ εξιστόρησε το τελεσίγραφο του Όστιν της 6ης Δεκεμβρίου ότι όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί των Λευκων Καπελων πρεπει να παραδωθουν έως τις 22 Δεκεμβρίου ή θ αντιμετωπισουν τις συνέπειες.

Ο στρατηγός Μπέργκερ εριξε ευθυνες και στον εαυτο του λεγοντας οτι δεν ηταν πολυ προσεκτικος. «Θα έπρεπε να ήμουν πιο προσεκτικός», είπε όταν τον επισκέφτηκε ο στρατηγός Σμιθ στο νοσοκομείο. «Θα σε παρακολουθούν και τώρα. Όταν μπορώ, θέλω να δω το κάθαρμα που έπιασες».

Ο στρατηγός Smith, είπε η πηγή μας, είπε στον Berger ότι θα γινει κι αυτο "οταν ερθει η ωρα".

«Θα πάρει λίγο χρόνο, αλλά ο στρατηγός Μπέργκερ αναμένεται να αναρρώσει πλήρως. Δεν είναι ευχαριστημένος. Αν ο Όστιν και ο διευθυντής της CIA Μπερνς το συντόνισαν αυτό, θα πρεπει να λογοδοτήσουν», είπε η πηγή μας. 





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..
















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις